Cumartesi 05.11.2011

Sırrı, ayrıntıda saklı

İstanbul Caddebostan'daki Kotlet'in etleri güzel, ızgaraları başarılı, mezeleri taze, fiyatları da makul

Bugün size Anadolu yakasında Caddebostan Kültür Merkezi'nin (CKM) biraz ötesindeki Kotlet adlı, et ve kebap salonunu tanıtacağım. Burası büyük umutlarla açılan ve bir yılını doldurmadan kapanan Güney Afrika kökenli uluslararası tavuk yemekleri zinciri Nando's'un yerine açıldı. İki hafta önce CKM'de konser öncesi burada yemek yedim. Konsere yetişeceğimiz için de biraz çabuk olmalarını rica ettim. Yediklerimden çok memnun kaldım ama gelen hesaba şöyle bir göz attım, hiç de ucuz değildi. Akşam geç vakit konser salonundan çıkarken bir delikanlı yanıma yaklaştı; yemek yediğim kebapçıdan geldiğini, ödediğim hesabın aslında başka masaya ait olduğunun anlaşıldığını, benden fazla para alındığını söyledi. Bu yanlışlığın düzeltilebilmesi için bir daha kebapçıya gitmemi rica etti. İçeri girdiğimde bütün çalışanlar benden binbir kere özür diledikten sonra ödediğim paranın yarısına yakını iade edildi. Böylesine dürüst, yanlışlığı düzeltmek için çaba gösteren işletmecilerle karşılaşmak insanın hoşuna gidiyor. Etleri güzel, ızgaraları başarılı, mezeleri taze ve lezzetli, fiyatı da makul olunca, buraya bir kez daha gidip, bu kez daha dikkatli yemek yedikten sonra izlenimlerimi sizlerle de paylaşmaya karar verdim. Kotlet'in iç kısmı küçük. Ama kışın teras kapatılınca mekan büyüyor; aydınlık, tertemiz ve modern. Önce ortaya tereyağı ve tulum peyniri getiriliyor, ardından meze arabası masaya yanaştırılıyor. Buradan soğuk mezeleri seçiyorsunuz: Haydari, süzme yoğurt, acılı ezme salata, börülceli pazı, fesleğenli ezme, çiğ köfte, manca, soslu patlıcan, zeytinyağlı yaprak sarma. Ara sıcaklardan da fındık lahmacun ve üzerine yoğurt dökülmüş olarak servis edilen haşlama içli köfte; ardından gelsin kebaplar. Biz börülceli, pazı, çiğ köfte, haydari, soslu patlıcan, sıcaklardan da fındık lahmacun ve içli köfte söyledik. Mezeler taptaze ve lezzetliydi. Adana Ticaret Odası, adını kullananlardan para istediğinden beri, kebapçıların çoğunda Adana kebabı ismi listelerden kalktı. Onun yerine acılı kebap, acısız kebap gibi tanımlar kullanılıyor. Ben bu yeni deyimle acılı kebap söyledim. Arkadaşlarım da bonfileden pirzolaya, piliç pirzoladan terbiyeli şişe kadar farklı et çeşitleri ısmarladı. Hepimiz etlerimizden memnun kaldık. İçki dahil, kişi başı 55 lira ödeyerek mekandan mutlu ayrıldık.
BEĞENDİKLERİM
Burada yiyebileceğiniz mezeler, kebap ve etlerin çoğu başka kebapçılarda da var. Ancak burada malzemenin kalitesine, pişirmedeki inceliklere ve servise birçok kebapçıdan daha fazla özen gösterilmiş.
BEĞENMEDİKLERİM
Anadolu'nun birçok yerinde koyun etinin kokulu olmasına pek aldırış edilmiyor. Ama biz İstanbullular bu konuda daha hassasız. İçli köftenin koyun kıyması, kokmayan bir koyundan olsaydı daha mutlu olurdum.
Mutfak ****
Servis ****
Ambians ****
Kotlet Beyaz Akasya Sk. Bağdat Cad. No:298/1, Caddebostan Tel: (0216) 359 13 00

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.