Son Güncelleme: Cuma 12.10.2012
Alman-Fransız karışımı lezzet durağı
Asmalımescit'ten Nişantaşı'na taşınan yeni La Brise, 25 çeşit biranın yanı sıra gerçek brasserie mutfağına da sahip. Ördekli ravioli, dana şinitzel, kremalı pırasa yatağında fileminyon listenin başında geliyor
MENÜDE EKŞİ LAHANA MUTLAKA VAR
Asmalımescit'ten Nişantaşı'na taşınan ilk önemli mekan, La Brise adlı brasserie oldu. Brasserie, Fransızca 'bira yapan' anlamına, 'brasseur'den türetilmiş. Prusya işgal edince, Alman kültürünün ağırlıkta olduğu Alsace bölgesinden Paris'e kaçanlar, 1870'li yıllarda kendi yemek ve içki kültürlerini sürdürmek amacıyla farklı konseptte restoranlar açmışlar. Bugün brasserie'lerin menülerinde yer alan, Almanların Sauerkraut, Fransızların choucroute (şukrut) dedikleri ekşi lahana yemeği ve zengin bira çeşitleri bundan kaynaklanıyor. Brasserie'ler ahşap ağırlıklı duvarlarını ayna ve vitrayların süslediği, beyaz önlüklü garsonların beyaz örtülü masalara servis yaptıkları sade restoranlar. Gerçek brasserie konseptiyle La Brise'nin özgün mutfağı, Asmalımescit'te kısa sürede tutuldu. Tek önemli dezavantajı mekanın küçüklüğü, masa aralarının sıkışıklığıydı. Mim Kemal Öke Caddesi'ndeki yeni La Brise, önündeki ferah balkonu, geniş kapalı kısmıyla bu dezavantajından kurtulmuş. Başarılı mimari tasarımı yeni ortamda aynen korunmuş. Arkada, camekanın ardından mutfak görülüyor, sol taraftaki uzun ve şık bar da ortama çok yakışmış. Ördek konfi, Chateaubriand, patates salatası eşliğinde dana şinitzel, boeuf Stroganoff gibi klasik ana yemekler korunurken, yeni mekanda salata çeşitleri artmış; öğlen servisi düşünülerek croque monsieur, biri rozbif ve yabanturplu, diğeri somon füme ve keçi peynirli iki tartin eklenmiş. Ana yemeklerde yeni çeşitler arasında sarımsaklı tereyağı soslu levrek, limon ve lavanta soslu fırında piliç, beyaz fasulye, renkli biberler, ayı mantarı ve proscuitto eşliğinde kuzu incik, kırmızı şarapta poşe edilmiş armut ile sunulan fırın bonfile gibi yeni ana yemekler ilave edilmiş. Şarap listesi de zenginleşmiş. Belli başlı Türk ve yabancı şarapların yer aldığı listedeki 16 çeşit şarap kadehle de sunuluyor. Burası 25 çeşitle kentin en zengin bira menülerinden birine sahip. Biz sıcak taze incirli keçi peyniri salatası, kremalı pırasa yatağında fileminyon, ördekli ravioli, Bearnaise soslu ızgara bonfile ısmarladık. Yediklerimiz dört dörtlüktü. Yemeğin yanında iki kadeh şarap, iki de farklı ithal bira tattık. Üstüne de rom ile tatlandırılmış, fırından yeni çıkmış nefis milföyü paylaştık. Çok mutlu ayrıldığımız restoranda kişi başı 140 lira hesap ödedik.
AĞAÇLAR ALTINDA KAHVALTI KEYFİ
Haftanın yorgunluğunu hafta sonunda aileniz ya da dostlarınızla yapacağınız güzel bir kahvaltıyla atmaya ne dersiniz? RB lokantasının Bayrampaşa'daki havuzlu bahçesinde, su şırıltısına kulak verebilir, Giyimkent şubesindeyse meyve ve çam ağaçları altında dinlenebilirsiniz. Türk usulü serpme kahvaltının fiyatı, kişi başı 30 lira. Tel: (0212) 615 20 55
BEĞENDİKLERİM
Asmalımescit'in La Brise'yi Nişantaşı'na, Nişantaşlılar da La Brise'ye uyum sağlamış. Şimdiden hafta içi akşamlarda bile yer bulmak kolay değil. Bu özgün brasserie'de yemekler, servis ve ortam dört dörtlük.
BEĞENMEDİKLERİM
Nişantaşı'nın müzmin otopark sorunu burada da var. Gerçi kaldırım boyunca bir İspark mevcut, ama yer bulma olasılığı piyangoda orta düzeyde ikramiye kazanmak kadar düşük.
Mutfak *****
Servis ****
Ambians *****
La Brise Mim Kemal Öke Cad. No: 11A Nişantaşı-İstanbul Tel: (0212) 244 48 46
EN SON HABERLER
- 1 Sanal dünya çocuklara okuldan tatlı geliyor
- 2 Öğrendiğinizde şaşıracağınız 4 önemli beslenme bilgisi
- 3 Oysa her şey çok iyi gidiyordu
- 4 Sokaklar tenis kortuna döndü
- 5 Her şey bu ülkenin çocukları için
- 6 Bir rüyanın peşinde
- 7 7/24 şehirde yaşam
- 8 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 9 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 10 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler