Cumartesi 15.12.2012

Safkan İspanyol değil!

Kuruçeşme'deki La Mancha, yazlık bir yer olarak tasarlanmış. Mekanın soğuk olması bu yüzden. Yemeklerin sunumu daha iyi olabilir

Yıllardır İstanbul'da iyi İspanyol restoranı arar dururum. Bazen bulduğum olur ama onlar da uzun ömürlü çıkmaz. İstanbul'un klasik mekanlarından Banyan restoran grubunun Kuruçeşme'de üç katlı, her katında farklı konseptin yer aldığı bir mekan açtığını duymuştum. Üst katının adı La Mancha idi. Daha İspanyol bir isim zor bulunurdu. Hafta içinde, soğuk bir öğle vaktinde, bir arkadaşımla gittik. Yıllar önce aynı yerdeki bir restoranda yemek yemiştim. Bina baştan aşağı elden geçirilmiş. La Mancha aslında yazlık bir yer olarak hazırlanmış. Tavan modern açılır kapanır malzemeden yapılmış, geniş ön cephe de açılabilen parça parça camla kaplı. İçinde ezme domates ve bir tutam zahter bulunan, anlam veremediğimiz bir tabak geldi ortaya. Yemekler servis edilmeye başladığında garson tabağın içine zeytinyağı koymadığını fark etti ama artık geç kalmıştı. Yemek listesinin en tepesinde Toskana usulü fasulye çorbasını görünce La Mancha'nın safkan İspanyol olmadığını anladım. Ancak yine de listede 18 çeşit tapas vardı. Ana yemeklerde en çok Tajin olarak bilinen Fas usulü, limon turşusu ve Kuzey Afrika'nın Ras el hanout baharatları ile hazırlanmış, kuskus ile servis edilen kuzu güveç dikkatimi çekti. La Mancha'nın şarap listesi zengindi. Ancak sadece birkaçı kadehle servis ediliyordu ve fiyatları abartılıydı. Biz iki kişi önce bir tapas tabağı istedik.
ETLER SERT
Çeşitler tatmin edici olmaktan uzaktı. Tavuk patenin içindeki sert parçacıklar, ciğerin damarlarıyla birlikte çekildiğini düşündürüyordu. Ayrıca baharat da iyi kullanılmamıştı. Ben ayrıca içinde iri kalamar parçalarının bulunduğu fasulye çorbası ısmarladım; ardından da Fas usulü kuzu güveç. Kocaman kalamar parçaları o güzelim çorbaya uymamıştı. Tajin'e gelince, kuskusu ve baharatı çok iyiydi ama burada da 'kuzu eti' sınıfta kaldı. En sert sığır etine taş çıkaracak bir koyun eti kullanılmıştı. İçki içmediğimiz yemeğe yüzde 20 indirimle 138 lira ödedik.
BEĞENDİKLERİM
Eğer hava sıcak olsaydı ve farklı şeyler yeseydim belki memnun kalabilirdim. Ama kış günü cam aralarından Boğaz soğuğu giren bir mekanda tattığım başarısız yemekler bu duyguyu uyandıramadı.
BEĞENMEDİKLERİM
Öncelikle bu teras restoran yanlış bir zamanda hizmete girmiş; soğuk ısırıyor. Burada tapas yiyen bir İspanyol bir daha ağzına sadece Türk mezeleri koyardı. Malzeme ve işçiliğe daha fazla özen gerekiyor.
Mutfak ***
Servis ****
Ambians ****
La Mancha Muallim Naci Cd. 107/2 Kuruçeşme Tel: (0212) 257 11 44

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.