Neşeli bayramlar!
Bayram demek aile demek, büyük sofraların kurulduğu, nesillerin birlikte yemek yediği buluşmalar demek. Nasıl olursa, bayram sofrasında yemek bitmez, herkese bir lokma kalır, çat kapı gelenlere mutlaka yer bulunur
KURBAN ETİNİ DİNLENDİRMEYİ UNUTMAYIN
Zaman hızla geçiyor, sevdiğimiz aile büyüklerini ebediyete uğurluyoruz. Geriye hep güzel anılar ve devam ettirilmesi gereken çok ulvi bir gelenek kalıyor. Benim gibi bir nesli ebediyete göç etmiş bir aile için de bu geleneği severek sürdürmek bu sene anneme düştü. Bu bayramın organizatörü annem ve Pınar. Bu sene de geçmiş senelerde olduğu gibi bizim aile, aynı sofrada buluşup bayramın geleneğine uygun olarak, aile olmanın mutluluğunu yaşamaya çalışacak. Evet, belki anneannemin zeytinyağlı patlıcanlı pilavı, Erin Teyzemin Çerkez tavuğu, olmayacak, ama Esin Teyzemin yassı kadayıfı, Hikmet Eniştemin hoş sohbeti, Esat Eniştemin bir tek tebessümü ve büyük küçük kuzenlerin ailece katılımı ile bizim bayram soframız çok neşeli olacak. Kurban Bayramı'nda yemek tariflerinin çoğu kavurma üzerine olur. Şunu unutmamak lazımdır ki yeni kesilmiş kurban etini pişirmeden önce biraz dinlendirmek, biraz bekletmek gerekir. İşte benden size kavurmaya alternatif kurban etiyle yapılacak bir marinasyon ve iki pratik tarif... Hepinize hayırlı bayramlar...
PİRZOLA KAFES
Malzemeler
HAZIRLANIŞI
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Pirzolaları baharatlar ile iyice ovuşturun ve yanmaz tavada her iki tarafı da dörder dakika pişirin.
Fırın tepsisine, dışı iyice pişen pirzolaları 10 dakika kadar fırına atın. Marinasyon önerim
İyi kalite zeytinyağı, deniz tuzu, iri çekilmiş karabiber, sapından ayrılmış taze biberiye ve taze kekik ile birkaç damla soya sos, klasik bir marinasyon olacak ve etlere lezzet katacaktır. Daha iddialı bir marinasyon isteyenlere:
4 - 5 çorba kaşığı zeytinyağı, bıçakla ezilmiş 2 sarımsak, iri kesilmiş 1 soğan, 1 dal taze kekik, 1 çay kaşığı light soya sos, 1 çay kaşığı hardal, 1 çay kaşığı soya sos, 1 çay kaşığı iyi kalite balzamik sirke, az tuz ve iri çekilmiş taze karabiber öneririm... Marinasyonu, ağzı kilitli buzdolabı poşetlerinde yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız... Şimdiden afiyet olsun.
FIRIN İNCİK
Malzemeler
HAZIRLANIŞI
İnciklerin fazla yağlarını bir bıçak yardımıyla temizleyin.
Kemik kısımlarındaki parçaları da temizleyin, çıkardığınız yağları atmayın.
Bir fırın kabına incik ve yağ parçalarını koyun.
İnciklere bıçakla çok derin olmamak kaydıyla çentikler atın. Zeytinyağı ile incikleri ovun.
Üzerlerine biberiye ve bolca sarımsak taneleri yerleştirin.
Deniz tuzu ve tane karabiberi de koyup harmanlayın.
Ete birkaç tane kürdan batırın. Folyo etlere değmesin diye.Üzerini alüminyum folyoyla kapatın.
175 - 180 derece ısıda 1 saat; üstü açık olarak da yaklaşık 15-20 dakika fırında pişirin.
EN SON HABERLER
- 1 Sanal dünya çocuklara okuldan tatlı geliyor
- 2 Öğrendiğinizde şaşıracağınız 4 önemli beslenme bilgisi
- 3 Oysa her şey çok iyi gidiyordu
- 4 Sokaklar tenis kortuna döndü
- 5 Her şey bu ülkenin çocukları için
- 6 Bir rüyanın peşinde
- 7 7/24 şehirde yaşam
- 8 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 9 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 10 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler