Cumartesi 22.06.2013
Son Güncelleme: Cumartesi 22.06.2013

Yazın tadı, bu okullarda çıkar

Okullar kapanınca aileler, çocuklarının yaz tatilinde hem iyi vakit geçirip hem de yeteneklerini geliştireceği aktiviteler aramaya başladı. İşte yaz okullarından sanat okullarına, çocukların boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebileceği yerler

Bütün bir kış, dersler, sınavlarla geçen okul günlerinin ardından karneler verildi, öğrencilerin hayal ettikleri tatil ayları başladı. Ama üç ay boyunca evde boşa vakit geçirmektense, çocukların yaşıtlarıyla birlikte çeşitli aktivitelere katılacakları birçok yaz okulu var. Bu okullarda isteyen çocuk, yüzme öğreniyor, isteyen de voleybol oynuyor. Yurtdışına gidip yabancı dil öğrenmek isteyenler için de alternatifler var. Birbirinden güzel yaz kamplarından biri, sizin çocuğunuz için...
ESNEK PROGRAM
İstanbul Beykoz'da yer alan TED İstanbul Koleji kampusunda 24 Haziran-2 Ağustos arasında düzenlenecek Summer City Camp, yatılı kamp için kendini henüz hazır hissetmeyen veya yazın bir bölümünü İstanbul'da geçirecek 5-12 yaşa hitap ediyor. Üstelik aileler bu kampa, üç-dört haftalık dönemler veya tüm yazı kapsayacak şekilde değil, kendi yaz programlarına göre esnek, ikişer haftalık devreler halinde kayıt yaptırabiliyor. (www.geleceginyildizlari.com)

HEM YURTİÇİNDE HEM DE YURTDIŞINDA
İbrahim Kutluay Basketbol Akademisi Yaz Kampları, 6-16 yaş (yurtdışı kampları için 12- 16 yaş) kız ya da erkek tüm sporculara açık. Minik sporculara yaz tatilinde, basketbolu dil eğitimi, yurtdışı deneyimi, kamp ortamı ve su sporlarıyla birleştirerek sunan okulda, çocuklara eğlenme, dinlenme, dünyadan yaşıtlarıyla sosyalleşip yeni arkadaşlar edinme ve uluslararası bir basketbol deneyimi kazanma imkanı sunuluyor. Ücreti 1495 TL. (www.ikba.com.tr)

VOLEYBOLDAN BASKETBOLA
Caddebostan Gençlik Kampları, yaş gruplarına göre ayrılıyor. Bolu Aladağlar'da 7-13 Temmuz arasında, 7-13 yaş grubu için Doğa ve Macera Kampı, 1-7 Temmuz arasında 14-17 yaş grubu için Gençlik Kampı ve yine aynı yaş grubu için 1-13 Temmuz'da Liderlik Kampı düzenleniyor. Ayrıca Çeşme Alaçatı'da, 7-17 yaş için, 14-20 Temmuz ve 21-27 Temmuz'da Sörf ve Yelken Kampı, 17 yaş için 14-20 Temmuz ve 21-27 Temmuz'da 14-17 yaş için Kiteboard Kampı düzenlenecek. 7-15 yaş için futbol, voleybol ve basketbol kampları da alternatifler arasında olabilir. 7-21 Temmuz arasında düzenlenecek İngiltere Gençlik Kampı da tatilini yurtdışında geçirmek isteyenler için bir seçenek oluşturuyor. (www.caddebostan.com)

YELKENCİLER BURAYA
İstanbul Yelken Kulübü'nde yaz boyunca yelkene başlangıç sınıfı olan optimist, yani 6-12 ve 12-17 yaş için laser ve topper sınıfı tekneler ile eğitimler veriliyor. Okullarda, Türkiye Yelken Federasyonu Ulusal Eğitim Programı (TUYEP) eğitimi uygulanıyor. Birinci dönemi 17 Haziran- 5 Temmuz, ikinci dönemi 8-26 Temmuz, üçüncü dönemi 29 Temmuz-23 Ağustos, dördüncü dönemi de 26 Ağustos-13 Eylül arasında gerçekleştirilecek yaz okulunun her iki yaş grubu için ücreti 1750 TL. (www.iykyelkenokulu.com)

BİNİCİLİK DE VAR
Kemer Golf&Country Club'da 24 Haziran'da başlayacak Greenwood Yaz Spor Okulu, 4-12 yaş arasındaki çocuklar için doğa içinde yaparak-yaşayarak, deneyim ve beceri kazanacakları bir kamp özelliği taşıyor. Okulda, her branşta ayrı bir eğitmenle golf, binicilik, yüzme, basketbol, tenis, doğa sporları, kampçılık, sportif tırmanış, okçuluk, güzel sanatlar, ritim atölyesi, drama eğitimleri veriliyor. Aktiviteler, öğrencilerin yaş ve seviyelerine uygun içerik ve programda takip ediliyor. Birinci dönemi 24 Haziran-5 Temmuz, ikinci dönemi 8-19 Temmuz, üçüncü dönemi 22 Temmuz-2 Ağustos, dördüncü dönemi 12 - 23 Ağustos arasında gerçekleştirilecek yaz okulunun ücreti 1186 TL. (www.greenwoodcamp.com)
OKUL BÜNYESİNDEKİ FAALİYETLER
BİLFEN OKULARI YAZ KAMPI
ABD'de Yale Üniversitesi, İngiltere'de Framlingham College ve Bedales School'da kalan öğrenciler, şehri tanıma imkanı da buluyor. İki haftalık eğitimlerde 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencileri, 40 ders İngilizce eğitimini, sosyal aktivitelerle harmanlayarak görüyor. Ders dışında da London Eye, Madam Tussauds, Science Museum gibi Londra'nın önde gelen müze ve merkezlerini gezen öğrenciler, ABD'de Thimble Adası, Hammonasset Sahili, Connecticut Bilim Merkezi, Bearsley Hayvanat Bahçesi ve New York'u görme şansı buluyor. Okulun bir de spor kampı var; Avusturya'nın Klagenfurt şehrinde spor kampına katılan ve şehirdeki mini olimpiyatlara katılacak Bilfenli basketbol ve voleybol takımı öğrencileri, spor müsabakalarının yanı sıra Klagenfurt, Viyana gibi şehirleri gezme şansı bulacak. (www.bilfen.com)

ATÖLYELERDE DİL ÖĞRENECEKLER
Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampusu'nda düzenlenen programla 6-12 yaş grubunda İngilizce bilen çocuklar, macera, bilim, organik bahçe, dans gibi konulardaki çeşitli atölye çalışmalarıyla aktif İngilizce konuşma ve dinleme becerilerini geliştirme fırsatı buluyor. 25 Haziran-6 Temmuz, 9-20 Temmuz, 23 Temmuz-3 Ağustos, 6-17 Ağustos arasında gerçekleştirilen yaz okulunda, her iki öğrenciye bir rehber, her 20 öğrenciye bir grup lideri düşüyor. Ücret iki hafta için 2 bin 500 TL. (www. ku.edu.tr/navigation/ summer-at-koc)

YETENEKLERİNİ KEŞFETSİNLER
Yüzmeden dalışa, danstan basketbola kadar farklı dallarda aktivitelerin yer aldığı yaz okulunda, beden eğitimi ve spor etkinlikleri, çocukları daha sağlıklı bireyler haline getirirken, sosyal aktiviteler de yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyor. Darüşşafaka Life Gym Yaz Spor Okulları'nın beşer haftalık iki dönemden oluşan kampları 3-5 yaş mini kamp, 6-12 yaş spor kampı, 13-18 yaş gençlik kampı olmak üzere üçe ayrılıyor. İlk dönem 11 Haziran-13 Temmuz, ikinci dönem 16 Temmuz-17 Ağustos arasında gerçekleştirilecek. Kamp ücretleri 700 TL'den başlıyor. (www.lifegym.com.tr)
ÜSTÜN YETENEKLER İÇİN
İstanbul Üniversitesi, 24 Haziran-12 Temmuz arasında Çocuk Üniversitesi'ne dönüşüyor. 7. ve 8. sınıflar için "Suç ve ceza nedir?" gibi sorulara yanıt aradıkları Adli Tıp, 6., 7. ve 8. sınıflar için bir senaryodan gösterimine kadar olan tüm evrelerini öğreten Belgesel Film Yapımına Giriş, 5., 6. ve 7. sınıflar için Bilgisayar Programlıyorum, 5., 6., 7. ve 8. sınıflar için Biyolojinin Renkleri, Genetik Bilimi, Moleküler Genetik Bilimi ve Yaratıcı Yazarlık yaz okulları yapılıyor. 1., 2., 3. ve 4. sınıflar için Üstün Yetenekli Öğrencileri Zenginleştirme Programı, 4., 5. ve 6. sınıflar için Zooloji Bilimi okulları da düzenleniyor. Her okulun katılım ücreti 900 TL. (www.iuyazokulu.com)
İNGİLİZCE KONUŞMAK İÇİN
RCSummer, 6-14 yaş arası çocukların İngilizce konuşmalarını sağlayacak şekilde tasarlanmış. RCSummer Classic programı, en az iki yıl İngilizce eğitimi almış 9-14 yaş arası çocuklara açıkken, RCSummer Fresh programı, 6-8 yaş arası katılımcılara açık. Birinci dönemin 1 Temmuz-26 Temmuz, ikinci dönemin ise 29 Temmuz-23 Ağustos'ta gerçekleştirileceği program, saat 08.30-16.00 arasında uygulanacak. (www.robcol.k12.tr)
SANATLA KÜÇÜK YAŞTA TANIŞMALARI İÇİN...
HEYKELDEN FOTOĞRAFA
7-12 yaş arasındaki çocuklar için 1 Temmuz-29 Ağustos arasında, İstanbul Modern'de sanatla dolu, eğlenceli bir program hazırlandı. Her gün farklı bir etkinliğin düzenleneceği 7-12 yaş için Yaz Sanat Atölyeleri'nde çocuklar resim, heykel, fotoğraf, animasyon gibi disiplinlerin yanı sıra edebiyat ve mimarlık alanlarını da içeren uygulamalar yapıyor. Çocuklara, sabah ve öğleden sonraları için iki program seçeneği sunuluyor, haftanın her günü farklı bir program uygulanıyor. Hafta içi her gün saat 09.30- 12.30 arasında gerçekleşecek üç saatlik sabah atölyelerinde pazartesi günü Kuş Evi, salı günü Büyütecimden Resimli Masallar, çarşamba günü Dünyanın Yedi Harikasından Biri, perşembe günü Gizemli Nesneler ve cuma günü de Büyülü Gezegenler başlıklı programlar düzenleniyor. Çocuklar bu atölyelerde, sanatta kendini ifade etmenin farklı yolları ve teknikleriyle tanışıyor. Hafta içi her gün saat 13.00-14.30 arasında düzenlenen bir buçuk saatlik öğleden sonra atölyelerinde pazartesi günü Kostüm Tasarım, salı günü Eşsiz Lekeler, çarşamba günü Geleceğin Mimarları, perşembe günü Atılmış Nesneler Kutusu, cuma günü Genç Müzeciler başlıklı programlar düzenleniyor. (www.istanbulmodern.org)

RESİM ÇALIŞMASI
Pera Müzesi'nde 2 Temmuz-12 Temmuz arasında, 4-14 ve 15-20 yaş için farklı atölye çalışmaları düzenleniyor. Çağdaş sanatın ustalarından Manolo Valdes'in 'Resimler ve Heykeller' sergisine yönelik 4-14 yaş için hazırlanan Remix adlı programda çocuklar, sanatçının resim ve heykellerinden oluşan sergiyi inceleme fırsatı bulacak. Turun ardından atölyede çeşitli malzeme ve tekniklerle farklı projeler gerçekleştirecer. 15-20 yaş için hazırlanan Ole! Pop Sanatı programında ise katılımcılar, sergi turunun ardından serigrafi tekniği ve kolaj uygulamalı resim çalışmaları yapılacak. (www.peramuzesi.org.tr)

ORYANTALİZMİN ABC'Sİ
Sabancı Müzesi'
ndeki atölyelerde 1996-2008 arasında doğan çocuklar, oryantalizmle tanışıyor:
Doğudan Gelen Mimar: Çocuklar, Kahire, İstanbul, Bağdat'ı gezip, bu şehirlerde yaşayan Batılı mimarları gibi resimler yapacak.
Afiş Koleksiyoncusunun Çantası: Çocuklar, 'Oryantalizmin 1001 Yüzü' sergisindeki afiş ve şehir görsellerini inceleyerek, Doğu'daki şehirleri anlatan özel afişler tasarlayacak.
Oryantalist Ressamlar: Çocuklar, Preziosi, Bauer, Zonaro gibi oryantalist ressamların yaşam öyküleriyle İstanbul'daki ilginç anılarını dinleyecek.
Doğu'da Bir Fotoğraf: Katılımcılar, Batılı fotoğrafçıların İstanbul'da yaptığı gibi çalışacak. (muze.sabanciuniv.edu)
İSTANBUL OYUNCAK MÜZESİ ETKİNLİKLERİ
- Renklerin Suda Oyunu Ebru Atölyesi:
22 Haziran Cumartesi- 23 Haziran'da, yetişkinlere ve çocuklara yönelik Renklerin Suda Oyunu atölyesinde, ebru sanatının temeli öğretilecek. Saat 11:00- 13:30 arasında düzenlenen atölyenin ücreti 10 TL.
- Tahta Oyuncak Boyama Atölyesi: Çocuklar oyuncaklarını yaparken hem yaratıcılıklarını geliştirip hem de eğlenecek. Cumartesi ve pazar günleri yapılan atölye çalışması için müzeyi arayıp bilgi almak gerekiyor.
- Fosil Keşif Atölyesi: Çocuklar, Paleontolog Doktor Nuran Filoreau ile birlikte yaptıkları kazılar sırasında fosilleri keşfediyor. 23 Haziran'da 11:00-12:00 arasında düzenlecek atölyeye, 4-9 yaş grubu çocuklar katılıyor. Ücreti 40 TL. (www.istanbuloyuncakmuzesi.com)
BİLİM AYAĞINIZA GELDİ
Bahçeşehir Koleji'nin Gezici Bilim Müzesi'ndeki deney çalışması, 25 ayrı istasyonda bilimi anlatacak. Müzede, uçakların nasıl havada kaldığı, akciğerlerin soluk alıp vermedeki işlevi, sürtünme kuvveti, dokuz basamaklı sayıların hızlı bir şekilde çarpılma yöntemi gibi konularda deneyler gösterilecek. Gezici Bilim Müzesi, 22-23 Haziran'da Bosphorus City'de çocuklarla buluşacak. (www.bosphoruscity.com.tr)

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.