Şef Cihan Arıcan'dan ideal mutfak önerileri
Dekorasyon dergisi Home Art, geçtiğimiz sezon Şefler Yarışıyor programının birincisi olan şef Cihan Arıcan ile keyifli bir tura çıktı ve işin tam anlamıyla mutfağında olan birinden, ideal mutfak tanımını öğrenmeye çalıştı. İşte detaylar
DAVLUMBAZ ÖNEMLİ
- Mutfağın ortasında yer alacak olan pişirme ünitesi ve hemen yanındaki büyük bir çalışma tezgahı; tezgahın alt kısmında yemeklerimi bekletmeden sıcağı sıcağına sunabileceğim tabak raflarım... Tabii ki tezgahın karşı tarafında yemeğin sunumunu bekleyen acıkmış misafirler; lezzetli bir sunum için gerekli olanlar diyebilirim. - Davlumbazın iyi bir marka olmasına özen gösterin. Mutfakta ne kadar az duman ve koku altında kalırsanız, o kadar rahatlıkla ve keyifle yemek yaparsınız ve evinizi kötü kokulardan yüksek oranda uzak tutarsınız. Bir şef olarak küçük bir ipucu vermek isterim. Kötü kokuları engellemek için mutfakta küçük bir cezvede bir çay bardağı kadar sirkeyi kaynatırsanız aynı anda yemek pişirirken doğabilecek kötü kokuları minimuma indirmiş olursunuz. - Yıkama ünitesinin hemen altındaki çekmecede mutlaka temizlik ürünleri yer almalı. Saklama kapları ile temizlik ürünleri aynı rafa veya çekmeceye konmamalı. - Pişirme bölümünde ocakla beraber aynı zamanda ızgara bulunması çok kullanışlı. Izgaraların kolayca çıkarılabilir olması da fonksiyonel bir özellik. Biz aşçıların en sevdiği model batarya asansör tipi bataryalardır. Bu bataryalar ile rahatça sebze ve meyve yıkarken etrafta oluşabilecek çöpleri de lavaboya kolayca aktarabiliriz.
EN SON HABERLER
- 1 Narsist, manipüle ede ede tüketir
- 2 Sinirli, saldırgan ve tikli tablet çocukları
- 3 Çok yemiyoruz ama sürekli yiyoruz
- 4 Beni, Türkçeye ilgisizlik harekete geçirdi
- 5 Desenleri karıştırma sanatı
- 6 Bisikletin formula ruhu İstanbul’da
- 7 7/24 şehirde yaşam
- 8 Çocuğun ergenlik dönemi anne babanın imtihanıdır
- 9 Bitki bazlı sütlerin sağlığımıza katkısı sıfır!
- 10 Çocuklarla açık havanın keyfini çıkarma vakti geldi