İftara hazırlık
Özellikle Güneydoğu Anadolu ve Ortadoğu mutfakları üzerine uzmanlaşan Gaziantepli şef Yunus Emre Akkor, Ramazan ayı boyunca her hafta farklı yörelerden yemek tarifleri verecek...
Malzemeler:
Hazırlanışı: Kabakları oyun ve içine parmağınızla hafifçe karabiber sürüp, su dolu bir kaba bırakın. İçini hazırlamak için soğanları ince ince kıyın, pirincini yıkayıp kıymasıyla bir kapta soğanla beraber, tuzunu karabiberini de ekleyerek karıştırın. Sudan çıkardığınız kabakları, bu karışımla doldurun ve tencereye dizin. Üzerine suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. Altını kapayınca, başka bir tencereye yoğurdu koyup, biraz tuz ve un ekledikten sonra kısık ateşte, göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak kaynatın. Yoğurt kaynayınca altını kapatın, pişmiş olan dolmaya ilave edip, iki dakika kadar ateşte bekletin ve dolmayı bir kenara alın. Eğer bir süre bekletecekseniz, mutlaka tencerenin kapağı açık olmalı. Servis için tabağa aldığınızda üzerine tereyağında yakılmış nane ve pul biberi ilave edin.
MAKLUBE (HATAY-FRANSIZ MUTFAĞI)
Malzemeler:
Hazırlanışı: Tavuk pirzolalarını, büyüklüklerine göre üç-dört parçaya bölüp haşlamaya bırakın. Patlıcanları pijama biçiminde soyup, kuşbaşı dilimi doğradıktan sonra kızartın. Pirinci yıkadıktan sonra tavuklar haşlanıncaya kadar bekletin. Büyükçe bir pilav tenceresinin altına önce tavukları dizin. Sonra kızarttığınız patlıcanları, pirinci, baharatlarını ve tuzunu ekleyin. Üzerine, tavuğu haşladığınız sudan, yarım parmak geçinceye kadar ilave edin. Harlı ateşte ara sıra karıştırarak 10-15 dakika pişirip altını kapayın. Yarım saat dinlendirip servise hazır hale getirin. Arzu edilirse servis ederken üzerine tereyağında yakılmış dolmalık fıstık ilave edebilirsiniz.
CENNET ÇAMURU (HALEP MUTFAĞI)
Malzemeler:
Hazırlanışı: Öncelikle 1 litre suda 1 kg şeker ve bir dilim limonla şerbet hazırlayın ve soğumaya bırakın. Bir paket yağı tavada eritin, tel tel ayrılarak ufaltılmış kadayıfın üzerine dökün. Kadayıfı bıçakla, çok ufalmayacak şekilde doğrayıp bir tepsiye yayın. Çok kısık ateşte, kadayıfı hafif hafif devamlı karıştırarak 40 dakika kadar yakmadan kavurun. Ateşten aldıktan sonra soğuk şerbet ve Antep fıstığı ilave edin, beş dakika kadar harmanlayarak karıştırın. Daha sonra tabaklara yayın, üzerine kaymak parçaları ilave edin, tarçın ve toz fıstıkla süsleyip servis edin.
OMAÇLI MERCİMEK ÇORBASI (BURSA MUTFAĞI)
Malzemeler: n 400 gr. yeşil mercimek
EN SON HABERLER
- 1 Sanal dünya çocuklara okuldan tatlı geliyor
- 2 Öğrendiğinizde şaşıracağınız 4 önemli beslenme bilgisi
- 3 Oysa her şey çok iyi gidiyordu
- 4 Sokaklar tenis kortuna döndü
- 5 Her şey bu ülkenin çocukları için
- 6 Bir rüyanın peşinde
- 7 7/24 şehirde yaşam
- 8 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 9 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 10 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler