Tarihi semti renklendiren mor salkım
Galata'da, eski bir Fransız papaz okulunun binasında açılan Wisteria, hem zengin mönüsü hem de kaliteli yemekleriyle göz dolduruyor. Adını, mor salkım sarmaşığından alan mekan, İtalyan hamur işlerinde de iddialı
YEDİ ÇEŞİT SALATA
Mönüde yedi çeşit de salata var. Bunlardan şişte somon salatası, kızarmış Fransız keçi peynirli salata, hardallı Fransız sosla sunulan ve üzerinde ızgara bonfile şeritleriyle servis edilen salata daha çok öğlen yemeği için uğrayanları mutlu edecek türden. Mönüde İtalyan hamur işleri unutulmamış. Deniz ürünleriyle hazırlanmış pappardelle, dört peynirli ravioli, safranlı krema sos eşliğinde üç renkli tortellini, deniz ürünlü ya da porcini mantarlı risotto, restoranın bu alanda iddialı olduğunu vurguluyor. Aynı iddia ana yemeklerde de sürüyor: Rezeneli kuru fasulye püresi, Vietnam sosu ve yaban turbu püresi ile sunulan kuzu sırtı, Beef Marrow sos eşliğinde taze baharatlarla sotelenmiş bonfile parçalarından oluşan Wisteria kebap, Beluga havyarlı ızgara deniz levreği ya da 'drunk chicken' diye adlandırılan, parmesanlı ve taze baharatlı fırın patates ile sunulan, viski ve beyaz şarapla pişirilmiş tavuk budu bu iddianın iddianın göstergesi. Wisteria'da 'kuru dinlendirilmiş' steak çeşitleri de mönünün ayrı bir başlığı altında yer alıyor. 300-350 gramlık daha antrkot, 400-450 gramlık dana pirzola ya da T-bone steak, 400-450 gramlık tavuk but ve göğsün birlikte ızgarada pişirildiği 'big chicken steak' bu bölümün starları. Biz iki kişi, dört peynirli risotto, önden de bir sebze çorbası ve beyaz peynir, yeşil elma, keten tohumu, İtalyan sos ile hazırlanmış Akdeniz salatası söyledik. Ana yemek olarak da Wisteria kebap ve Vietnam soslu kuzu sırtı ısmarladık. Etler istediğimiz kıvamda pişirilmişti. Soslarıyla uyumluydu. Doğrusu mönüde bu kadar değişik kategoriden çeşit görünce, yemeklerin bu kadar kaliteli olabileceğine ihtimal vermemiştim; sürpriz oldu. Yerli şaraplarda Doluca, Sevilen, Likya, Melen ve Vinkara'nın ürünleri var, hepsi kadehle de servis ediliyordu. Biz birer kadeh şarap içtik, üzerine de tiramisu ve çikolata terin tabanlı balkabaklı mus yedik. 165 lira hesap bırakıp hoş bir yer keşfetmenin mutluluğuyla ayrıldık.
EN SON HABERLER
- 1 Çocuğun ergenlik dönemi anne babanın imtihanıdır
- 2 Bitki bazlı sütlerin sağlığımıza katkısı sıfır!
- 3 Çocuklarla açık havanın keyfini çıkarma vakti geldi
- 4 Floral esintiler
- 5 Yapay zeka tüm iş yapma kültürünü demokratikleştiriyor
- 6 7/24 şehirde yaşam
- 7 Körkütük değil sorunlu aşık!
- 8 Artık çocukların da kolesterolü yükseliyor: Sebebi obezite ve hareketsiz yaşam
- 9 Sağlıklı beslenirken öğün sayısı önemli
- 10 Fas’ı yeniden keşfetme vakti