Ekmek Teknesi lezzet teknesi oldu
Bir dönem çok sevilen Ekmek Teknesi dizisinin çekildiği Kuzguncuk'taki tarihi konak, restorana dönüştürüldü
POSTMATİK DEĞİL, DOSTMATİK
Zahir Restaurant & Cafe'nin lezzetleri de mekanın tarihi ruhuna uygun. 15 çeşit Osmanlı yemeği, ızgara ve tavuk çeşitleri, 13 çeşit zeytinyağlı, 25 çeşitten oluşan ve saat 15.00'e kadar sunulan zengin kahvaltısıyla çevrenin en gözde mekanı haline gelen Zahir'in baklavaları da günlük olarak Gaziantep'ten getiriliyor. Ana yemeklerde kabak beğendili kavun kebabı dikkat çekiyor. İçinde kuzu eti, mantar, soğan ve beğendi bulunan bu özel yemek, yarım kavunun içinde pişiriliyor. Ana malzeme, kavunun aromasıyla birleşince de ortaya çok farklı bir lezzet çıkıyor. Restoranın diğer özel lezzetleri arasında kuzu eti, tavuk but eti, misket köfte, mantar, yeşil ve kırmızı biber karışımıyla yapılan sultan sofrası, ayvalı tas kebabı, kağıtta tandır, Osmanlı köfte, güveçte saray sarma, çökertme kebabı, hünkar beğendi, kekikli üzeyir ve mutanca sayılabilir. Bir Ortadoğu yemeği olan Maklube de tek kişilik porsiyonlarda sunuluyor. Mekanda gazlı içecek servisi yapılmıyor. Bunun yerine kızılcık, sirkencubin, demirhindi, nar çiçeği ve mürver gibi şerbetler var. İşletmenin ticari mantığı ise alışılagelmişin dışında, kredi kartı geçmiyor, ticket gibi yemek fişi uygulamaları da yok. Sağdıç "Bizde posmatik değil, dostmatik var. Kredi kartı kullanılmıyor. Buna rağmen cebinde parası olmayan, hesabını daha sonra ödeyebilir" diyor.
EN SON HABERLER
- 1 Sanal dünya çocuklara okuldan tatlı geliyor
- 2 Öğrendiğinizde şaşıracağınız 4 önemli beslenme bilgisi
- 3 Oysa her şey çok iyi gidiyordu
- 4 Sokaklar tenis kortuna döndü
- 5 Her şey bu ülkenin çocukları için
- 6 Bir rüyanın peşinde
- 7 7/24 şehirde yaşam
- 8 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 9 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 10 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler