Cumartesi 25.04.2015

Böyle toplantıya can kurban!

Haber toplantıları genellikle gergindir. Bu toplantılar 'kanlı' geçer. En 'kanlı' toplantı, en verimli olandır . Tam da bu nedenle toplantı öncesi kimseden ses çıkmaz, burnundan solur gazeteci milleti karnı ağrımaktadır çünkü. Kimi bilgisayar başında kimi telefonda 'tırmalar' durur etrafı amaç en iyi haber önerilerini sunmaktır. Fakat Sabah Ekler'in son toplantısı hiç de tarif ettiğim gibi değildi, herkesin keyfi yerindeydi doğrusu. Yemek yazarımız Şef Deniz Ahmet Köse bir süredir ofisteki toplantılarımıza katılıyordu, gördü yaşananları "Zormuş gazetecilik, böyle olmaz, enerji toplamanız lazım, kıyamam size" dedi ve bu kez toplantıyı şefliğini yaptığı Tom's Kitchen'da bir brunch'ta yapmamızı teklif etti. İkiletmedik. Toplantı masasının etrafına dizildiğimizde aklımızı masadakilerden alıp, haber konularına odaklanmak zor oldu, "Aman bir şey olmaz, sonra üzerinden geçeriz" dedik. Kaptanımız Şengül Balıksırtı ekibinin yemek konusunda ne kadar hassas olduğunu bildiğinden "Önce bir şeyler yiyin çocuklar" der demez kendimizi Deniz Ahmet Köse'nin elinden çıkan lezzetlere bırakıverdik, zor olmadı. O esnada Deniz "Şunun da tadına bakın aman bunu atlamayın" diyerek sürekli bizi daha çok yemeye zorladı!
KUŞ SÜTÜ EKSİK

Ekimizin süper modeli Özge Ulusoy kulaklarını tıkadı ve bir süredir yapmakta olduğu detoksunu bozmadı, sürekli iş konuştu! Bir kere daha anladık, zayıf olmak hiç kolay değil. Sinema editörümüz Olkan Özyurt ve ben hemen tarif peşine düştük, "Bu masadakileri evde yapsak çok havalı oluruz değil mi?" hayaliyle sordukça sorduk. Deniz çok sabırlıydı, anlattı. Tom's Kitchen'ın brunch menüsünde yok yok aslında, sağlıklı meyve suyu karışımlarından pancarlı, kereviz sulu smoothie'lere kadar pek çok seçenek mevcut. Bu seçenekler de elbette hoş. Ama biz tercihimizi en altında English muffin, üzerinde sote ıspanakla poşe edilmiş yumurta bulunan ve üstelik tam kıvamında Hollandaise sos bulunan Egg Florantin'den yana kullandık. Bu muhteşem yemekle yetinmedik şahane peynirleri ve kuru etleri saymıyorum bir de insanı baştan çıkaran özel bir yumurta karışımına bulanarak kızartılan ev yapımı briochee'tan yapılmış üzerine karamelize elma ve tarçın kreması dökülmüş pain perdu ile günümüzü şenlendirdik. Ve elbette sevgili şefimiz Deniz'e şapka çıkardık ve toplantımıza kaldığımız yerden devam ettik. Toplantı mı? Çok verimliydi...

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.