Her şey Toprak Ana için
Slow Food'un düzenlediği ve Türkiye'de de kutlanan Toprak Ana Günü'nde tarhana da yapılacak, ekmek de mayalanacak
Defne Koryürek (Slow Food Fikir Sahibi Damaklar)
Konumuz üzüm, zeytin, balık ve buğday
Slow Food Fikir Sahibi Damaklar, İstanbul'da SALT Beyoğlu'nda bugün saat 11.00'de Slow Food Hareketinin Hikayesi belgeselinin ardından saat 13.00'te de SALT Galata'da 'Bizi Biz Yapan Gıdamız' başlıklı dört sunum gerçekleştiriyor. Fikir Sahibi Damaklar'ın kurucusu Defne Koryürek, Toprak Ana Günü için seçilen temaları şöyle anlatıyor: "10 Aralık, doğanın ve toprağın ritminde yaşamayı savunan Slow Food'un kendine yaş günü seçtiği tarih. Biz bugün iki etkinlik yapıyoruz. Gerçi etkinliklerimiz 10 Aralık'ta değil, herkesin daha rahat yavaşlama imkanı bulacağını umut ettiğimiz bugün yapılacak ama dileriz yerini bulsun. Üzüm hakkındaki ilk sunumu Levon Bağış, zeytinin ele alınacağı ikinci sunumu Kürşat Alumur gerçekleştirecek. Balık konulu üçüncü sunumu ben yapacağım. Oya Ayman da buğdayın serüvenini anlatacak!"
Nerede, ne yapılacak?
EN SON HABERLER
- 1 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 2 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 3 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler
- 4 Yelkovan kuşlarının peşi sıra
- 5 Üstümüz başımız leopar
- 6 Bu oyunun seyircileri, cesaretli insanlar
- 7 Zamanın ötesinde bir albüm
- 8 7/24 şehirde yaşam
- 9 Sınırları koruyalım
- 10 Dümdüz bir karın, incecik beden için bahar diyeti kılavuzu