Cumartesi 18.04.2015
Son Güncelleme: Cuma 17.04.2015

7/24 şehirde yaşam

MÜZİK
MELTEM FIRATLI
Dönsün plaklar, başlasın müzik
"Plağa dönüş yaşanıyor", "Plağa ilgi arttı" benzeri haberlere son yıllarda çok sık rastlıyoruz. Evet, plak satışları arttı ama bu talep çoğu zaman bir plak dükkanının kendini çekip çevirebilmesi için yeterli olmuyor. Plak dükkanlarının çoğu ticari kaygılardan uzak, müziğe tutkun sahiplerinin özverili çabaları sayesinde ayakta durabiliyor. İşte her yıl nisan ayının üçüncü cumartesi günü tüm dünyada düzenlenen Record Store Day yani Plak Dükkanları Günü etkinlikleri, bu bağımsız plak dükkanlarının yarattığı kültüre adanıyor. Bu özel günde müzisyenler ve dinleyiciler plak dükkanlarında buluşuyor. Müzisyenler kısa performanslar sergilerken birçok ünlü isim de destek amacıyla bugüne özel plak yayınlıyor. İstanbul'da da Galatasaray'daki Kontraplak, bugün için güzel bir program hazırlamış. Saat 14.00'te başlayacak etkinlikler gün boyu devam edecek. Ağaçkakan, Ozbi, Nilipek, Ceylan Ertem, Kim Ki O ve The Away Days mini konser verecek isimler. Barış K, Ece Özel ve Fasitdaire de konserlerin ardından DJ setinin başına geçecek. Beyoğlu'ndaki Analog Kültür de hem Record Store Day'i hem de birinci yaş gününü bir arada kutluyor. Etkinlikler saat 15.00'te Ponza'nın canlı performansı ile başlayacak. Can Güngör, Kerem Akdağ, Alpman & The Midnight Walkers ve Bubi Tuzak ile Gaye Su Akyol da canlı performans sergileyecek diğer isimler. King Fifi ile sürpriz konuğu, Gantz ile Kurukafa ve Jonny Rock ile Kaan Düzarat ikili olarak DJ se tinin başına geçecek.
MEKAN
SİNAN ÖZEDİNCİK
İstanbul'un yeni İtalyanı Trattoria La Scarpetta
İstanbul'da İtalyan mutfağının en yeni temsilcisi Trattoria La Scarpetta, Etiler'de açıldı. Hızla büyüyen yeme içme alanında ileriye dönük projeleri olan KBO Group'un ilk yatırımı olan restoranın mutfağı ise Torinolu İtalyan şef Alex Cottitto'ya emanet. İtalyan mutfağının en iyi örneklerini sunan menüsü, zengin şarap kavı ve şehrin merkezindeki sürpriz arka bahçe konumu ile La Scarpetta, misafirlerine lezzet dolu bir deneyimin kapılarını açıyor. Mevsiminde yetişmeyen hiçbir ürün ve konserve, kurutulmuş ve dondurulmuş malzemelerin kullanılmadığı La Scarpetta en dikkat çekici noktalarından birine konuşlanmış, yüzde 100 odunla çalışan pizza fırınından çıkan enfes pizzalarına özel dikkat. Genç ve eğitimli bir mutfak ekibine sahip olan La Scarpetta, mekanın açık alanında yer alan 'taze baharat bahçesi' ile konuklarını şehrin göbeğinde sakin, huzurlu bir arka bahçe ortamında ağırlıyor.
DVD
OLKAN ÖZYURT
Asker Brad Pitt'in ölüm kalım savaşı!
Savaş filmlerinin zamana kalmasının en önemli kriteri belki de yönetmenin savaş olgusuna yaklaşımına bağlı. Bu perspektiften bakınca David Ayer'in yönettiği Fury'nin savaş karşıtı bir film olduğunu söylemek zor. Klasik bir kahramanlık öyküsü... Kimin derseniz, 2. Dünya Savaşı sırasında ABD'li askerlerin... Savaşın son günlerinde müttefikler Almanya içlerine doğru sokuluyorken Fury adlı tankın mürettebatına da önemli görevler veriliyor. Onlar da bu görevi yerine getirip savaştan sağ salim çıkmaya çalışıyor. Sinematografik olarak sade ve gerçekçi bir görselliği tercih etmesi, savaşın şiddetini hissettiren başarılı savaş sahneleriyle akılda kalan film ortalama bir seyirlik. Ama başroldeki Brad Pitt'in performansı takdire şayan. (Fury, Yön: David Ayer, ABD, 2014)
ALIŞVERİŞ
Dünya markaları uygun fiyata satılacak
Son dönemin güzel trendlerinden biri garage sale. Alan da satan da memnun. Original Seconds, AU Vintage, Berna Boutique, MinikoShop ve Luxinabox da ikinci el koleksiyonlarını bugün ve yarın Uniq İstanbul'da Garage Sale ile satışa çıkarıyor. Etkinlikte Christian Louboutin, Missoni, Louis Vuitton, Prada, Hermes, Gucci, Chanel, Dolce&Gabbana, Yves Saint Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga, Christian Dior gibi markaların çanta, ayakkabı, bot, çizme, elbise, ceket, etek, pantolon, bluz, gömlek, tişört, palto, kaban, kemer ve aksesuvarlardan oluşan geniş ürün yelpazesi karşınıza çıkacak. Eğer şık giyime önem veriyorsanız ve kaliteli markaların ikinci ellerini uygun fiyata almak isterseniz işte size fırsat.
BUNLAR DA VAR

Görkemli bir sahne , özel kost ümler

Geçen yıl Galata albümüyle Altın Plak alan Sibel Can, bugün Bostancı Gösteri Merkezi'nde bir konser verecek. Saat 21.00'de başlayacak konserde sanatçı Türk Sanat Müziği klasiklerini de seslendirecek. Can, bu geceye özel kostümler hazırlattı. Görkemli bir sahneyle hayranlarının karşısında olacak. Bilet fiyatları 67.50 TL ile 100 TL. arasında değişiyor.
Filmden çıkan ca z mel odileri

Sinema ve caz birleşiminde ne çok şey var, bir düşünün. Kiminizin aklına All That Jazz kiminizin aklına da Cazcı Kardeşler hemen gelmiştir. Bunun için İstanbul Film Festivali şehri etkisi altına almışken Taksim'deki Jazz Company'de Kubilay Kan'ın Sinemada Caz özel gecesini hatırlatmak boynumuzun borcu. Etkinlik saat 22.00'de başlayacak. Tel: 0212 313 83 83
TİYATRO
TUĞBA İLKEN
Küçük Kara Balık sizi çağırıyor
23 Nisan'ı vesile edip çocuğunuzu bir tiyatroya götürmek istemez misiniz? Eğer bu fikre olumlu bakıyorsanız size birkaç seçenek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da şenlik düzenliyor. Şenlik kapsamında 23 Nisan saat 14.00'te Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde Uğur Böceği adlı oyun sahnelenecek. Devlet Tiyatroları da Samed Behrengi'nin Küçük Kara Balık kitabından aynı adla uyarlanan oyunu sahneliyor. Oyunu 22-26 Nisan tarihleri arasında Üsküdar Stüdyo Sahne'de saat 11.00'de izleyebilirsiniz. Bir seçenek de Kadir Gültekin ve Nurşen Yerlikaya'nın kurduğu Koza Tiyatrosu'ndan. Keloğlan'ın şehre gitme hikayesi kukla gösterisiyle bir hafta boyunca saat 12.00'de Üsküdar'da tiyatronun cep sahnesinde sahnelenecek. Bilet fiyatı 10 TL. Şehir Tiyatroları ve Devlet Tiyatroları'ndaki çocuk oyunları ise ücretsiz.
SERGİ
DAMLA KAYAYERLİ
150 yıllık arşiv bu sergide
Resimler, mektuplar, günlükler, fotoğraflar ve video görselleri gibi materyallerle desteklenen Bavullardan Kataloglara Boğaziçi Arşivlerine Doğru adlı sergi Boğaziçi Üniversitesi'nin kurumsal hafızasını gözler önüne seriyor. 1850'li yıllardan 1980'lere kadarki dönemi kapsayan arşiv sergisinde Robert Kolej-Boğaziçi Üniversitesi Arşivleri ve Amerikan Kız Koleji'ne ait 200 bini aşkın yazılı ve görsel dokümandan seçmeler var. Üniversiteye bağışlanan kişisel arşivler de sergide yerini almış durumda. Örneğin Robert Kolej'e hizmet vermiş Scotts Ailesi'ne ait olan Scotts Papers bölümünde üretken bir yazar olan Eveline Scott'ın 1910-1970 arası tuttuğu günlükleri, Adalet Ağaoğlu'nun bağışladığı daktilosu, mektupları ve arkadaşlarıyla çektirdiği fotoğrafları da var. Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü'ndeki sergiyi mayıs sonuna kadar görebilirsiniz.
MÜZE
Çocuktur, hayal kurmak ister!
Bu hafta etkinliklerde 23 Nisan rüzgarı esiyor. Bunun için etkinlik tercihlerinde söz sahibi çocuklar. İstanbul Modern de onlar için şahane bir program hazırlamış. 10. Çocuk Şenliği kapsamında Esin Kutusu adlı programa göz atınca haklı olduğumuzu düşüneceksiniz. 21 Nisan-26 Nisan düzenlenecek etkinlikte çocuklar 'ilham perilerinin evi' fikrinden yola çıkarak kendi ilham perilerini İstanbul Modern'in sergi salonlarında arayacak. Programın ikinci adımında ise, çocuklar kendilerine sunulan esin kutularını birer sanat çalışmasına dönüştürecek. Yani yaratıcılığı, ön plana alan sanatla iç içe bir program Esin Kutusu. Etkinlik 4-12 yaş grubu çocuklara yönelik ve hafta içi her gün saat 10.00 ile 16.30 arasında, hafta sonu ise saat 10.30 ile 16.30 arasında gerçekleşecek. Programa katılmak için rezervasyon şart. Bilgi ve rezervasyon için: egitim@ istanbulmodern.org veya (212) 334 7341

NOT DEFTERİ
1-Arabesk eserleri, rock ve doğu vurmalılarıyla yorumlayan Istanbul Arabesque Project bugün saat 23.00'te Kadıköy Sahne'de. Konser bileti 34 TL.
2-Fad o'nun prensesi Cristina Branco, 32. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında bugün konser verecek. Saat 20.00'de başlayacak konserin biletleri tam 50 TL, öğrenci 40 TL.
3-Aynı uçakta üç farklı yaşamı konu alan tek perdelik Olağanüstü Haller oyunu yarın İstanbul GRİ Sahne'de saat 20.00'de başlayacak. Oyunun biletleri tam 28.50 TL, öğrenci 18.50 TL.
4-Viyana Çocuk Korosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri ile 20 Nisan'da CRR Konser Salonu'nda sahne alacak. Biletler 93.50 TL ile 23.50 TL arasında.
5-40 yılı geride bırakan Kronos Quartet grubu, Ankara'daki ilk performansı için 21 Nisan'da saat 20.30'da CSO Konser Salonu'nda olacak. Biletleri 70 TL ile 35 TL arasında.
6-Tiyatr o Oyun Kutusu'nun Kısa Oyunlar-Mekanlar II adlı oyunu 22 Nisan'da Büyük Kardıçalı İş Hanı'nda. Biletler tam 34, öğrenci 24 TL.
7-Öykü Gürman Rüya Bitti albümündeki şarkılarıyla 24 Nisan saat 21.00'de Bursa Hayal Kahvesi'nde sahne alacak. Bileti 34.50 TL.
MERT VİDİNLİ
IN OUT
Kim Kardashian'ın anti Türk tavrı OUT, küçük Kardashain Kendall'ın "Yakında Türkiye'deyim Antalya bekle beni" açıklaması IN.
Siri'nin İngilizce olduğu zamanlar OUT, Türkleşip zeki ve matrak bir kadına dönüşen halleri IN.
İstanbul sahil hattındaki balıkçılara gitmek OUT, hafta sonu uçağa atlayıp Bodrum Gümüşlük'teki restoranlarda günbatımı manzarası eşliğinde keyif yapmak IN
Dizi yapımcılarıyla şöhret uğruna aşk yaşıyor haberleri OUT ahlak bekçiliği yapan yapımcının setten kovduğu şöhretlerin haberlerı IN.
Yaz aylarında Bodrum'a gelmek OUT, bahar aylarında tam da mimozalar açmışken rakı balık keyfi yapmaya Bodrum'a gelmek IN.
Suda doğum yapmak OUT, Özgü Namal'lı trend keşfi hipnodoğum IN.
Madonna'nın Britney Spears ve Christina Aguilera'yla öpüşerek gündem yarattığı günler OUT, Madonna'nın ünlü rapci Drake'i öptüğü anların
üzerine konuşmak IN.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.