Cumartesi 09.11.2013

Böyle makarnayı İtalya'da bile yiyemezsiniz

Zorlu Center'da açılan Morini'nin yemekleri, ünlü ABD'li şef Michael White'ın elinden çıkmış. El yapımı, İtalyan usulü makarnalar çok lezzetli

Makarna pişirmek çok kolay. İlk kez ocağın başına geçen biri bile yapabilir. Ama çok iyi makarna pişirmek, pek az kişinin üstesinden gelebildiği bir sanat. Zorlu Center'da açılan Morini adlı restoranın makarnaları ise İtalya'da bile zor bulunacak kalitede. Morini, bana labirent kadar karışık gelen Zorlu AVM'nin meydan katında. Beymen'in içinden ulaşılabildiği gibi, dışarıdan ayrı bir kapıdan da girilebiliyor. Küçük bir restoran burası; önemli bölümünü bar kaplıyor. Havalar müsaitse, dışarıya yerleştirilmiş masalarda da oturulabiliyor. Morini'nin yemekleri, Michael White adlı Amerikalı usta aşçının elinden çıkmış. Yemekler, White'ın sahip olduğu Altamarea firmasının Amerika'daki, altı yıldızla ödüllendirilmiş restoranlarının menülerinden uyarlanmış. Örneğin makarnalardan domuz eti çıkarılmış. Ancak ana ilkeden ödün verilmemiş. Makarnalar tam İtalyan usulü; İtalyanlar'ın 'al dente' dedikleri, dişe gelir biçimde, diri. Kuşkusuz oldukça zengin ve özgün menüde sadece makarnalar yok. 'Atıştırmalıklar' başlığı altında balkabağı çorbası, İtalyan şarküteri ve peynir tabağı, aioli sosla servis edilen kızarmış mini enginarlar gibi seçenekler sıralanmış. Bunlar 'İştah açıcılar' olarak nitelenmiş marine levrek, taze ıstakoz ve burrata peyniri, az pişmiş yerli palamut, çamfıstığı, kuru üzüm ile hazırlanmış cured bonito, fıstıklı sebzeli kuskusla getirilen ızgara ahtapot, Morini usulü steak tartar ve çeşitli salatalar izliyor. Özel sosu ile Akdeniz levreği, marine edilmiş kuzu incik, yanında istiridye mantarı, trüf soslu patates ile sunulan bonfile ise ana yemeklerden aklımda kalanlar.
ŞİİR GİBİ BİR BAŞYAPIT
Üç kişi önce ıstakoz, burrata peyniri, değişik bir patlıcan turşusu ve domates ile hazırlanmış 'Fresh Lobster Burrata', elde kıyılmış bonfile, mantar kreması ve parmesan peyniri ile yapılmış steak tartar, İtalyan şarküteri ve peynir tabağı, ardından da garganelli, gramigna, ve fusilli türü elde kesilmiş, kıvrılmış makarnaları ısmarladık. Makarnalardan fussili ve garganelli, et ve domates soslarıyla; gramigna ise mürekkep balığının mürekkebi ve deniz ürünleriyle yapılmış soslarla servis edildi. Hepsi birbirinden lezzetliydi ama garganelli şiir gibi bir başyapıttı. Mükemmel bir tiramisu, vanilyalı dondurma, espresso, amaro likörü ve bisküvi ile hazırlanmış affogato, yanında tahinli cevizli dondurma ile gelen, ceviz ve çikolata ile hazırlanmış strato di cioccolato adlı tatlılarla noktaladığımız bu nefis ziyafet için kişi başı 110 TL civarında hesap ödedik ve çok mutlu ayrıldık.
Beğendiklerim
Morini her şeyi oturmuş, gerçekten çok iyi bir restoran. Mükemmel makarna konusunda damaklarında referans oluşturmak isteyenlere buranın el yapımı makarnalarını tatmalarını hararetle öneririm.
Beğenmediklerim
Mekan çok küçük. Masa araları dar. Ayrıca zemin ve duvarlar da parlak yüzeyli. Çalınan müzik kaliteli ama volümü daha düşük tutulmalı. Ortaya çıkan gürültü sohbeti olumsuz etkiliyor.
Mutfak *****
Servis ****
Ambians ****
Morini Zorlu AVM Meydan Katı, Zincirlikuyu Tel: (212) 353 67 67

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.