Yiyecek katında inecek var
Kadıköy yakasının en yeni alışveriş merkezi Palladium'un içindeki Ve adlı restoran, yemeklerinin çeşitliliğiyle şaşırtıyor. Közlenmiş patlıcan püresi ve tahin ile sunulan kuzu incik, kestane mantarlı bonfile ve Amerikan tarzı steak'lerin yanı sıra pizza, burger ve spagettilerin arasından seçim yapmak zor
TERAS BÖLÜMÜ ISITILIYOR
Salondan, bir kapıyla terasa geçiliyordu. Geniş terasın büyük bölümü açık olduğu halde, bugüne dek gördüğüm en komplike tavandan ısıtma sistemiyle soğuk kış günlerinde bile rahatça oturulabilecek konfora ulaştırılmıştı. Biz içeriyi tercih ettik; ancak bizden sonra gelen tüm müşteriler, doğru terasın yolunu tuttular. Masaya oturur oturmaz güler yüzlü bir kadın garson, yemek listesini sundu. Üç çeşit çorbayla başlayan mönünün üzerinde çalışılmış ve özenliydi. Ufak atıştırmalıkları tercih edenler de gözetilmişti. Bu bölümden hatırlayabildiklerim, taze keçi peyniri, parmesan, gorgonzola ve manchego peynirlerinden oluşan peynir tabağı, taze fesleğenli, Ricotta peyniriyle doldurulmuş ızgara patlıcan ruloları oldu. Ana yemekler balık, beyaz ve kırmızı etler olarak üç ayrı bölümde sıralanmıştı. Izgara kuşkonmaz, kavun, andiv salatası, domates, fesleğen ve zeytinyağı sosuyla çıtır levrek mönünün balıklar bölümündeki favorimdi. Yedi çeşit tavuk yemeği arasından da curry soslu piliç ve tavuk Milanese'i kafamdaki tercih listesine kaydettim. Lezzet doruğu ise kırmızı etlerdeydi. Közlenmiş patlıcan püresi ve tahin ile sunulan kuzu incik, inciğin İtalyan versiyonu, yanında rizotto ile sunulan fırında osso bucco, kestane mantarlı ve demi glace soslu bonfile ve T-Bone Steak ile başlayan Amerikan tarzı steak'ler, balık ve beyaz etleri unutturdu. Oysa mönüde daha 12 çeşit pizza, beş çeşit burger, paniniler, 12 çeşit salata, 11 çeşit penne, parpadelle, spagetti, linguini, tortellini, ravioli gibi makarnalar ve rizotto çeşitleri vardı. İçkilerde Kavaklıdere ve Doluca çeşitlerinden derlenmiş Türk şaraplarının yanı sıra, bazı ithal şaraplara da yer verilmişti.
KÖPÜKLÜ ŞARAP DA VAR
Makul görünen şarap fiyatları Sarafin çeşitlerine gelindiğinde birden zirveyi zorluyordu. Örneğin Sarafin Sauvignon Blanc, 100 TL ile fiyatlandırılırken, nedense Sarafin Chardonnay'e 120, Sarafin Fume Blanc'a ise 125 TL fiyat yakıştırılmıştı. Buna karşılık prestij içkisi sayılan Altın Köpük köpüklü şarabı sadece 95, Türkiye'nin en iyi rozelerinden Lal de 54 TL'ydi. Bazı şaraplar 12 ile 14 TL arasında kadehle de servis ediliyordu. Biz domates çorbası, tavuklu Milanese, demi glace soslu bonfile ısmarladık, bira ve meşrubat ile yetindik. Doğrusu yemeklerin gerek sunumu, gerekse lezzetine söylenebilecek olumsuz hiçbir şey yoktu. Yediklerimizden memnun kaldık. Vanilyalı dondurma üzerine dökülen sıcak espresso ile hazırlanmış alfogato al caffee ve sorbe ile yemeği noktaladık, 124 TL hesap bırakıp ayrıldık.
EN SON HABERLER
- 1 Sanal dünya çocuklara okuldan tatlı geliyor
- 2 Öğrendiğinizde şaşıracağınız 4 önemli beslenme bilgisi
- 3 Oysa her şey çok iyi gidiyordu
- 4 Sokaklar tenis kortuna döndü
- 5 Her şey bu ülkenin çocukları için
- 6 Bir rüyanın peşinde
- 7 7/24 şehirde yaşam
- 8 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 9 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 10 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler