23 ilde göçmen kaçakçılarına operasyon! 31 organizatör tutuklandı
Bitlis’in de aralarında bulunduğu 23 ilde, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 48 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 31’i tutuklanırken, 17’si hakkında adli kontrol kararı verildi.
Jandarma ekiplerinin düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Bitlis'in de aralarında bulunduğu 23 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarda, İl Jandarma Komutanlıklarına bağlı asayiş, otoyol ve komando timleri görev aldı.
Operasyonlarda, İnsansız Hava Araçları (JİHA) ile havadan, jandarma ekipleri tarafından ise karadan çalışma yürütüldü. Yapılan çalışmalar sonucunda göçmen kaçakçılığı yaptığı değerlendirilen 48 organizatör yakalandı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 31'i tutuklanırken, 17 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonlar kapsamında ayrıca 83 araç ile 18 bot ve bot motoru ele geçirildi.
BITLIS HAVA DURUMU
14 Ekim 2026 Çarşamba18 º
18 º / 6 ºEN SON HABERLER
- 1 Bitlis’te DEAŞ operasyonu! 1 şüpheli tutuklandı
- 2 Bitlis'te okula silahlı saldırı! 1 gözaltı
- 3 Bitlis’te narkotik operasyonu! 9 kilo 45 gram esrar ele geçirildi
- 4 Silahlı paylaşımlara operasyonda 3 tutuklama
- 5 Güvenlik güçleri sahada! 4 ayda yüzlerce şüpheli yakalandı
- 6 Bitlis’te domates hasadı başladı! Türkiye genelinde 7'nci sırada
- 7 Ahlat semalarında Çelik Kanatlar gösterisi
- 8 Uyuşturucu operasyonlarında 807 şüpheli tutuklandı
- 9 Van Gölü'ne giren 4 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi
- 10 Uyuşturucu operasyonunda 11 şüpheli tutuklandı