Arnavutköy'de yeni bir İtalyan
Antica Locanda, zengin İtalyan mönüsüne ek olarak akşam yemeklerinde her gün liste dışı bazı özel İtalyan yemekleri, öğlen ise pizzalar sunuyor. Makarna çeşitleri ise ev yapımı
LİSTESİ ZENGİN Şef
Giancarlo yemek listesinin başında restoranın felsefesini şöyle açıklamış: "İtalya'da kalabalık bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelirseniz, her biri adeta birer amatör şef olan yemeğe tutkun kadınların lezzetleriyle büyürsünüz. Türk mutfağı gibi İtalyan mutfağı da annelerimizin temel tariflerinden başlar; kuzeyden güneye, dağlık alandan deniz kıyılarına farklılaşır. Antica Locanda'da amacımız her bir yemeği, geleneksel İtalyan mutfağının yöresel çeşitliliği ile sizlerle paylaşabilmek". Bir aşçı için mönü hazırlamanın en zor yanının listeye koyamadığı yemekler olduğunu, bunlarda aklının kaldığını da belirtiyor şef. Bu nedenle akşam yemeklerinde her gün liste dışı bazı özel İtalyan yemeklerinin yer alacağını, pizzaların ise sadece öğlen yemeklerinde sunulacağını, makarna çeşitlerinin de ev yapımı olduğunu ekliyor. Biz başlangıç olarak domates sos, siyah zeytin ve taze fesleğen ile hazırlanmış Ligurya usulü kalamar yahnisi, üzerinde mozzarella peyniri, Parma jambonu ve sıcak süzme tereyağı ile sunulan Toscana usulü kızarmış ekmek, 'crostino rustico Toscana', yanında kızarmış enginar, ançuez ve domates confit ile servis edilen kızarmış ekmek üzerinde eritilmiş mozzarella peyniri, 'crostino di mare e monti' ısmarladık. Üçü de çok lezzetliydi. Garson o akşam için şefin mönü dışı sürprizlerinin İtalyan usulü dana incik, 'ossobuco' ve 'casareccia alla Bolognese' adlı Bolonya usulü makarna spesiyalitesi olduğunu söyledi. Benim tercihim ossobuco oldu. Parmesan peynirli krema soslu, patates ve pecorino peyniri dolgulu taze fagottini makarnası ile şefin diğer sürprizi 'casareccia' da diğer ana yemek siparişlerimizdi. Şefin ossobuco'su yediğim İtalyan inciklerinin en başarılılarındandı. Yakınlarım da yediklerinden en az benim kadar memnun kaldılar. Şarap listesi İtalyan markalarının yanı sıra Kavaklıdere, Doluca ve Şato Kalecik'in seçme çeşitlerinden oluşturulmuştu. Birer yabancı, ikişer de yerli olmak üzere kırmızı ve beyaz üçer çeşit şarap kadehle de servis ediliyordu. Biz yemekte farklı şaraplardan birer kadeh yudumladık. Yemeğin üstüne de şefin büyükannesinin tarifi olan, taze krema ve çikolata ile hazırlanmış nefis bir 'zuppa Inglese'yi paylaştık. Usta bir baristanın elinden çıkan kaliteli İtalyan kahvelerimizi yudumlayıp, üç kişi 246 lira hesap bırakarak ayrıldık.
Beğendiklerim
Şef Gian Carlo Taleric,o İstanbul'un en iyi şeflerinden biri olmaya, küçük, şık bir mekanda yer alan Antica Locanda da kentin en başarılı restoranları arasında yer almaya aday. Çok yeni olmasına rağmen yemekler, servis ve ortam mükemme
Beğenmediklerim:
Arnavutköy kendi aracıyla gelenlerin karabasanı. Restoranın yer aldığı dar ve işlek sokakta ise park etmek bir yana, yolcu indirip bindirmek bile son derece zor. Allahtan restoranın kapısında aracınızı teslim edebileceğiniz bir vale bekletiliyor
Mutfak *****
Servis*****
Ambians *****
Antica Locanda Satış Meydanı No:12, Arnavutköy Tel: (0212) 287 97 45
EN SON HABERLER
- 1 Sanal dünya çocuklara okuldan tatlı geliyor
- 2 Öğrendiğinizde şaşıracağınız 4 önemli beslenme bilgisi
- 3 Oysa her şey çok iyi gidiyordu
- 4 Sokaklar tenis kortuna döndü
- 5 Her şey bu ülkenin çocukları için
- 6 Bir rüyanın peşinde
- 7 7/24 şehirde yaşam
- 8 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 9 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 10 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler