Giriş Tarihi: 29.04.2025 16:55

Bitlis'te "Yaşama yol ver fermuar sistemi" tatbikatı gerçekleştirildi

Bitlis’te Yaşama yol ver fermuar sistemi tatbikatı gerçekleştirildi

Bitlis İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Ambulans servisi tarafından hastaların sağlık kuruluşlarına en erken şekilde ulaştırılması amacıyla “Yaşama yol ver fermuar sistemi” tatbikatı gerçekleştirildi.

Özellikle yoğun trafiğin olduğu saatler ambulansların hastalara ulaşması ve sonrasında da sağlık birimlerinde ulaştırılmasında yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek ve sürücülerin bu tür durumlarda güvenli trafik akışının sağlaması için yapılan tatbikat başarıyla gerçekleştirildi.

Saniyelerin bile önemli olduğu bu tür durumlarda araçların fermuar sistemini kullanarak ambulanslara sağladığı yoldan hastanın sağlık birimine ulaştırılması için hem bir eğitim uygulaması hem de tatbikat gerçekleştirildiğini anlatan İl Sağlık Müdürü Gökhan Güzeltaş, tatbikatta emeği geçenlere teşekkür etti.

Sağlık Müdürü Gökhan Güzeltaş, fermuar sisteminin trafik yoğunluğunu azaltarak bu sistem sayesinde araçlar arasında düzenli bir akış sağladığını ve bu sayede acil durumlarda hayat kurtaran saniyelerin kazanıldığını belirterek, şunları söyledi: "Sürücülerimizin "Yaşama yol ver fermuar sistemi" çağrısına duyarlılık göstererek fermuar sistemine uyum sağlamaları, hem kendi can güvenlikleri hem de toplum sağlığı için büyük önem taşıyor."
Acil ve Afetlerde Acil Birim sorumlusu Ozan Sirek ise, yapılan tatbikatın hem ambulans sürücülerinin hem de trafikteki sürücülerin nasıl davranması gerektiği noktasında önemli olduğunu söyledi.

Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Bitlis Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Bitlis Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.

BITLIS HAVA DURUMU

30 Haziran 2025 Pazartesi

24 º

24 º / 15 º
Az Bulutlu