Cumartesi 03.05.2014

Turunç yemeğe tat verir

Önceki hafta bu köşede 'Çekirdekten ağaca' başlıklı yazıya gelen görüşler, okurlarımızın doğayla ilişkilerinin çocukluk yaşlarında evlerinin bahçesinde başladığını ve hâlâ devam ettiğini o kadar güzel örneklerle kanıtlıyor ki... Aydın'ın Körteke Köyü'nde doğup büyüyen ama işi nedeniyle yaşamını İzmir'de sürdüren Ali Güngör'ün yazdıklarına bakılırsa mesleğinin tesviyecilik olduğuna inanmak zor: "Doğada birçok bitki çekirdekten çoğalır. Bazıları da çelikten (asma, selvi vs). Çekirdekten yetişenlerde de bazılarında ağaç büyüyünce meyve vermeye devam eder, bazılarında da aşılamak gerekir. Bunlar bizde 'deli' olarak tabir edilir. Limon, portakal, mandalina (turunçgiller) çekirdeklerinden de turunç biter ve istediğiniz meyveye aşılamak gerekir. Kıymalı pidede, bazı çorba, salata ve yemeklerde turunç suyu çok güzel kokusuyla tat verir."

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.