Sosyeteye ekonomik işkembe çorbası
Fikir futbolcu Arda Turan'ın; karar, mekânın sahibi Ali Sabancı'nın, emek ise Sarıhan ailesinin... Etiler'de iki ay önce açılan Sarıhan, kısa sürede işkembenin iyisini tercih edip, sakatat ziyafeti çekmek isteyenlerin listesine girmeyi başardı
MÖNÜDE DİL SÖĞÜŞ DE VAR
"Neresi farklı?" diye sorarsanız, önce burada neler iyi bir işkembecide olması gerekenler, onu sıralayalım. Önce çorbalar; yani işkembe çorbası, işkembeden tuzlama, şirden tuzlama dört dörtlük. Öyle sosyetik çorbalar değil. Ardından, yıllardır herhangi bir işkembecide ya da restoranda göremediğim yumuşacık 'dil carpaccio'; alaturka adıyla haşlanıp dilimlenmiş dil söğüş. Kuzu paça, kuzu kelle çorbası, ayak paça da çok düzgün. Kömür ateşinde pişmiş yarım kuzu kelle, halka halinde kokoreç ve yaprak ciğer de beklentileri karşılıyor. Şimdi gelelim farklara... Ciğer tavayı, yanında karışık yeşillik, soğan ve patates tavayla tortilla ekmeği arasında 'wrap' olarak yiyebiliyorsunuz. Aynı şekilde krem peyniri sürülmüş tortilla ekmeği arasında mevsim yeşillikleriyle kokorecin de 'wrap'ini sunuyorlar. Kuzu kellesinin ayrıca çorbasını yapmışlar. Maydanozlu, sarımsaklı halka soğan, ızgara domates, biber ve patates confit eşliğinde bir de ince kıyılmış Sarıhan kokoreç yer alıyor mönüde. Böylece sakatat listesi noktalanıyor. Bir de damardan tuzlama var ama bu, işkembeci geleneğine uygun biçimde, koca kâsede göstermelik ince bir, iki damar diliminden ibaret. Gerisi sıradan tuzlama. Oysa işkembe ya da şirden tuzlama 10.5 TL'yken, damar tuzlama 16 TL. Gelelim sakatat sevmeyenlerin burada neler yiyebileceklerine... İsteyen tavuğun çevrilmişini, isteyen krema soslusunu ya da külbastısını, isteyen ızgara buduyla kanadını yiyebiliyor.
ET SEVMEYENLERE HAMURİŞİ
Kırmızı et sevenlere köfte de bulunduruluyor, yoğurtlu kebap da. Hatta ızgara sucuk bile düşünülmüş. Bir de sakatat ziyafet tabağı var ki, meraklısının okurken bile ağzını sulandırmaya yeter: Böbrek, yürek, koç yumurtası ve dil, karışık yeşilliklerle sunuluyor. Etin her türlüsüne karşı olanlar da burada bir şeyler yemek istedi diyelim. Onlar bile hayal kırıklığına uğratılmıyor. Mantıdan fettucini, tagliatelle ve tortelliniye kadar hamurişleri, tek başına yendiğinde bile karın doyuracak boyutlarda yedi çeşit salata da sakatat ve ete karşı olup, burada yemek yemeyi düşünenlere cazip gelecek düzeyde. Tatlı olarak da sütlaç, zerde, panna cotta, profiterol, cheese cake ve meyve salatası mevcut. Şimdi bu yazıyı okuduğunuzda, fiyatların abartılı yüksek olduğunu tahmin ediyor olabilirsiniz. Şöyle söyleyeyim, işkembesi iyi ama İstanbul'un salaşlıktan dökülen işkembecilerinden daha pahalı değil. Porsiyonlar büyük, garsonlar arı gibi koşturuyor. Buranın yemekler dışında en etkileyici özelliği ise mekân tasarımı. Tüm ayrıntılara özen gösterilmiş ve çok kaliteli malzeme kullanılmış. Sonuçta Sarıhan'da işkembe birkaç sınıf birden atlayarak zirveye çıkmış.
EN SON HABERLER
- 1 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 2 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 3 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler
- 4 Yelkovan kuşlarının peşi sıra
- 5 Üstümüz başımız leopar
- 6 Bu oyunun seyircileri, cesaretli insanlar
- 7 Zamanın ötesinde bir albüm
- 8 7/24 şehirde yaşam
- 9 Sınırları koruyalım
- 10 Dümdüz bir karın, incecik beden için bahar diyeti kılavuzu