Son Güncelleme: Cuma 30.12.2011
Günah keçisi, şifa kaynağı, lezzet timsali
Türkiye'yi çevreleyen denizlerde 34 tür köpekbalığı yaşıyor. Hangi sularda bulunduğu, lezzetli türleri, avlanma yöntemleri ve pişirme seçenekleriyle denizlerin korkutuculuğuyla bilinen lezzetli balığı
Nasıl pişer
Balığı ayıkladıktan sonra az sirkeli suda bekletin, aralıklarla suyu değiştirin ki lakerda yapılırken ki gibi iyice kanından temizlensin. Bundan sonra damak lezzetinize göre hazırladığınız bir sosla ızgaraya fileto veya şiş olarak atabilirsiniz. Fırına gönderip güveç olarak çıkartabilir, az zeytinyağında harlı ateşte içindeki suyu kaybetmeden de kızartabilirsiniz.
Nasıl avlanır?
Diğer türlere dokunmamak için olta ayarını kedi balığına göre veriyoruz. Yine de misinayı biraz kalın tutmakta fayda var. Zira her ne kadar kedi balığı küçük köpek balığı türünden olsa da oltayı çekerken uygulayacağı kuvvet kendi ağırlığının kat kat üstünde olacaktır. Ucuna akyem takılmış sarımsak zoka iyi netice verir. İki köstekli dip oltası veya dip yeldirmesi de uygundur. Sürtmeye de atladıkları olmuştur. Lakin bu oltaların hiçbirine çelik tel takmamak lazım. Çünkü balığın oltayı kesip kurtulma şansını da baki tutmak gerek. Yem olarak, kolyoz, hamsi, istavrit gibi akyemler uygundur. Kimileri iğneye dalak, ciğer gibi sakatat takmakla birlikte bunlar kedi balığının tercih edeceği yemler değildir.
EN SON HABERLER
- 1 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 2 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 3 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler
- 4 Yelkovan kuşlarının peşi sıra
- 5 Üstümüz başımız leopar
- 6 Bu oyunun seyircileri, cesaretli insanlar
- 7 Zamanın ötesinde bir albüm
- 8 7/24 şehirde yaşam
- 9 Sınırları koruyalım
- 10 Dümdüz bir karın, incecik beden için bahar diyeti kılavuzu