Dünyanın birası Türkiye'de
Türk Tuborg, kendi ürettiği biralar dışında dünyanın önde gelen bira şirketlerine ait markaları da ithal etmeye başladı. Bundan böyle Meksika, Belçika ve İrlanda'nın önde gelen bira markalarını marketlerde ve seçkin kafelerde bulabileceğiz
BİRA-YEMEK EŞLEŞMESİ
Tıpkı şarap gibi biralar da çeşitlerine göre farklı yemeklerle tüketilirse ortaya daha başarılı sonuçlar çıkıyor. Yemeğin içindeki baharatla biranın aromasının uyuşması gerekiyor. İçki yazarı Teoman Hünal hangi bira çeşidiyle hangi yemeklerin yakıştığını anlattı:
Corona: Dünyanın en çok satan Meksika birası Corona'nın bir dilim misket limonuyla içilmesi tavsiye ediliyor. Yemek olarak ise salatalar ve Çin yemekleriyle uyumlu.
Leffe: 770 yıllık geçmişe sahip Belçika birası olan Leffe, sarışın ve esmer olarak iki farklı çeşitte üretiliyor. Teoman Hünal; Leffe esmerin steak, yoğun soslu güveçler, ördek, av etleri ile çok uyumlu olduğunu söylüyor. Leffe sarışın içinse şinitzel, prosciutto veya İberya jambonu ve salataları öneriyor.
GuInness: Karamelize oluncaya kadar kavrulan arpadan yapılan, karakteristik aroması ve kendine özgü köpüğüyle öne çıkan Guinness, İrlanda'nın Dublin şehrinde bulunan St. James Gate tesisinde üretiliyor. Teoman Hünal, dünyanın en çok bilinen esmer birası unvanını elinde bulunduran Guinness'in yanında istiridye öneriyor. Ama şarküteri ve birçok peynirle ayrıca çikolatalı tatlıların çoğuyla da uyum sağladığını söylüyor.
Hoegaarden: Geçmişi 1440'lara uzanan Belçika tipi beyaz bira Hoegaarden, kişnişten tatlı portakal kabuğuna uzanan farklı tatları içinde barındırıyor. Hünal "Hoegaarden bazı balıklarla yenese bile aslında yemek öncesi için olağanüstü bir aperitiftir," diyor.
Tuborg Gold: Yüzde 100 malt, şerbetçiotu, su ve mayadan yapılan Tuborg Gold'a üretim sırasında şeker konmuyor. Teoman Hünal, bu biranın maltsı kokusuyla ekmekten aldığımız tatları verdiğini söylüyor. Dolayısıyla ekmek eşliğinde yediğimiz her türlü yemekle, kebaplar, tencere yemekleri (sulu yemekler), güveç, sandviçler, sosis ve balıkla çok iyi gidebileceğini belirtiyor.
Carlsberg: Günümüzde 140'dan fazla ülkede tüketilen Carlsberg, 2001 yılından beri Türkiye'de üretiliyor. Teoman Hünal, Carlsberg'te biraz daha şerbetçiotu tadının burukluğu hakim olduğu için şarküteri, makarnalar, özellikle Meksika, Hint ve Thai mutfaklarındaki gibi baharatlı yemeklerle, kabuklu deniz mahsulleriyle tüketmeyi öneriyor.
AÇ KARNINA İÇMEYİN
EN SON HABERLER
- 1 Sanal dünya çocuklara okuldan tatlı geliyor
- 2 Öğrendiğinizde şaşıracağınız 4 önemli beslenme bilgisi
- 3 Oysa her şey çok iyi gidiyordu
- 4 Sokaklar tenis kortuna döndü
- 5 Her şey bu ülkenin çocukları için
- 6 Bir rüyanın peşinde
- 7 7/24 şehirde yaşam
- 8 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 9 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 10 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler