Hünerli ellerden yaratıcı tarifler
Anadolu'nun dört bir yanından gelen 'hünerli' 10 kadın, İstanbul'da peynirli yemek tarifleriyle yarıştı. Bu 10 kadın ayrıca İstanbul turu yapıp, Mutfak Sanatları Akademisi'nde bir günlük eğitim de aldı
GELENEKSEL YEMEKLER
Bu 10 finalistin tariflerinden bazıları, peynir kullanılarak yapılan geleneksel yemeklerdi. Bazılarıysa tamamen yarışmacıların yaratıcılıklarının eseriydi. Dil peynirli kadayıf dolması, taze peynirli meyveli pasta, labneli kuzu ciğer köftesi, yarışan yemeklerden bazıları. Birinci olan Şerife Hanım'ın yemeği ise Burdur usulü peynirli haşhaşlı sarma aşıydı. İşte o yemeğin tarifi...
BURDUR USULÜ PEYNİRLİ HAŞHAŞLI SARMA AŞI
Malzemeler:
Yapılışı:
Soğanı iri iri doğrayıp az sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Bir yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Dört yemek kaşığı ezilmiş haşhaşın kıvamını suyla açın ve soğana ilave edilip kavurmaya devam edin. Bir yemek kaşığı nane serpin. Kavrulan malzemeleri devamlı karıştırarak 12 çay bardağı sıcak su dökün, bir silme çay kaşığı tuz serpin ve kaynamaya bırakın. Sekiz çay bardağı bulguru güzelce yıkayıp kaynayan suya atın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakın. Cevizi, iri tanelere ayrılacak şekilde ezin ve suyunu çeken pilava ekleyip karıştırın. Cevizin ardından rendelenmiş peynirleri ilave edin, güzelce harmanlayıp pilavı demlenmeye bırakın. Asma yapraklarıyla birlikte servis edin.
EN SON HABERLER
- 1 Sanal dünya çocuklara okuldan tatlı geliyor
- 2 Öğrendiğinizde şaşıracağınız 4 önemli beslenme bilgisi
- 3 Oysa her şey çok iyi gidiyordu
- 4 Sokaklar tenis kortuna döndü
- 5 Her şey bu ülkenin çocukları için
- 6 Bir rüyanın peşinde
- 7 7/24 şehirde yaşam
- 8 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 9 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 10 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler