Yemekler her telden çalıyor
Yenilenerek yazın tekrar hizmete giren Bridge'in en önemli özelliği, şahane Boğaz manzarası, ama farklı bir kimliği yok. Mönüde Pekin ördeği de var, karalahana sarması da
SALATA ÇEŞİTLERİ ZENGİN
Birçok modern restoranda olduğu gibi burada da salata çeşitleri zengin; dokuz çeşit salata saydım. Ana yemeklerin önemli bölümü ise ızgaralar. Ancak beğendili kuzu incik, kuzu tandır, çoban kavurma, dana ossobuco gibi ızgara olmayan et yemekleri, hatta T-bone steak, Pekin ördeği, ısırgan otlu piliç sarma gibi daha iddialı çeşitler, Adana, Urfa, Beyti gibi kebapları da içeriyor. Listede çeşitleri fazla olmasa da balık da var. Şarap listesi Kavaklıdere, Doluca ve Kayra'nın orta sınıf ürünlerinden ve bu firmaların ithal şaraplarından oluşmuş, fiyatları makul tutulmuştu. Kadehle şarap yerine bu üç firmanın birer şarabının 20 santilitrelik şişeleri açılıyordu. Biz birer küçük şişe şarap açtırdık. Başlangıçta zeytinyağlı taze Ege enginarı ve karalahana sarması, ardından da beğendili kuzu incik ve hamsi tava söyledik. Sıcak başlangıçlar ve hamsi tavadan çok memnun kaldık. Ama kuzu etinin kalitesi bu iddiada bir restorana uygun değildi. Mönüde ayva tatlısı olduğunu öğrenince hemen ısmarladım. Bu sezon yiyeceğim ilk ayva tatlısı olacaktı bu. Ayva tatlısı tatlı ustasının başarısını ölçmek için en uygun yiyeceklerden. Son yıllarda tattıklarımın en başarılısı önüme geldi. Bir ayva tatlısı, karar düzeyde limonu, kıvamı ve kendi çekirdeklerinin rengiyle ancak bu kadar iyi pişirilebilirdi. Kuzu etinin başarısızlığını unutturdu.
EN SON HABERLER
- 1 Sanal dünya çocuklara okuldan tatlı geliyor
- 2 Öğrendiğinizde şaşıracağınız 4 önemli beslenme bilgisi
- 3 Oysa her şey çok iyi gidiyordu
- 4 Sokaklar tenis kortuna döndü
- 5 Her şey bu ülkenin çocukları için
- 6 Bir rüyanın peşinde
- 7 7/24 şehirde yaşam
- 8 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 9 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 10 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler