Buz gibi kokteyller dondurmalı tatlılar
Serinletici içecekler her daim sofralarda yerini koruyor. Bunlara lezzetli tatlılar da eklenince ortaya görsel bir şölen çıkıyor
NAR KOKTEYLİ (3 KİŞİLİK)
MALZEMELER
YAPILIŞI
NARLARI ortadan ikiye kesip, robotta portakal sıkar gibi sıkın. Çıkan suyu süzgeçten geçirip, posasını atın. Nar suyunu soda, yarım su bardağı portakal suyu, 1 çorba kaşığı tozşeker ve konyakla karıştırın. Meyve dilimleri ve arzuya göre buz parçalarıyla servis yapın.
***
MALZEMELER
YAPILIŞI
1 adet milföyden, küçük yıldız şeklinde kurabiye kalıplarını kullanarak 12 adet yıldız yapın. Ardından, 12 adet yıldızı ve kalan 4 adet milföy hamurunu 175 derece fırında pişirin. Soğutmadan önce ise, milföy karelerinin içini hafifçe oyun. Frambuaza biraz su katarak, mikserde çırpın ve sos haline getirin. Milföyü tabağın ortasına yerleştirin. Bir top dondur-mayı, milföyün üzerine yayın ve kivi dilimlerini serpiştirin. Bir top dondurma daha koyup, milföy yıldızlarını dondurmaya batırarak süsleyin. Diğer milföy hamurlarına da aynı işlemi uygulayın. Frambuaz sosuyla birlikte servis yapın.
KAVUNLU KUP (1 KİŞİLİK)
MALZEMELER
YAPILIŞI
Kavunu püre yapın ya da çok küçük doğrayın. Kup bardağına alın. Üzerine vanilyalı dondurmayı yayın. Çilekli ve çikolatalı dondurmayı ekleyin. Üzerine çikolata sos gezdirip servis yapın.
KAYISILI KARPUZ SUYU
MALZEMELER
YAPILIŞI
KARPUZLARIN çekirdeklerini çıkarın. Robotta sıvı haline getirin. Limon kabuklarını ince ince şeritler halinde kesin. Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp, arzu ettiğiniz şekilde doğrayın. Nane yapraklarını ince ince kıyın. Limon kabuğu, nane yaprağı ve kayısıları karpuza karıştırın. Arzu ettiğiniz miktarda rom ekleyip, buz ile birlikte servis yapın.
***
MALZEMELER
YAPILIŞI
Meyvelerin yarısını, kırmızı şarap, rom ve tozşekerle birlikte tencerede kaynatın. Daha sonra blenderden geçirin. Tekrar tencereye koyun. Ayrı bir kapta nişastayı bir çay bardağı suda eritip, tencereye ilave edin. 2-3 dakika kadar kaynatın. Daha sonra tencereyi ocaktan alıp, kalan meyveleri doğrayın ve içine ekleyin. Dondurma bardağına veya kaselere dökerek, buzdolabına koyun. Soğumaya bırakın. Krem şanti ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın. Aşçının notu: Bu tatlıyı hazırlarken taze meyve bulamadığınızda, dondurulmuş meyve de kullanabilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 2 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 3 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler
- 4 Yelkovan kuşlarının peşi sıra
- 5 Üstümüz başımız leopar
- 6 Bu oyunun seyircileri, cesaretli insanlar
- 7 Zamanın ötesinde bir albüm
- 8 7/24 şehirde yaşam
- 9 Sınırları koruyalım
- 10 Dümdüz bir karın, incecik beden için bahar diyeti kılavuzu