Her şey Urla'dan
Yolculuğuna Urla'da başlayan Mythos artık Batı Ataşehir'de müdavimlerini ağırlıyor. 40 çeşit soğuk meze ve 20 çeşit sıcak mezenin sunulduğu mekanda pudra şekerli levrek, şarap soslu kavurma gibi lezzetler tatmanız mümkün
TATLILAR AYDIN'DAN GELİYOR
Mekanın mezeleri kadar tatlıları da iddialı. İncir ve kabak tatlısı Aydın'da özel olarak yaptırılıyor ve paketlenip İstanbul'a yollanıyor. Dondurmalı irmik tatlısıysa müessesede yapılıyor. Fırında sakızlı muhallebisi de mutlaka tadılması gereken bir lezzet.
YAĞLAR KÖYLERDEN GELİYOR
Şimdi Mythos'un bir şubesi de Haydarpaşa Garı'nın içinde var. Çok yakında Nişantaşı'nda bir şube açma planları da varmış. Önümüzdeki yaza ise Suada'da hizmet vermeyi planlıyorlar. Mythos'larda 40'a yakın soğuk meze var. Rum ve Ege mezelerinin sırrı kullanılan özel köy zeytinyağında, köy salçalarında gizli. Burası yerli kalamar kullanan nadir yerlerden. Salatada kullandıkları zeytinyağını Dikili'den alıyorlar. Mezelerdeki 0.8 asit oranına sahip yağ ise Urla Germiyan Köyü'nden geliyormuş. Özel köy tereyağı da yine Germiyan Köyü'nden geliyor. Karides ve kamların alındığı yer ise Urla'daki Özbek Köyü. Ahtapotlar ise Urla açıklarından yakalanıyor. Sırf bu iş için Cem Bişkin bir balıkçı teknesi edinmiş. Otlar da Urla pazarlarından toplanıp kargoyla İstanbul'a yollanıyor. Kısacası buradaki mezelerin hepsi tam yerinden, taze olarak geliyor. Kuru bakliyatlar, reçeller, deniz ürünleri Urla'dan temin ediliyor dedik. Rum peynirleri, sakız ve bazı sosların ham maddeleri ise Midilli ve Sakız adalarından temin ediliyor.
PUDRA ŞEKERLİ LEVREK DENEDİNİZ Mİ?
Mythos'Mythos bir balıkçı değil ama İstanbul'da kolay kolay bulamayacağınız Ege kalamarının mekanda beş çeşidi misafirlere sunuluyor. Karaburun karidesiyle yapılan tavalar, ızgara saganakiler de çabası. Kırmızı şarap soslu saganaki ve uzolu peynir saganaki mekanın spesiyalleri arasında. Beğendili levrek, şarap soslu kavurma, Rum usulü balık lokma ve pudra şekerli levrek de buraya özgü mezelerden bazıları.
KEBAP DA VAR
Mythos bir kebapçı da değil. Ama Balıkesir Gönen'den sağladığı doğal besi etlerinden yaptığı Bodrum'un Çökertme kebabı ve Manisa kebabı, Rum kebabı ve Selçuk çöp şişi gibi lezzetler de var menüsünde. Üstelik bu yemekler en çok ısmarlanan ara yemekler arasında. Tabii mezelerden yer kalırsa ısmarlanan ana yemekler... Çünkü az değil 40 çeşit soğuk mezenin yanı sıra 20 çeşit de sıcak meze çıkıyor her gün. Myhos akşamüzeri bir iki duble içki eşliğinde meze ile günün yorgunluğunu atmak için uğrayanların sevdiği bir mekan. Elbette Alp Yalman gibi sıkı müdavimleri de yok değil. Ama öğrenciler ve gençler de tercih ediyor mekanı. Kimi Ege müzikleri ve lezzetleri eşliğinde yemek yemek için, kimi iki duble içip dostlarla sohbet için.
FİKS MENÜ UYGULAMASI
Mekanda kalabalık gruplar için fiks menü uygulaması da mevcut. Altı çeşit Urla zeytinyağı ile hazırlanan Ege ve Rum mezesi, dört dilim özel koyun peyniri, salata, Rum böreği, feta saganaki, Ege kalamar tava, Metexa soslu levrek lokması veya sütte levrek rulosu, balık kavurma, fırın helva, bir büyük şişe rakı veya iki şişe şarabın kişi başı fiyatı 80 lira. Fakat bu saydıklarım dört kişilik masa için geçerli.
KAHVALTI SERVİSİ
Mythos'un Batı Ataşehir'deki şubesinde cumartesi ve pazar günleri Alaçatı kahvaltısı sunuluyor. Elbette tüm ürünler Alaçatı'dan getirtiliyor. Haydarpaşa şubesi ise daha çok meyhane konseptinde. Haftada üç gün kanun ve ud dinletisi gerçekleşiyor.
EN SON HABERLER
- 1 Sanal dünya çocuklara okuldan tatlı geliyor
- 2 Öğrendiğinizde şaşıracağınız 4 önemli beslenme bilgisi
- 3 Oysa her şey çok iyi gidiyordu
- 4 Sokaklar tenis kortuna döndü
- 5 Her şey bu ülkenin çocukları için
- 6 Bir rüyanın peşinde
- 7 7/24 şehirde yaşam
- 8 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 9 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 10 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler