Balık keyfi mezelerle güzel
Balıklı keşkek, karidesli humus, palamut pilaki... Rakı balık keyfinin vazgeçilmezi mezeler farklı şekillerde karşımıza çıkıyor. Kendine güvenen mekanlar da iddialı tatlar denemeye devam ediyor. İşte farklı balık mezelerini tadabileceğiniz mekanlar...
Levrekli lahana sarma dendinizmi ?
Karadeniz mutfağında deniz ürünlerinin yorumlanması her daim ortaya mükemmel sonuçlar çıkartıyor. Rumeli Feneri'nde, bir Karadeniz balıkçı kasabasında yer alan Barınak, deniz ürünlerinin farklı yorumlandığı bir mekan. Muhteşem manzarasına eş olarak, taze balıkları ve mezeleriyle dikkat çekiyor. Barınak'ta geniş bir meze çeşidi var. Hardal sosla hazırlanan levrek marine, soya soslu uskumru balığı, patlıcan salata ve midye dolma mezelerden sadece birkaçı. Levrek kavurma da buranın favori yemekleri arasında. Ama Barınak'ta mutlaka tatmanız gereken lezzet karalahana sarması. Restoran, köyde yaşayan bir teyzeye levrekli lahana sarma yaptırıyor. Mutlaka deneyin derim. Balık olarak ister tava Karadeniz mezgidi ya da hamsisi söyleyin, ister ızgara lüfer ama mutlaka çikolatalı sufle için yer bırakın. Fındıklı ev baklavası, incir ve kabak tatlısı da denemeye değer. Tel: (0212) 228 17 00
Arnavutköy'de rakı-balık keyfi
Arnavutköy balıkçılar cumhuriyetine dönüştü. Adım başı bir balık lokantası ve hepsinde farklı tatlar var. Öyle ki eskiden Fincan Cafe'nin olduğu yer de artık bir balıkçı. Mezeleriyle öne çıkan bir balıkçı. Yeni adı da Revma. Revma'nın geniş meze menüsünde de farklı tatlara rastlamak mümkün. Sıcak ve soğuk iki şekilde hazırlanan levrek sarması mekanın spesiyalleri. Sıcak levrek sarma şarap sosuyla hazırlanıyor, soğuk servis edilende ise soya sosu var. Pazı yaprağına sarılı levrek dolma da bir başka mezesi. Sıcak ot, enginar dolması fener güveç ve kıraça tava da Revma'da rakıya eşlik eden diğer mezeler. Tel: (0212) 263 50 60
Balıklı keşkek yediniz mi?
Rakı-balık denilince artık akla ilk olarak Arnavutköy geliyor. Semtte kimileri restoranlarda balığını yerken, kimileri de deniz kenarında olta atarak kendi balığını bizzat kendi tutuyor. Yan yana dizli balıkçılar arasında seçim yapmak genelde zor oluyor. Ama hem uygun fiyatları hem de lezzetli yemekleriyle Lipari, birçoğunu geride bırakıyor. Adem Baba'nın üstünde üç katlı bir mekan burası. Zaman zaman Sezen Aksu, Candan Erçetin gibi isimler de buraya geliyor. Her katında farklı bir atmosfer var. Ama elbette en güzel yeri, üstü açık, gökyüzünü seyre dalabileceğiniz terası. Peki ama Lipari'deki lezzetlerden hangisi öne çıkıyor? İçinde közde patlıcanla servis edilen levrek sarma mutlaka tatmanız gereken bir meze. Yoğurtlu balık böreği, soya soslu ızgara kalamarı, karides hepsi lezzetli. Ara ara da mekanda paella ya da balıklı keşkek gibi tatlar da çıkıyor. Kısacası her an bir sürpriz lezzetle karşılaşabilirsiniz. Tel: (0212) 263 25 74
EN SON HABERLER
- 1 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 2 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 3 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler
- 4 Yelkovan kuşlarının peşi sıra
- 5 Üstümüz başımız leopar
- 6 Bu oyunun seyircileri, cesaretli insanlar
- 7 Zamanın ötesinde bir albüm
- 8 7/24 şehirde yaşam
- 9 Sınırları koruyalım
- 10 Dümdüz bir karın, incecik beden için bahar diyeti kılavuzu