Son Güncelleme: Cuma 23.04.2010
Asmalımescit pub'ına kavuştu
Mert Çiller ve Uğur Karabayır'ın 19 Mart'ta Beyoğlu Tünel'de açtıkları pub, kısa sürede popüler buluşma adresi oldu. Özellikle maç günleri hınca hınç dolan mekân, DJ partileri ve kovada servis ettikleri kokteylleriyle de dikkat çekiyor
RENGÂRENK BİR PUB
Hardal, Tünel'de Peymane'nin hemen karşı çaprazında yer alıyor. Zaten dışarıdan fark etmemek imkânsız. Rengârenk döşenmiş. Dışarıda duran turuncu masaları ve standları sokaktan geçenlerin ilgisini çekmeye yetiyor. Mekân, oldukça geniş. Farklı bölümleri var. Dileyenler dışarıdaki uzun masalarda, dileyenler içeride, dileyenlerse kış bahçesinde oturuyor. Ama sigara da içilebilen bahçe kısmı en çok tercih edilen yer. Alt katta ise langırt masaları var. Mekânın her tarafına televizyonlar konmuş. Çünkü burası bir pub mantığında döşenmiş. Maç günleri hınca hınç doluyor. Ortaklardan Uğur Karabayır, "Erkekler kadar kadınlar da dışarıda bira içip maç izlemeyi seviyor," diyor.
VİŞNELİ HARDAL DENEMİŞ MİYDİNİZ?
Mekânın mönüsü oldukça zengin, diğer publar gibi sadece birkaç atıştırmalık ve hamburger yok. Kuzu pirzola, wrap çeşitleri, salatalar, porçini mantarlı bonfile gibi seçenekler var. Kuruçeşme'deki Aşkk Kahve'nin eski mutfak koordinatörü hazırlamış mönüyü. 17 farklı hamburger çeşidi var. Mini hamburgerler, schnitzel hamburger, yumurtalı benedict burger, İtalyan salatası sosu ile servis edilen Italian job hamburger çeşitlerinden bazıları. Midesine güvenenler ise Hardal XL burger'i ısmarlıyormuş. İçinde 250 gramlık hamburger köftesi varmış. Hamburgerin yanında 5 TL fark ödeyerek sınırsız patates servisinden de yararlanabiliyorsunuz. Fajitalar da oldukça rağbet görüyormuş. Mekânın adı 'Hardal' olunca farklı hardal seçenekleri de unutulmamış. Burada ev yapımı hazırlanan hardallar servis ediliyor. Ballı hardal dışında, vişne ve yaban mersinli hardal da var. Kulağa çok hoş gelmese de damakta oldukça lezzetli olduğunu belirteyim. Hem acı hem de biraz mayhoş tadı var. Ama alışınca çok seviyorsunuz. Zaten o kadar fazla talep varmış ki yakında bunları da kavanoz kavanoz yapıp satmayı planlıyorlarmış.
HAFTANIN DÖRT GÜNÜ DJ
Hardal'da cuma ve cumartesi akşamları genç bir kalabalık oluyor. Hafta içleri de etrafta çalışan beyaz yakalılar mekânı dolduruyormuş. Haftanın dört günü DJ performansı var. House ve vokal house çalıyor. Genelde bahçe kısmı doluyor ve eğlence gece 02.00'ye kadar devam ediyor. Sıkılan alt kata inerek langırt da oynayabilir. Ama burada sıkılmak pek de söz konusu değil. Özellikle doğum günü partileri için ideal. Mekânın kokteylleri de öne çıkan bir diğer özelliği. Vanilla Sky adını verdikleri Smirnof North, Malibu ile hazırlanan kokteyl çok satıyormuş. Tadı inanılmaz ferahlatıcı. Tam bir yaz içkisi. Kova ile de servis edilen Asian Cooler da oldukça rağbet görüyor. Dört kişilik kovanın fiyatı 40 TL. İsteyenler roze sangria'yı sürahide de masaya getirtebiliyor. Hem bu yaz roze sangria modası olduğunu unutmayın. Bu koca sürahinin fiyatı ise 50 TL. Burada en çok giden içkilerden biri de narlı mojito. Bana tadı biraz ekşi geldi ama kadınlar en çok bunu seviyormuş. Kocaman, 55 cc'lik bardakta geliyor ve fiyatı boyutuna göre oldukça iyi, 22 TL. Fajitalar 21-25 TL arasında değişiyor, kuzu pirzolanın fiyatı 24 TL, keçi peynirli salata 14 TL, taze sıkma meyve suları ise 9 TL.
BİR ŞİŞE ŞARAP ALANA, PEYNİR TABAĞI BEDAVA
Mekânda müşteriyi şımartan uygulamalar da var. Örneğin pazartesi ve salı günleri bir şişe şarap açtırana peynir tabağı ikram ediliyor. Üstelik şişede sınır yok. En ucuz şarabı da ısmarlasanız peynir tabağınız masaya geliyor. Çarşamba günleri ise bir içki alana ikincisi bedava uygulaması var. Hafta içi her gün 17.00-19.00 arasında ise tatlı alana çay ikramı yapılıyor. Aslında Mert Çiller ve Uğur Karabayır'ın önünde üç farklı mekân projesi daha varmış. Bunlardan biri tapas bar, diğeri bir İtalyan restoranı, sonuncusu ise bar olacakmış. Ben gittiğimde Mert Çiller'in babası Özer Çiller bir masada oturmuş portatif ızgara üzerinde bonfile pişiriyordu. 15 Nisan'da açılacak yeni restoran için deneme yapıyorlarmış. Izgaraları beğenirlerse, yeni restoranda dileyen masalara servis edeceklermiş. Kendin pişir kendin ye yani...
EN SON HABERLER
- 1 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 2 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 3 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler
- 4 Yelkovan kuşlarının peşi sıra
- 5 Üstümüz başımız leopar
- 6 Bu oyunun seyircileri, cesaretli insanlar
- 7 Zamanın ötesinde bir albüm
- 8 7/24 şehirde yaşam
- 9 Sınırları koruyalım
- 10 Dümdüz bir karın, incecik beden için bahar diyeti kılavuzu