Artık İstanbulluların bir de lüfer bayramı var
Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan lüfer balığını gündeme getirmek için 19-21 Ekim tarihleri arasında, İstanbul'da Lüfer Bayramı kutlanacak
ARDA'NIN MUTFAĞI BU PAZAR BAŞLIYOR
Ramazan programlarının çekimlerini bitirir bitirmez başladık aslında yeni sezon için çalışmalara. Bu sezon hem içerik hem teknik hem de alt yapı olarak biraz kendimizi geliştirmek istedik. Çalıştık, çabaladık, bir önceki senenin üzerine ne koyabiliriz diye çok kafa patlattık. Yine sizler için çok dinamik bir Arda'nın Mutfağı hazırladık. Bu sezon da geçmiş sezonlardaki gibi, doğada kolayca bulabileceğiniz sıradan ürünler ile sıra dışı lezzetler üretmeye, farklı yemekler yapmaya çalışıp, hafta sonlarınıza ekstra bir tat katmaya uğraşacağız. İlk bölüm çok heyecanlı, fırında pişen ve farklı sunumuyla çok ilginizi çekecek bir dilim makarna keki ve yanında fırınlanmış portakal ile servis edilen çikolata mousse tariflerini bence kaçırmayın. Bu sezon sadece dekor ve teknik olarak değil, içerik olarak da biraz gelişiyoruz. Hepinizin kendinize sakladığınız küçük alışveriş sırları, pazar adresleri vardır. Eğer bu alışveriş adreslerini benimle paylaşırsanız kim bilir bir bakmışsınız kolkola girmiş sizinle birlikte o adreste alışveriş yapan bir Arda bulursunuz yanı başınızda. Bu yüzden siz de benimle sosyal medya üzerinden özel alışveriş adreslerinizi, pazar yerlerinizi paylaşmayı unutmayın. www.facebook.com/ ardaninmutfagi ya da Twitter üzerinden www.twitter.com/ arda_turkmen adreslerimden önerilerinizi bekliyorum. Bu hafta size çok pratik, hazırlaması kolay, lezzeti 1500 hava basar iki tatlı tarifim var. Eşe dosta hava atmak için ideal.
Erikli Crumble
Oda sıcaklığındaki yağı, unu ve şekeri bir kasede iyice yoğurun. Müsli veya file bademi ilave edip tekrar karıştırın ve buzdolabında biraz bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Erikleri kabuklu veya kabuksuz kullanabilirsiniz.Küçükse ikiye,büyükse dörde bölün. Bir tavaya alıp,üzerine şeker, tarçın ve limon rendesini koyun. Kısık ateşte, meyve yumuşayana kadar pişirin. Erikleri bir fırın kabına alın. Buzdolabından çıkardığınız hamuru elinizle ufalayarak üstüne koyun,meyveleri bu hamurla örtün. Yaklaşık 25 dakika üstü kahverengi olana kadar pişirin.
Vişne kreması
Mısır nişastası ve şekeri tencereye alın. Su,krema ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Vişnelerin 250 gramını ilave edip hafifçe karıştırın. Ocağa alıp orta ateşte karışım koyulaşana kadar pişirin. Kaselere paylaştırıp soğuduktan sonra kalan vişnelerle ve file bademle üzerlerini süsleyip servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Sanal dünya çocuklara okuldan tatlı geliyor
- 2 Öğrendiğinizde şaşıracağınız 4 önemli beslenme bilgisi
- 3 Oysa her şey çok iyi gidiyordu
- 4 Sokaklar tenis kortuna döndü
- 5 Her şey bu ülkenin çocukları için
- 6 Bir rüyanın peşinde
- 7 7/24 şehirde yaşam
- 8 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 9 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 10 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler