Giriş Tarihi: 30.7.2011

Anadolu Yakası'nın çok renkli semti: Caddebostan

Sahili, sörfçüleri, barlar sokağı, yepyeni restoranları ve kafeleriyle Caddebostan, son dönemde İstanbul'un Anadolu Yakası'nın çekim merkezi haline geldi. Özellikle bu sıcak yaz günlerinde gençlerin gece-gündüz, çalışanların ise iş çıkışı kendini sokağa attığı Caddebostan için bir rehber hazırladık

Caddebostan, şu sıralar İstanbul'un en hareketli semtlerinden biri. Son yıllarda giderek canlanan semt, yeni açılan farklı konseptlerdeki mekanlarıyla da dikkat çekiyor. Eskiden beri burası bir 'sayfiye' semti olarak algılandığından, deniz ve sahil hâlâ Caddebostan'ın en önemli unsurlarından biri. İstanbul'un sörf yapılabilen nadir yerlerinden olan sahilinde sadece hafta sonu değil, hafta içi de yüzen, gezen, bisiklete binen ve birasını alıp sahilde muhabbete dalan her yaştan insanı görebiliyorsunuz. Bu manzaranın içine girdiğinizde kendinizi şehirde değil de bir tatil beldesinde gibi hissediyorsunuz... Barlar sokağı olarak anılan İskele Sokak ise gece-gündüz semtin kalbinin attığı yer. Burada Piri Reis, Kavala, Ceneviz, Egeo, Kumsal, Rakı&Balık gibi balıkçılar, öğlenden itibaren doluyor. Balıkçıların artmasıyla barların da işleri çoğalmış. En ünlüleri arasında Sheriff, Alcatraz, Yer Fıstığı, Barcode, Chicken Last- Stop, Havelka, Sangria, Benzin gibi barlar var. Çoğunda da genellikle bira içiliyor. En popülerlerinden olan Sheriff'te ise tekila ve bira başa baş gidiyor. Bazı mekanlarda house, bazılarında rock, bazılarında da popüler müzik dinleniyor. Barlara gündüzden başlayan rağbet, gecenin ilerleyen saatlerinde sokaklara taşarak devam ediyor. Gündüz vakti, plaj modunda çoğunlukla şort veya elbise giyen gençler, gece en şık kıyafetleriyle boy gösteriyor. Motorlular ve bisikletliler de Caddebostan'ın vazgeçilmezleri arasında. Barlar sokağı ve sahil dışında, başta Plaj Yolu'nda olmak üzere Caddebostan'ın, kimi yeni açılan kimiyse klasikleşmiş özel mekanları var. Bunlardan bazılarını mercek altına aldık...
SAROS BALIK
Yeri biraz gözlerden ırak ama keşfettiğiniz vakit, bir buçuk sene önce açılan bu yerin, İstanbul'da gidilebilecek en iyi balıkçılardan biri olduğunu anlayacaksınız. Çiftlik balığı kullanmıyorlar. Kışın canlı canlı olta lüferi satıyorlar örneğin. Istakoz, mavi yengeç, karides gibi deniz böceklerinde de iddialılar. Şu an av yasağı olduğu için balıklardan sinarit, mercan ve lağos gibi çeşitleri, şiş olarak vermeyi tercih ediyorlar. Kırlangıç, levrek gibi balıklardan da buğulama yapıyorlar. Mezeleri ise az ama öz. Rokfor ve şarap soslu yaptıkları midye güveç çok farklı ve lezzetli. Taze baklayla yaptıkları, kremayı andıran özel bir sosla sundukları enginar kelimenin tam anlamıyla mükemmel. Boşnak usulü paprika güveç, enteresan ara sıcaklar arasında. Ahtapot bağından Malatya usulü patlıcan salatasına kadar diğer tüm mezeler de çok başarılı. Ve eğer çikolata seviyorsanız, buradan sufle yemeden ayrılmayın. Gerçek bitter çikolatadan Rum usulü yapıyorlar. Bu arada fiyatlarının çok uygun olduğunu da belirtelim. Tel: (0216) 363 09 96
NOSTONİ
Karadeniz'in kendine özgü yemeklerini sevenler için iyi bir adres. Burası sekiz yıllık bir mekan. Karalahana çorbası başta olmak üzere, mıhlama, kara lahana sarma, kaygana, hamsili pilav gibi geleneksel yemekleri son derece başarılı yapıyorlar. Üstelik tercih edenler için her çeşit içki de var. Tel: (0216) 467 30 77
CAFE LONDON
Burası, pasta ve kahve çeşitlerinin ağırlıkta olduğu bir kafe. Açık havada, Göztepe Parkı'na karşı oturup sohbet etmek ve bir şeyler içmek için ideal. Sahipleri Londra'da yaşadığı için adı London. Dakuaz pasta denilen pasta çeşitleri yapıyorlar. Yani içinde pasta tabanı ya da kek yok. File fındık, badek ve yumurta akından oluşuyor temel malzemesi. Limonataları ev yapımı. Yiyecek bir şeyler isterseniz de salata, wrap, sandviç, kiş, panini gibi hafif çeşitleri var. Tel: (0216) 467 10 75
ÇENGEL MEZE VE ŞARAP EVİ
Göztepe Parkı manzaralı, semtteki yeni mekanlardan biri Çengel. Kadın eli değmiş bir yer. Ortamı çok hoş. Özellikle sevgilinizle romantik bir ortamda başbaşa şarap keyfi yapmak ya da arkadaşlarla sakin bir ortamda buluşup sohbet etmek için ideal. Küçük ama çok şirin bir bahçesi var. Melen ve Büyülübağ firmalarının, hemen tüm şarapları bulunuyor. Yiyecek olarak ise peynir ve şarküteri tabakları öne çıkıyor. Yerli peynirler ağırlıkta. Şarküteri olarak Günaydın'dan fıstıklı sucuk, Emre Mermer'in Dükkan'ından baton sucuk, rozbif ve bacon, Sarıyer Kasabı'ndan özel üretim kangal sucuk gibi çeşitler dikkat çekiyor. Bunların dışında mevsimine göre yapılan envaiçeşit meze, Datça bademi gibi atıştırmalıklar, tost ve sandviçler var. Bu arada kapıları, Çengel'in duvarlarında eserlerini paylaşmak isteyen fotoğrafçı ve ressamlara da açık. Tel: (0216) 368 27 06

ROSSOPOMODORO
Ve karşınızda, Napoli'de eski, İstanbul'da yeni, sağlam bir İtalyan restoranı... Burası, mönüdeki her şeyin Napoli usulü yapıldığı, tüm dünyada 125 şubesi olan bir İtalyan. Pizzanın unundan makarnalara, San Marzano domatesinden buffalo mozarellasına kadar her şey Napoli'den geliyor. Pizzayı 430 derecede, 40 saniyede pişiren odun fırınları da öyle. Dolayısıyla buradaki pizzayı, Türkiye'de başka bir yerde yiyemeceğimiz iddiasındalar. Şarap mahzenleri de zengin. Hem İtalyan şarapları var, ki bunlardan ikişer tanesi kadehle de veriliyor, hem de yerli üreticilerin butik şarapları. En pahalı şarapları, şişesi 240 TL ile Barolo DOCG (2006) ve 230 TL ile Taurasi DOCG (2007). Tiramisu ve panna cota tatlıları da alıştıklarımızdan farklı, onlar da Napoli'ye özgü. Örneğin tiramisunun kreması mascarpone peyniri yerine, Philadelphia peyniri ile yapılıyor. Tel: (0216) 450 62 28
CUENTO
Biri doktor diğeri işletmeci iki kızkardeşin, profesyonel hayatı bırakıp üç hafta önce açtıkları bir bistro burası. En önemli özelliği, tüm yemekleri sadece kendilerinin yapması. Mönüde kıtır pizzalar, somon köfte, peynir fondü, Çorum mantısı ve yine her gün sabahtan, yine kendilerinin yaptığı taze makarnalar dikkati çekiyor. Nohut, buğday, patates salatası gibi çeşitler, ev yapımı ekmekle sunulan omletler var. Ayrıca her gün değişen günün yemeği ve zeytinyağlısı var. Biz gittiğimiz gün krepli köfte ve zeytinyağlı dolma vardı. Mekan küçük ama üst katta grup yemekleri de yapıyorlar. Ayrıca özel sipariş üzerine evlere yemek de yolluyorlar. Üst kattaki camekanda ise tasarımcı Elif Kibaroğlu'nun camdan tasarımları satılıyor. Tel: (0216) 368 47 96
MANO BURGER
Barlar sokağının Bağdat Caddesi tarafında, Tünel'de bir süre önce açılan ve çok ilgi gören Mano Burger'in şubesi bulunuyor. Burası Tünel'dekinden daha geniş ve rahat bir mekan. Sadece burger, patates kızartması ve kanat yapıyorlar. Tüm burgerlerin içinde özel Mano sos, karamelize soğan, kıvırcık ve domates var. Beğendili ve Antakya hellimli Ottoman Burger, en tutulanı. Onu, cheddar peynirli mano burger takip ediyor. Emmental peynirli Oxnard burger de dikkat çekenlerden. Patatesi ister sade, ister baharatlı tercih edebilirsiniz. Hepsi bir Amerikan servis üzerinde, kağıt içinde servis ediliyor. Ketçabınızı, hardalınızı da kağıdın üzerine döküp ellerinizle rahat rahat yiyorsunuz. Tel: (0216) 302 94 44
KONSEPT MEKANLAR
Caddebostan'da, restoran, kafe ve barlar dışında konsept mekanlar da var. Örneğin İyi Cüceler adlı kitabevi, sadece çocuklara hitap eden bir yer. Ahşap kukla ve oyuncak boyama, kitap okuma, elişi atölyesi gibi özel günler de düzenliyorlar. Kahve&Çay'da ise sadece çay, kahve ve bunlarla ilgili aksesuarlar satılıyor. Gurme kahveler, yöresel ve aromalı olmak üzere iki kategoriye, çaylar ise yöresel, aromalı ve yeşil çaylar olmak üzere üç kategoriye ayrılıyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.