Cumartesi 19.01.2013

Doğu-Batı arasında bir lezzet durağı

Kemerburgaz'daki Göktürk'te hizmet vermeye başlayan bir dönemin efsanevi restoranı Le Select, Batı mutfağıyla Doğu'nun farklı lezzetlerini bir araya getirmeyi başarıyor

Levent'te, 1990'larda, Fransız mutfağı ağırlıklı yemekleri ve başarılı servisiyle zor beğenen yemek meraklılarını mutlu eden Le Select adlı bir restoran vardı. Başarısında, sahibi Kemal Koç'un payı büyüktü; güler yüzüyle her müşteriyi kapıda karşılar, hepsine isimleriyle hitap eder, onların tercihlerini unutmaz, hatırladığını belli ederek puan toplardı. Le Select kapandığında restoran dünyamızın yoksullaştığını düşünmüştüm. Koç'un benim için ikinci başarısı 2000'lerin ortasında Nişantaşı'nda açtığı Komşu Kebap restoranı oldu. Gerçi Fransız ve dünya mutfaklarından bir anda kebaba geçmesini yadırgamıştım ama kebap o günlerde yükselişteydi. Koç, buraya Nişantaşı'nın zor beğenir müşteri kesimini bile toplamayı başardı. Yeni açılan City's'e yaptığı yatırım, buraya umut bağlayan birçok girişimci gibi Koç'u da başladığı noktaya geri götürdü. Geçende Le Select'in yeniden hayata döndüğünü öğrendim. Artık Levent ya da Nişantaşı'nda değil, Göktürk'teydi ama burası da tıpkı bundan 20 yıl öncesinin Levent'i gibi, kaliteli restoranların birbiri ardından açıldığı, Kemer Country gibi şık sitelerin odağında bir başka gastronomi merkezi olma yolunda.
FRANSIZ MUTFAĞI VE KEBAP
Geçen pazar Göktürk'ün yolunu tuttum. Le Select ana cadde üzerinde, abartısız boyutlarda bir AVM'nin kendi içindeki sokağına bakıyordu; buraya açılan, yazın yemek yenebilecek geniş bir terası vardı. Sevimli barını ve restoranı ise bölgede yaşayanlar çoktan keşfetmişlerdi. Her zamanki gibi bizi Kemal Koç karşıladı, masamıza buyur etti. Menüler ile birlikte ortaya Le Select'in geleneksel tereyağlı zeytin ezmesi ile çok kaliteli Erzincan tulumu geldi. Koç, en başarılı olduğu iki konsepti, Le Select'in Fransız ağırlıklı dünya mutfakları ile Komşu Kebap'ın menüsünü bir araya getirmişti. Batı mutfağından çok seçenekli lezzetli salatalar, makarna ve pizzalar, Beef Stroganof, Robespierre, şarap ya da rokfor soslu bonfile ile T-bone steak gibi modern kesimli etler menüye alınmıştı. Doğu mutfağını ise çiğköfte, haydari ile başlayan soğuk ve sıcak mezeler, taş fırından üç farklı boyda lahmacun, pideler, Gavurdağı gibi yerel salatalar ve çok zengin bir kebap listesi temsil ediyordu. Sofrada dört kişiydik; kimimiz Batı spesiyalitelerini, kimimiz Doğu'nun kebap ve lahmacununu tercih etti. Yediklerimiz gayet başarılıydı. Yemeğin üstüne, ortaya, Doğu-Batı sentezini noktalayan çikolatalı sufle ve irmik helvası geldi. Kişi başına şarap dahil 100 TL civarı hesap ödedik.
BEĞENDİKLERİM
Restoran sektörünün duayenlerinden Kemal Koç bu kez Doğu ve Batı mutfaklarını yeni mekanında başarıyla bir araya getirmiş. Yemekler, servis ve ortam eski günlerin kalitesinde.
BEĞENMEDİKLERİM
Benim gibi İstanbul'un Anadolu yakasında oturan birine, Kemerburgaz, yeni adıyla Göktürk, dünyanın öbür ucu kadar uzak gelir. Ama pazar akşamı yarım saatte restorana ulaştım. Gittiğime de değdi.
Mutfak ****
Servis ****
Ambians ****
Le Select İstanbul Cd. No: 10 Neovista Çarşısı, Göktürk Tel: (212) 322 27 42

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.