Şehrin en yenileri
2014'e sayılı günler kala işletmeler en iddialı ve yeni mekanlarını açmaya başladı. Yeni mekanlar arasında alaturka usulü Japon ızgarası da var, kadınlara özel gece düzenleyenler de...
PAMUK ŞEKERLİ ŞAMPANYA
Şehrin en yeni ve en gözde mekanlarından biri de Hardal. Yıllardır Asmalımescit'te ve Nişantaşı'nda hizmet veren Hardal, yeni şubesini Caddebostan'da açtı. Küçük değil, tam 800 metrekarelik mekan, tam kapasite çalışıyor. Mekan, iki bölüme ayrılmış. Bir kısmı bar, diğer kısmıysa restoran bölümü. Daha içeri adımınızı atar atmaz rengarenk lambalar ve masaların üzerinde duran lolipop şekerler dikkatinizi çekiyor. Hardal'ın yemekleri kadar kokteylleri de iddialı. Vanilla Sky isimli içkiyi sürahi sürahi söyleyen genç grupların oturduğu masalar çoğunlukta. Ama bu yıl Hardal, İstanbul eğlence hayatına yeni bir içki kazanırmış. Pamuk şekerli şampanya. Gece hemen hemen her masada pamuk şekerler ve şampanya şişeleri göze çarpıyor. Bu eğlenceli ve tatlı içkiyi sosyal medyada paylaşmak da yeni moda olmuş. Bu arada Hardal'da bir başka trend de nutellalı sufle. Beyaz çikolatalı ve bademlisi de var ama dondurmayla servis edilen Nutella'lı versiyonunu bir kez tadın derim. Bu arada oldukça büyük olan Hardal'ın her akşam dolduğunu söylemekte yarar var. Her akşam DJ performansı da gerçekleşiyor. Müziğin sesi biraz açılıyor ve en çok da gençler barda pamuk şekerli şampanya içerek eğlenmeyi seviyor.
ALATURKA JAPON MUTFAĞI
Şehrin bir başka noktasına, Etiler'e açılan Alaturka Teppanyaki de en merak edilen mekanlar arasında. Burası sormak için beni arayan onlarca telefon aldım. O halde merak edenler için biraz anlatayım. Ankara'dan transfer olan bu mekanda metal ızgara başına geçen Uzakdoğulu şefler alaturka lezzetler hazırlıyor. Lagos fileto, soya soslu brokoli, balık karides sarma gibi tatlar var. Farklı set teppanyaki menüleri arasında Türk mutfağı seçeneği epey ilginç. Menüde hünkar beğendi, tavuk Topkapı gibi lezzetler var. Teppanyaki yani demir ızgaranın etrafında oturup hem sosyalleşmek hem de şefin şov eşliğinde yemek yapışını izlemek epey eğlenceli. Dünyaca ünlü teppanyaki restoranı Benihana'nın Çırağan Sarayı'nda açtığı şube tutmamıştı. Ama Japon-Türk karışımı bu restoran şimdiden birçok tanınmış simanın favori yeri olmuş. Her akşam bir ünlüye rastlamak mümkün.
DÜŞENLER ÇIKANLAR
AVROLU YILBAŞI MENÜLERİ
Yılbaşın gecesi için mekan rezervasyonları dolmaya başladı bile. Elbette birçok mekan bu özel gece için çok özel menüler hazırladı. İçkili, şampanyalı hatta işkembe çorbalı menüler epey zengin, iştah kabartan cinsten. Ama fiyatlara bakınca da dudak uçuklatıyor. Birçok mekan avro'lu ödeme sistemine geçmiş. Örneğin Park Şamdan 200 avro alıyor ve şimdiden bir kişilik yer bile kalmamış. "Canlı müzik dinlemek isterim?" diyorsanız Günay'da Emel Sayın ve öncesinde oryantal şov çıkıyor. En ön masalarda yer kalmamış, bir sonraki sıra ise kişi başı 1500 liradan satılıyor. "Sorun etmem, en arkadan izlerim" derseniz de 500 lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Bu arada Ulus 29'un Azeri bir işadamı tarafından kapatıldığı bilgisini de paylaşayım. Gecede de Ferhat Göçer sahne alacakmış.
SERDAR ORTAÇ'TAN CEVAP VAR
Geçtiğimiz hafta, altı ay boyunca Sahne İstanbul'da sahneye çıkmak için anlaşan Sedar Ortaç'ın programlarına ara verdiğini yazmıştım. Mekan sahiplerine göre bunun nedeni Ortaç'ın Miami'ye taşınma kararıydı. Ortaç geçtiğimiz günlerde bana mesaj atmış, "Sahneye ara verme nedenim geçirdiğim rahatsızlık" demiş. Hayranları da ben de rahatsızlığını sordum ama cevap vermek istemedi. O halde buradan bir kez daha geçmiş olsun diyelim.
EN SON HABERLER
- 1 Sanal dünya çocuklara okuldan tatlı geliyor
- 2 Öğrendiğinizde şaşıracağınız 4 önemli beslenme bilgisi
- 3 Oysa her şey çok iyi gidiyordu
- 4 Sokaklar tenis kortuna döndü
- 5 Her şey bu ülkenin çocukları için
- 6 Bir rüyanın peşinde
- 7 7/24 şehirde yaşam
- 8 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 9 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 10 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler