Perşembe 17.08.2017 00:00

Babalar günü yemeği

Babalar Günü’nde eşiniz için mutfağa girip en “baba” ve en lezzetli tarifleri yaparak onu mutlu etmeye ne dersiniz?

Çilekli pasta
4 kişilik
Malzemeler

Kek için
4 adet orta boy yumurta (oda sıcaklığında),
3-4 kaşık organik pudra şekeri,
1 çay bardağı su,
7 yemek kaşığı un,
limon kabuğu rendesi,
1 çay kaşığı karbonat
Keki ıslatmak için
1 çay bardağı süt ve
1 yemek kaşığı bal
Krema için
3 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı buğday nişastası,
4 yemek kaşığı un, ılıdığı zaman;
1 çay bardağı bal
Süsleme için
Yarım kilo çilek
Kekin hazırlanışı
Derin bir kaseye 4 adet yumurtayı kırın. 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 çay bardağı su ilavesi ile çırpın. Unu, limon kabuğu rendesini ve karbonatı ekleyin. Hazırlanan karışımı dikdörtgen bir kelepçeli kek kalıbına koyup önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin. Soğuyunca küçük yuvarlak kek kalıpları ile kesin.
Kremanın hazırlanışı
Tencereye 3 bardak sütü, nişastayı ve unu ekleyerek, kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ilıyınca balı ilave edin. Tadına bakın, daha tatlı isterseniz biraz daha bal ekleyin.
Pastanın hazırlanışı
Mini yuvarlak kek kalıplarını 1 çay bardağı süt ve 1 yemek kaşığı bal karışımı ile ıslatın. Üstüne pasta kremasını sürün. Çileklerle süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Servise hazırdır pastanız.

Kayısılı ve yaban mersinli pilav
4 kişilik

Malzemeler
1 su bardağı baldo pirinç 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı sıcak su 1 çay bardağı doğranmış taze kayısı Yarım çay bardağı yaban mersini 1 çay kaşığı tuz Çeyrek demet kıyılmış dereotu
Hazırlanışı
Zeytinyağını tencerede ısıtın. Minik küpler halinde doğranmış taze kayısıyı ve yaban mersinini ekleyip kısık ateşte kavurun. Yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Tuzunu ekleyip karıştırın ve suyu ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar kapağını açmadan pişirin. Ocaktan alıp kapağını açmadan 10 dakika demlendirin. Kıyılmış dereotunu ekleyip harmanlayın ve servis yapın.

Sebzeli bonfile
4 kişilik

Etin marinası için
8 parça dana bonfile
2 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam karabiber
1 çay kaşığı sirke
Sebzeli karışım için
2 adet kırmızı biber
2 adet sarı biber
6-7 adet sivri biber
5-6 dal fesleğen veya reyhan (arzu edilirse)
1 diş taze sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Yeşil sos için
2 arpacık soğan
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
3-4 dal fesleğen
3-4 dal nane
Yarım demet dereotu
Yarım bardak su
Yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı un
Hazırlanışı
Öncelikle etleri marine malzemeleri ile karıştırın ve buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin. Sebzeli harç için, biberleri julyen doğrayın (ince uzun). Zeytinyağında sebzeler iyice yumuşayana değin kavurun. Sarımsağı ve arzu ederseniz fesleğeni ekleyin, ateşi kapatın. Yeşil sos için; rondodan tüm yeşillikleri biraz su ve zeytinyağı ilavesi ile çekin. Süzgeçten geçirin. Unu ve tuzunu ekleyin. Tavada biraz suyunu çekene kadar pişirin. İnce doğranmış bir avuç dereotunu ince doğrayarak üzerine serpiştirin. Etleri iyice kızmış yanmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı pişirin. Bir parça etin üzerine sebzeli harçtan koyun ve bir parça bonfile daha üstüne koyun. Servis yaparken yeşil sosu önce tabağa biraz dökün. Üstüne sebzeli bonfileyi koyarak servis yapın. Afiyet olsun.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.