Önce yakıyor, sonra zayıflatıyor
Antakya'nın Samandağ biberi, son günlerin en popüler 'acı'larından biri haline geldi. Televizyoncu Mesut Yar, onun sayesinde 12 kilo verdi. Antakya'daki pazarlarda kapışılan biber artık kiloyla değil, tanesi 6 liradan satılıyor
MİDEYE ZARAR VERMİYOR
Samandağ biberi, yeşil ve sulu bir biber. Çok lezzetli ama aynı zamanda çok da acı. Yenmeye başladıktan sonra özellikle ilk iki, üç gün ağzınız bayağı yanıyor. Dilinizin damağınızın şiştiğini hissediyorsunuz. Ancak daha sonra alışıyorsunuz. Diğer biberlerden daha acı olduğu halde en önemli özelliklerinden biri mideye zarar vermemesi. Midede diğer enzimlerle hemen karışarak sindirimi çabuklaştıran bu biber, spor yapıyormuşsunuz gibi metabolizmanızı hızlandırıyor ve böylece yağ yakmayı kolaylaştırıyor. Samandağ biberi, doğal ortamında yetiştirilip siparişe göre taze olarak yerinden toplanıyor. Antakya'daki pazarlarda hemen tükeniyormuş şu sıralar. Sofrada yemeklerle beraber, yemeğin içine doğrayıp ya da közde pişirerek de yiyebilirsiniz. Çok acı olduğu için önceleri yerken dikkatli olmakta yarar var. Bir de yağ yakımı kolaylaştırmak için günde bir saat spor yapmakta...
Samandağ biberinin özellikleri
EN SON HABERLER
- 1 Sanal dünya çocuklara okuldan tatlı geliyor
- 2 Öğrendiğinizde şaşıracağınız 4 önemli beslenme bilgisi
- 3 Oysa her şey çok iyi gidiyordu
- 4 Sokaklar tenis kortuna döndü
- 5 Her şey bu ülkenin çocukları için
- 6 Bir rüyanın peşinde
- 7 7/24 şehirde yaşam
- 8 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 9 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 10 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler