Unutulan pilavlar yedi şehir gezecek
Pilav, sofralarımızın vazgeçilmezi. Bir mutfak ürünleri markası, unutulmaya yüz tutan 300'e yakın pilav tarifimizi tanıtmaya çalışıyor
SARAYDAN HALKA YAYILDI
Osmanlı Sarayı'na 15. yüzyıldan itibaren giren pilav, pirincin zor bulunan bir malzeme olmasından dolayı uzun bir süre yalnızca zengin sofralarının özel bir yemeği olarak bilindi. 18. yüzyıldan itibaren ise halk sofralarındaki yerini almaya başladı. Bu turla, et ve tavuk bulyonlarıyla lezzetlendirdiği, unutulmaya yüz tutmuş, tüketicilerin hiç denemediği pilav çeşitlerinin tanıtımı amaçlanıyor.
200 ÜYE HEDİYE KAZANACAK
İstanbul,Ankara, Bursa, Adana, Kayseri, Gaziantep ve Konya'da düzenlenecek meydan ve AVM etkinliklerinde tüketiciler, bir yandan bilmedikleri pilavları öğrenip tadarken, diğer yandan kendi özel tariflerini pişirecek, diğer pilavseverlerle tarif alışverişinde bulunma fırsatı bulacak. Tüm gün sürecek aktivitelerde çeşitli yarışmalar da düzenlenecek. Türkiye'nin Pilavları turu süresince Bizim Mutfak'ın Facebook sayfasında her hafta 50 olmak üzere toplam 200 üye, hediyeler kazanma şansını elde edecek.
Taze soğanlı, dereotlu pilav
MALZEMELER
YAPILIŞI
Pirinci 15-20 dakika sıcak suda bekletip, soğuk suyla iyice yıkayın. İnce doğranmış sarı - kırmızı biberleri ve dolmalık fıstığı zeytinyağıyla kavurun. Pirinci ekleyerek 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin. Pirinçler berraklaşmaya başlayınca bir bardak sıcak suda eritilmiş tavuk bulyonu ve kalan suyu pirince ilave edin. Tuz ve şekeri de ekleyerek hafifçe karıştırın. Pilav pişip kabarınca incecik doğranmış tüm yeşillikleri ekleyip pilavı demlemeye bırakın. Pilav demini çekince, tencerede karıştırıp servis edin.
EN SON HABERLER
- 1 Sanal dünya çocuklara okuldan tatlı geliyor
- 2 Öğrendiğinizde şaşıracağınız 4 önemli beslenme bilgisi
- 3 Oysa her şey çok iyi gidiyordu
- 4 Sokaklar tenis kortuna döndü
- 5 Her şey bu ülkenin çocukları için
- 6 Bir rüyanın peşinde
- 7 7/24 şehirde yaşam
- 8 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 9 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 10 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler