A sınıfı sandviçler
İstanbul'da ilk şubesini açan ABD'nin ünlü gurme zincir markası Dean&Deluca'nın sandviçleri, çok farklı malzemelerle özel ekmeklere hazırlanıyor
EVDE SANDVİÇ YAPARKEN EKMEKLERİ TAVADA YUMUŞATIN
Barış Molvalı, sandviçlerini anlatırken, okurlarımız için bazı sandviçlere çok yakışacak bira önerilerinde de bulundu. Örneğin çavdarlı ekmekle yapılan, içinde ekşi krema ve mevsim yeşillikleri bulunan füme somonlu sandviçe lager tipi biralar yakışıyor. Ciabata ekmeğine hazırlanan füme hindi ve brie peynirli sandviçin en iyi eşlikçisi, en ünlüsü Guinnes olan stout tipi biralar. Focaccia ekmeğine hazırlanan ve zeytin ezmesi sosuyla zenginleştirilen rozbifli ve stilton peynirli sandviçle ise ale tipi biraları öneriyor Molvalı. Bunların dışında baget ekmeğine hazırlanan ve içinde baharatlı harissa sosu bulunan tavuklu, Malakan peynirli sandviçleri de bulunuyor. Hemen belirtelim, bu sandviçlerin içindeki her ürün özel derken, boşuna demiyoruz. Örneğin kullanılan mevsim yeşillikleri bile Bodrum'dan getirtiliyormuş. Barış Molvalı, evde doğal ekmekle kendi sandviçini hazırlamayı sevenlere bir de tüyo veriyor: "Doğal ekmek, katkı maddesi kullanılmadığı için daha sert olur. Ekmeği dilimledikten sonra birkaç damla su koyduğunuz tavada ısıtırsanız, yumuşacık olur ve sandviçinizi daha kolay yenebilir ve daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Den&Deluca'nın yakında İstinyePark şubesi de açılıyor. Bu arada gurme ürün meraklıları için şunu da duyuralım: Porçini mantarı ezmesinden çikolataya, zeytinyağından şarküteriye pek çok ürünü bulunan Dean&Deluca'nın mayısta açılacak internet sitesi üzerinden, Türkiye'nin her yerinden sipariş verilebilecek. www.deandeluca.com.tr Tel: (212) 353 55 02
ANNE REÇELİ GİBİ
Damak zevkine düşkün İstanbulluların çoktan keşfettikleri bir mekan Le Pain Quotidien. Bilmeyenler için mekanın hikayesinden kısaca bahsedelim. Belçikalı şef Alain Coumont'un çocukluğu, büyükannesinin ekmek yamasını izleyerek geçer. Bu ekmek tutkusu, onun kaderini belirler. Genç bir şef olduktan sonra çalıştığı restoran için uygun ekmeği bulamayınca, kendi fırınını açmaya karar verir. Zaten 'Le Pain Quotidien' de taze, günlük ekmek anlamına geliyor. Gerçekten de mekanın organik ekmekleri, yanında en basit malzemeyle bile müthiş bir lezzete dönüşüyor.
SATIN DA ALINABİLİYOR
Bu ekmeklerin en iyi eşlikçisi ise mekanın yine organik olarak üretilmiş reçelleri. Belçika'dan gelen ve tamamen doğal meyvelerden şekersiz olarak üretilen reçeller, mekanın tüm şubelerinde, kahvaltıyla birlikte ücretsiz olarak sunuluyor. Kahvaltı masalarında, üçlü set halinde yer alıyor. Ancak anne elinden çıkmış kadar lezzetli olan bu reçelleri beğenenler, kavanozla satın da alabiliyorlar. Kavanozu 23.5 TL'ye satılıyor. Çeşitler ise şöyle: Dört meyveli, kayısı, yaban mersini, ahududu, tatlı portakal ve çilek. www.lepainquotidien.com.tr
EN SON HABERLER
- 1 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 2 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 3 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler
- 4 Yelkovan kuşlarının peşi sıra
- 5 Üstümüz başımız leopar
- 6 Bu oyunun seyircileri, cesaretli insanlar
- 7 Zamanın ötesinde bir albüm
- 8 7/24 şehirde yaşam
- 9 Sınırları koruyalım
- 10 Dümdüz bir karın, incecik beden için bahar diyeti kılavuzu