Cuma 25.08.2017 00:00
Son Güncelleme: Cuma 05.01.2018 16:04

Mis kokulu glutensiz tarifler

Bu ay glutensiz beslenen çocuklar için hazırladığımız sağlıklı ve lezzetli tarifl erimizi mutlaka deneyin.

Glutensiz çekirdekli kraker
4 kişilik

Malzemeler
1 su bardağı nohut unu (ele yapışmayan hamur için artıp azalabilir un miktarı)
1 su bardağı karabuğday unu
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
2-3 yemek kaşığı buzlu su
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı karbonat
Üzerine bir avuç dolusu karışık çekirdek
Hazırlanışı
Tüm malzemeyi derin bir kasede karıştırın. Streceh sarıp buzdolabına kaldırın. Yarım saat dinlendikten sonra merdane ile ince olacak şekilde açın. Üzerine fırça ile su sürün ve çekirdekleri serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10-15 dakika pişirin.

Mısır unlu limonlu kek
4 kişilik
Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
2.5-3 su bardağı organik mısır unu
1 su bardağı hurma şurubu veya agave şurubu
1 paket karbonat
1 limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı
Yumurtaları rengi krem rengine dönene değin çırpın. Zeytinyağını, yoğurdu, hurma şurubunu ve diğer malzemeleri de ekleyerek karışım bütünleşene değin karıştırın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede istediğiniz kalıp içinde pişirin. 25-30 dakika süre yetecektir.

Glutensiz zeytinli ekmek?
Malzemeler

1 su bardağı karabuğday unu
1 su bardağı nohut unu
1 şişe maden suyu
1 çay kaşığı karbonat
1 kahve fincanı yoğurt veya kefir
1/1 fincan zeytinyağı
1 kahve fincanı zeytin (rondodan geçirilmiş)
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri karıştırın. Yumuşak hatta cıvık bir hamur hazırlayın. Elinizi ıslatarak yağlı kağıt serili pişirme kabına aktarın. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

Glutensiz susamlı tatlı çıtırlar?
4 kişilik
Malzemeler

1 su bardağı nohut unu
1 su bardağı mısır unu
2-3 yemek kaşığı buzlu su
1 su bardağı hurma veya agave şurubu
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 çay kaşığı karbonat
Üzerine 1 kahve fincanı susam
Hazırlanışı
Tüm malzemeyi derin bir kasede karıştırın. Streceh sarıp buzdolabına kaldırın. Yarım saat dinlendikten sonra merdane ile ince olacak şekilde açın. Üzerine fırça ile su sürün ve susamları serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10-15 dakika pişirin.
Hazırlanışı: İpek KUŞÇU

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.