Sağlık kaynağı sebzelerle yapılan çorbalar bambaşka
Hem yaz hem de kış mevsiminde yapılabilen sebze çorbaları çocuklar ve yetişkinler için lezzetli bir besin kaynağı. Soğuk kış günlerini lezzetli çorbalarla şenlendirin
KOLAY DOMATES ÇORBASI
Ekmekleri kızartmak için:
Unu margarinle birlikte kavurun. Kavurma işlemi sürerken üzerine, domates püresiyle karıştırılmış dört su bardağı suyu katıp, yavaş yavaş karıştırın. Bir iki taşım kaynattıktan sonra ocağa kapatıp, tuzu ve baharatını ayarlayın. İki- üç dilim ekmeği küp küp doğrayın ve kızartın. Kızartılmış ekmekleri çorbanın üzerine döküp, servis yapın.
SEMİZOTU ÇORBASI
Ayıklanmış ve yıkanmış semizotunu doğrayalım. Tencereye sıvıyağı alıp, küp doğranmış soğanları ekleyerek pembeleştirelim. Üzerine doğranmış semizotunu ekleyelim. Bir- iki dakika daha karıştırarak kavuralım. Bir kapta yoğurdu, unu ve yumurtayı çırparak karıştıralım. Suyu ekleyip, tekrar karıştırarak tencereye aktaralım. Kısık ateşte ve sürekli karıştırarak, çorbanın üzeri göz göz olana dek pişirelim. Tuzunu ayarlayıp ateşten alalım. Üzerine karabiber serpelim. Servis yapalım.
KREMALI ENGİNAR ÇORBASI
Süslemek için:
Enginar ve soğanı küp doğrayıp, tencereye alın. Üzerine rendelenmiş havuç, kıyılmış sarmısak ve tuz ekleyin. Su ilave ederek kaynamaya bırakın. Haşlanmış enginarları sudan alarak blenderden geçirin. Boza kıvamındaki enginarı yeniden suya ilave edin. Süt, kıyılmış dereotu ve kremayı ekleyin. Bir taşım kaynatıp, ocağın altını kapatın. Ekmek dilimlerini küp kesip, tavaya alın. Üzerine zeytinyağı, kıyılmış sarmısak ve kırmızıbiber ilave edin. Ekmekler kıtırlaşana kadar soteleyin. Çorbayı servis tabağına alıp, üzerini ekmek kıtırları ve dereotu ile süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.
PATATES ÇORBASI
Çok küçük kesilmiş soğanı margarinle hafifçe kavurun. Unu ekleyin. Un sararana dek kavurun. Suyu azar azar ve sürekli karıştırarak, ekleyin. Su kaynamaya başladığında kabuğu soyulmuş patatesleri ilave edin. Patatesler ezilinceye dek pişirin. Karışımı tel süzgeçten geçirin. Başka bir tavaya bir çorba kaşığı margarin ve unu alın. Un sararana dek kavurun. Sütü azar azar ekleyin. Karışım pürüzsüzleştikten sonra yumurta sarılarını teker teker ekleyin. Çorbanın pişme suyundan alıp, terbiyeye ekleyin. Sonra terbiyeyi çorbanın içine ekleyin. Bir taşım kaynatın. Üzerine tereyağlı nane gezdirerek, servis yapın.
SÜTLÜ SEBZE ÇORBASI
Unu tereyağında kavurun. Tavuk suyu ve süt ilave edin. Ayrı bir yerde havuç, bezelye, fasulye, kabak ve patlıcanı sıvı yağda soteleyip, sütlü karışıma ekleyin. Tuzunu ilave edip, koyu kıvam alana kadar kaynatın. Ocağın altını kapatıp, ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Üzeri için, bisküviyi ufalayıp, dereotu, maydanoz, zeytinyağı ve pulbiberle karıştırın. Önceden 180 derece ısıtılmış derece fırında 10 dakika kızartın. Çorbanın üzerine serpiştirip, servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Sanal dünya çocuklara okuldan tatlı geliyor
- 2 Öğrendiğinizde şaşıracağınız 4 önemli beslenme bilgisi
- 3 Oysa her şey çok iyi gidiyordu
- 4 Sokaklar tenis kortuna döndü
- 5 Her şey bu ülkenin çocukları için
- 6 Bir rüyanın peşinde
- 7 7/24 şehirde yaşam
- 8 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 9 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 10 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler