Son Güncelleme: Salı 23.01.2018 10:36
Evde sağlıklı bebe bisküvisi tarifi ve püf noktaları
Bebeklerinize marketlerden hazır aldığınız, içerisinde katkı maddesi bulunan ve sağlık açısından risk teşkil eden bebe bisküvileri yerine evde doğal yöntemler ile yaptığınız bebe bisküvisini yedirmek istemez misiniz?
Her anne bebeği için en iyisini, en sağlıklısını ve en güzelini yapabilmek ister. Bunun içinde bir çok araştırma yaparlar. Bebekler belli bir aya geldiklerinde anne sütü ile birlikte ek gıdaya ihtiyaç duyarlar. En çok tercih edilen ek gıda ise bebe bisküvisidir. Ancak hazır olarak aldığımız bisküviler de katkı maddesi vardır. Satın alınan bebe bisküvilerinin, bebeklerin sağlıkları açısından ne tür sorunlara sebep olduğu hala araştırma konusudur. Bu ihtimaller düşünülerek, anneler bebekleri için evde bebe bisküvisi nasıl yapabilirler araştırdık…
Bebeklerinize rahatlıkla yedirebileceğiniz bebe bisküvisi, yapım kolaylığı, sağlıklı oluşu ve maddi anlamda çok daha hesaplı olması ile sizin ve bebeğinizin favorisi haline gelecektir.
BEBEKLERE BEBE BİSKÜVİSİ KAÇINCI AYDAN İTİBAREN VERİLMELİDİR?
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Akça bebeklerin 6. Aylarını doldurmadan unlu gıda verilmemesi gerektiğini, bunun 6 aydan küçük bebekler için sindirim sorununa yol açabileceğini bildirdi.
Dr. Murat Akça 6 ayı dolduran bebeklere günde 4-5 adeti aşmayacak şekilde bebe bisküvisi verilebileceğini söyledi.
EVDE BEBE BİSKÜVİSİ NASIL YAPILIR?
Malzemeler;
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı tam buğday unu
2 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı süt
5 yemek kaşığı pekmez
Hazırlanışı;
Fırını 180 C'ye ayarlayalım.
Geniş bir kase de un, pirinç unu ve terryağını karıştıralım. Elimizle tereyağını ufalayalım.
Pekmezi ve sütü ekleyerek hamuru iyice yoğuralım.
Bu tarifteki hamur kolay yoğurulan bir yumuşaklıkta değil, daha çok un kurabiyesi hamuru gibi birbirini tutmayan bir hamur biçimindedir. Bu nedenle hamuru açmak yerine elimizle kopardığımız küçük parçaları sıkıştırarak şekil verelim.
Bir çatalla bastırarak bisküvileri şekillendirelim ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizelim.
Bisküvileri renkleri hafif altın sarısı olana kadar 12-15 dakika pişirelim.
Fırından çıktıktan sonra bisküviler biraz yumuşak olup soğudukça sertleşecektir. Kapaklı bir kavanozda bu bisküvileri 1 hafta saklayabiliriz. Bu şekilde kapalı halde tutulduğunda bisküviler biraz yumuşayacaktır.
EN SON HABERLER
- 1 Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir? Hamilelikte mide yanması ilaç kullanmadan nasıl geçer?
- 2 Bebeklere meyveli yoğurt verilir mi? Bebeklere pekmez ne zaman verilir?
- 3 Sonbaharda yenmesi gereken 6 önemli besin!
- 4 Kahvenize sağlık katmak için bu kurallara dikkat!
- 5 Bebeğiniz gece beslenmesini bırakmak istemiyorsa ne yapmalısınız?
- 6 Çocuğunuzun beslenme çantasından bu besinleri eksik etmeyin!
- 7 Günde 90 gram yiyen çocuk daha hızlı büyüyor!
- 8 Çocuklarda iştah kapanmasına karşı alınacak önlemler nelerdir?
- 9 Bebeğinizin zeka gelişimi için iyotu sofranızdan eksik etmeyin!
- 10 Bebekler için en sağlıklı yaz besinleri