Cumartesi 21.12.2013

Şehrin en iyileri arasına girdi

Şef Tom Aikens'in Londra'daki Michelin yıldızlı restoranında henüz yemek yeme fırsatını bulamadım ama bu kente gittiğimde onun yıldızsız mekanlarından hep mutlu ayrılırım. Aikens'in porsiyonları mideyi de gözü de doyurur. Yemeklerin en önemli özelliği ise lezzetidir. Ortam kasıntılıktan uzak, rahat, aydınlık ve demokratiktir. Birkaç yıl önce çalkantılı evliliklerinin de etkisiyle, Şef Aikens'in ödemesi gereken faturalar kabarınca, restoranlarının geleceği tehlikeye girmişti. Doors grubu Aikens'in restoran hisselerinin çoğunluğunu satın aldı, kısa süre sonra da birbiri ardından yeme içme mekanlarını bünyesine katan Doğuş'un Dream grubu, Doors ile birlikte Tom's Kitchen'i yuttu. Tom's Kitchen artık Londra'dan sonra Zorlu Center'in Meydan katında. Şimdilik ısıtıcılar altında konukların ağırlandığı büyük bir de sigara içilebilir bölümü var. İngiltere'deki konsept aynen uygulanmış. Tek farkla, burada masalar iki ve dörder kişilik. Rezervasyon da yapılmıyor. Yer yoksa barda ya da açık kısımda bekleniyor. Kalabalık gruplar halinde yemek yemeyi seven Türkler için bu ciddi bir handikap.
İLK FIRSATTA KAHVALTI
Sessiz sedasız hizmete girmesinden birkaç gün sonra bir akşam arkadaşımla gittim. Bir duvarı boylu boyunca açık mutfağın kapladığı mekan tıklım tıklım doluydu. Barda masa boşalmasını beklerken bir yandan da menüleri inceledik. Evde kahvaltıyı tercih ederim. Ama menüdeki kahvaltı seçenekleri bile ağzımı sulandırdı. İlk fırsatta buraya kahvaltıya gideceğim. Öğlen ve akşam menüsü İngiltere'dekine çok yakın. Burada da Tavuk ve Kaz Ciğeri Parfe, Biftek Tartar, Baharatlı Yengeç Kek gibi Aikins'in klasik başlangıç ve ana yemeklerine yer verilmiş. Özellikle Londra'da hayran kaldığım iki kişinin paylaştığı 7 Saatlik Kuzu Kol Konfi'yi burada da görmek beni sevindirdi. Ben portakal, kavrulmuş ceviz ve rokalı Burrata peyniri ısmarladım. Ardından Aikens'in klasiklerinden Steak Tartar, pub mutfağının en ünlü çeşitlerinden, püre üzerinde kıyma ve eritilmiş peynirle güveçte yapılan Shepherd's Pie, yine bir başka pub yemeği, fish and chips, yani bira bulamacında kızartılmış fileto balık ve yanında patates kızartmasını paylaştık. Yediklerimiz mükemmeldi. Özellikle Fish & Chips ve Steak Tartar, Türkiye'de bulunabilecek en başarılı örneklerdi. Üzerine de dondurma ve mereng ile hazırlanan iki kişilik Baked Alaska'yı paylaştık ve kişi başı 100 TL hesap ödedik. Burası şimdiden kentin en iyi restoranları arasına girmiş bile.
BEĞENDİKLERİM
Londra'nın önemli restoranlarından birinin İstanbullu yemek severlere de aynı performansla hizmet sunmaya başlaması çok olumlu. Aikens imzalı yemekler bizim damak zevkimize de uygun.

BEĞENMEDİKLERİM
Kışlık bölümde masa araları epey dar. Ayrıca rezervasyon yapılamaması, iki ve dörder kişilik masaları olan restoranda özellikle dört kişiden daha kalabalık gruplar için ciddi bir handikap oluşturuyor.
Mutfak *****
Servis ****
Ambians ****
Tom's Kitchen Zorlu Center Meydan Katı, Zincirlikuyu Tel: 212 353 66 77

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.