Agatha'da bu kez polisiye değil lezzet
Pera Palas Oteli'nin içinde bulunan Agatha'da yemek ve servis kalitesi çok iyi. Bunda Türk mutfağını yakından tanıyan ve dünya mutfağıyla birleştiren şef 'Max Usta'nın payı büyük
KESTANE ŞEKERLİ BAKLAVA
Burada bir soluklanalım. Max Usta'nın çağdaş Türk mezelerini bilirim ve hayranıyım. Ama bu kez kendimi tuttum ve başka yemeklere yöneldim. Hepimiz farklı çorbalar ısmarladık. Ben de her üç çorbayı tattım; hepsi birbirinden özgün ve mükemmeldi. Yanında ızgara deniztarağı ve kalamar dolması ile sunulan lahanalı dolma terini ise ancak Şef Thomae gibi Türk mutfağını çok iyi tanıyan yabancı bir mutfak ustası düşünebilirdi. Bildiğimiz lahana dolmalarını deniz ürünleri ile birlikte bir kalıp içinde terin haline getirmiş, dilimler halinde kesip servis etmişti. Bir yandan klasik lahana dolmalarının geleneksel tadını buluyor, yuvarlak dolma dilimlerini görüyorsunuz. Bir yandan da tabağınızı çağdaş bir terin süslüyor. Bence bu basit yemek yılın en başarılı uygulamalarından. Ana yemekler de Pera Palace gibi klasik bir otelin mutfağına yakışır ağırbaşlılıkta. Bir Fransız klasiği olan dana bonfile "Rossini", hardal püresi, Mesir Macunu ve süt ile marine edilmiş kuzu sırtı, ekşili kuzu kapama lazanya, fırınlanmış ördek göğsü, kaz ciğerli iç pilav ile doldurulmuş tavuk göğsü "Pera Palace Tavuk", fırında; tavada ve sufle olarak hazırlanmış üç çeşit balık yemeği ve diğerleri. Ana yemeklerin önemli bölümünü tattık. Tabaklarımızdakileri atıştırırken bir ara sessizce yemeklerimize odaklandığımızı fark ettim. Yemeğin üstüne pişmaniye kremalı gofret Pierre Loti, bir başka Fransız klasiği kestaneli Mont Blanc, kestane şekerli baklava, çarkıfelek meyveli muhallebi gibi seçeneklerden ben yıllardır tatma fırsatı bulamadığım Mont Blanc ile eski bir dostla buluşmanın mutluluğunu yaşadım.
ŞARAP LİSTESİ DE İYİ
Şarap listesi iyi hazırlanmıştı. 15 çeşit yerli ve yabancı şarap, kadehle servis ediliyordu. Orient Ekspres'in şımarık yolcularını bile mutlu edecek kalite ve zenginlikte bir şampanya listesi de eklenmişti. Belli başlı bütün üreticilerimizin ürünlerine yer verilen listede şarap fiyatları da bu düzeyde bir otel restoranı için makul düzeyde tutulmuştu. 75 liraya düzgün bir Türk şarabını açtırmak mümkündü. Dostlarım ve ben burada yediğimiz yemeğin ve servisin kalitesinden son derece memnun kaldık. Max Usta ve deneyimli ekibi sayesinde İstanbul dört dörtlük bir restoran kazanmış. Şaraplar dahil kişi başına 120 lira civarında ödediğimiz hesap ise, kalite ve lezzet göz önünde tutulduğunda, bize abartılı gelmedi.
Beğendiklerim:
İstanbul'un en kıdemli oteli Pera Palace'ın tek restoranı Agatha, deneyimli şef Max Thomae ve ekibinin birbirinden özgün ve lezzetli yemekleriyle bir otel restoranının çok ötesine geçmiş.
Beğenmediklerim:
Eskiden klima sistemi bulunmayan otelin havalandırması, restorasyonun ardından bir türlü sorunlardan kurtulamamış. Üst katta davet varken restoran ucuz kebapçı salonu gibi kokuyor.
Mutfak *****
Servis****
Ambians ****
Agatha Restaurant
Pera Palace Hotel; Meşrutiyet Caddesi No:52 Tepebaşı
Tel: (0212) 377 40 00
EN SON HABERLER
- 1 Körkütük değil sorunlu aşık!
- 2 Artık çocukların da kolesterolü yükseliyor: Sebebi obezite ve hareketsiz yaşam
- 3 Sağlıklı beslenirken öğün sayısı önemli
- 4 Fas’ı yeniden keşfetme vakti
- 5 Kayıttayız
- 6 Boğaziçi kıpırdıyor
- 7 Çizgili giyme sanatı
- 8 7/24 şehirde yaşam
- 9 Eş seçimindeki izlere dikkat
- 10 Su orucu, bilimsel değil