Türkler rakibe acıyıp borç veriyor

Milletçe kural tanımaz ama merhametli olduğumuz bir kez daha kanıtlandı. Hem de Monopoly oyunu sayesinde... Türkiye'de hemen ev almak, rakiplere borç vermek gibi özgün yaklaşımlar öne çıkıyor
EŞLER ARASINDA KAVGA ÇIKIYOR
Hasbro Türkiye Monopoly'nin ulusal versiyonunu çıkarmaya hazırlanıyor. Türkiye'nin dört bir yanından şehirlerle oluşturulacak Monopoly Türkiye'de hangi şehirlerin yer alacağı tüm Türkiye'nin oylarıyla belirlenecek. Oylama 11 Ocak 2009 tarihinde başladı ve 28 Şubat'a kadar devam edecek. 81 şehir arasında yaşanacak büyük yarışta herkes www.turkiyeoyveriyor.com adresine girerek kendi şehri için oy veriyor. Dünyada 106 ülkede oynanan, 40 ayrı dilde üretilen Monopoly'nin, Türkiye'nin 22 şehrinden oluşacak yeni versiyonu hazırlanıyor. Şehrini Monopoly Türkiye oyun alanına sokmak için iller arasında kıyasıya bir yarış sürüyor. Oylamadaki sıralama ise gerçekten şaşırtıcı. Giresun birinci gidiyor. Onu İstanbul takip ediyor. Üçüncü sırada ise Eskişehir var. Arzu Çeltekoğlu oylamadaki gidişatın kendilerini çok şaşırttığını söylüyor: "Giresun tam bir sürpriz oldu. Hiç beklemiyorduk. İki hafta sonunda böyle bir patlama gerçekleşti. Belli şehirler motive olarak oylamayı sürdürüyorlar. Biz forumlardan takip ediyoruz. Çok eğlenceli gerçekten. Bütün şehir oy veriyor. Çok iyi örgütlenmişler. Gece 24.00'ü bekleyip hemen oy atanlar var. Yeni gün başladığı anda birbirlerini örgütleyip oy atıyorlar. Eskişehir en başından beri çok örgütlü sürdürüyor yarışmayı. Elazığ var yukarıya doğru çıkan. Çorum var, listeye giren beklenmedik iller arasında. Karadenizliler çok katılımcı. Kastamonu, Samsun, Rize, Ordu, Giresun, Trabzon olduğu gibi listeye girdi." Şimdilik daha çok Karadenizlilerin ilgi gösterdiği yarışmaya oy verenlerin profiliyle ilgili de ilginç tespitleri var Hasbro'cuların. Örneğin oy verenlerin büyük çoğunluğunu erkekler oluşturuyor. Bunların büyük bir kısmının da spor fanatikliğiyle paralel gittiğini söylüyor Arzu Çeltekoğlu: "Fanatik bir bağlılık erkeklerde daha yoğun. Nasıl Giresunspor'a bir bağlılık duyuyorsa, kendi iline de duyuyor. Birbirlerini uyarıyorlar, 'bugün oy verdin mi?' diye. Bu onlar için Giresunspor'u birinci lige çıkarmak gibi bir şey. Yaş ortalaması da 20-25 civarında. 28 Şubat'ta oylama bitiyor ama biz sonuçları ağustos ayında açıklayacağız. Ürünün lansmanını ağustos, eylül gibi düşünüyoruz. O güne kadar oylama sonuçlarıyla ilgili bilgi verilmeyecek. Oyları veren insanlar da merak içinde bekleyecek. Ürünü aldıklarında görecekler. Türkiye'nin tepkisi güzel oldu. Bu eğlenceye ortak oldular."
ÖNCE KENDİLERİ OYNUYOR
Monopoly'nin Türkiye ofisindeki yönetici kadrosunun çalışma şekli çok enteresan. Çünkü yeni oyunlar Türkiye'ye geldikçe önce kendileri deniyorlar. "Bir oyunu Türkiye'ye getirip getirmeme kararı verirken bu oyunu önce sizin oynamanız gerekiyor," diyor Arzu Çeltekoğlu ve sözlerine şöyle devam ediyor: "Şirketteki birçok farklı kişiyle birlikte oyunlarımızı deniyoruz. Ürünün Türk tüketicisine uygunluğunu, keyif alıp almayacaklarını oynamadan anlamak mümkün değil." Zar atmak suretiyle karelerde ilerleyerek bir döngünün tamamlandığı Monopoly'de arsalar satın alınıp, üzerine evler, oteller dikiliyor. Oyunun ilerleyen safhalarında insanların karakterlerinin değiştiğine de çok sık rastlandığını söyleyen Arzu Çeltekoğlu, şunları anlatıyor: "Para kazanıp zenginleştikçe kendilerine güvenleri geliyor. Kocaları çok kazanan kadınlar, eşleriyle gururlanmaya başlıyor. Kötü gittiklerinde de çiftler arasında kavgalar çıkıyor. Çiftlerin oyun oynaması biraz sakıncalı."
EN SON HABERLER
- 1 Ekranları kapatıp doğaya koşma zamanı
- 2 Yemekle değil değersizlikle savaştı
- 3 Yırtılan eldivenlerimi babam dikerdi
- 4 Yağ yakımını hızlandıran baharatlar
- 5 Hayatın küçük anlarına büyük bakış
- 6 Bu yaz puantiye deseni kalbimizi çaldı
- 7 7/24 şehirde yaşam
- 8 Dijital dünyanın yeni kanaat önderleri
- 9 Aşkı evlilik mi öldürür yoksa biz mi?
- 10 Rüzgarla yeniden doğdu