Son Güncelleme: Cuma 09.11.2012
Mutfakta başarının karşılığı bir çeşit modern kölelik mi?
Cezayir asıllı Fransız yazar Albert Camus 'Başardığımız her iş bizi köleleştirir, çünkü daha iyisini yapmaya zorlar' demiş. İş hayatı ya da mutfak için bu ne kadar doğru bir söz bilseniz...
YOĞUN HAFTA, ÖĞLE YEMEKLERİ TEMPOSU
Ekim ayının başından beri Leblonda biraz farklılaşarak kendimizi daha iyi ifade edebileceğimiz öğle mönüleri çıkartmaya başladık. Her gün farklı olarak mutfaktan çıkan altı-sekiz adet salata ve zeytinyağlı ile bir tencere yemeği, bir de yan yemeğe farklı ızgara çeşitleri eşlik ediyor. Tabii bu işin mucidi, ilk ya da tek düşüneni biz değiliz. Yıllardır hemen her semtteki esnaf lokantaları benzeri günlük farklı yemekler çıkartıyorlar. Fakat aslında benim gibi lokantacıların örnek aldığı yıllar önce İngiltere'de günlük mönü uygulaması yapan River Cafe'dir. Hatta zamanında birçoğumuz River Cafe kitaplarından esinlenerek bir sürü farklı tarif peşinde de koşmuşuzdur o yıllarda. Bu, günlük mönü uygulaması aslında kolay iş değil, biraz doğaçlama, biraz fazla emek, biraz malzemeyi tanıma gerektiriyor. Ama her şey gibi o da fazlaca sevgi gerektiriyor. Ben de günlük olarak yaptığımız tüm yemekleri instagramdan ve twitterdan paylaşıyorum. Kimi zaman zulüm oluyor takipçiler için bu yemekleri görüp de ulaşamamak, ama en azından umarım biraz da olsa denemek adına cesaretlendirici oluyordur. Siz de takip etmek isterseniz www.twitter.com/arda_turkmen adresi doğru adres.
10 KASIM
Bugün 10 Kasım, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1938 yılında bu dünyaya gözlerini yumduğu gün. Kendisini rahmet ve minnetle anarken, bedenen aramızda olmasa bile ilke ve devrimlerine sahip çıkan tüm Türk ulusu için şu sözlerini bir kez daha saygıyla hatırlatmak istiyorum. "Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir; benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu yeterlidir."
ARDA'NIN MUTFAĞI ATÖLYESİ BAŞLIYOR
Evet sonunda artık biz de dostlarla farklı yemek tariflerini birlikte pişirerek paylaşabileceğimiz bir atölye çalışmasına başlıyoruz. USLA yemek okulunda kasım ve aralık ayında yapacağımız atölye çalışmalarında meyveli mevsimsiz yemekler üzerine gideceğiz. Detayları twitter ve facebooktan paylaşacağım en kısa sürede. Madem bu kadar günlük öğle yemekleri tariflerimizden bahsettik buyrun o zaman size mutafığınızda uygulayabileceğiniz kolay ve lezzetli bir kaç öneri. Hepinize afiyet olsun.
EN SON HABERLER
- 1 Sanal dünya çocuklara okuldan tatlı geliyor
- 2 Öğrendiğinizde şaşıracağınız 4 önemli beslenme bilgisi
- 3 Oysa her şey çok iyi gidiyordu
- 4 Sokaklar tenis kortuna döndü
- 5 Her şey bu ülkenin çocukları için
- 6 Bir rüyanın peşinde
- 7 7/24 şehirde yaşam
- 8 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 9 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 10 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler