Hem mutfağın demirbaşı hem de ecza dolabı
Cankurtaranımız zeytinyağı, insan soyunun devamı için gelecek nesillere bırakacağımız en kıymetli hazinelerden... Zeytinyağı mutfağımızın demirbaşı ama içeriğindeki maddelerden ötürü başlı başına da bir ecza dolabı
FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ
Günümüzde zeytinyağlı yemekler özellikle Türk mutfağının vazgeçilmez yemekleri arasında yer alıyor. Zeytinin ve zeytinyağının sağlığımıza sayısız faydaları olduğunu biliyoruz. Yemeklere verdiği o nefis lezzetin yanı sıra, bu narin meyve ve yağı; kolesterolü düşürür, kalp hastalıklarını, kireçlenmeyi ve bağırsak hastalıklarını önler. Zeytinyağı içerdiği A, D, K ve E vitaminleri sayesinde yaşlanmayı geciktirir. Kalp atışlarının düzenlenmesine ve hücrelerin yaşlanmasını geciktirmeye yardım eden antioksidan maddeler içerir. Sindirime yardımcı olur. Vücudun kalsiyum emilimini kolaylaştırır. Cildin hem görünüşünü hem de yapısını güzelleştirir. Ayrıca kanser riskini azaltır ve yüksek tansiyonu düşürür.
ZEYTİNYAĞLI YEMEKLERİN PÜF NOKTALARI
Zeytinyağlı yemek yapmak çok kolay gibi görünse de aslında dikkat edilmesi gereken pek çok nokta var. Öncelikle yemekte kullanacağınız malzemelerin hepsinin çok taze olması gerekir. Sebzeler güzelce yıkanmalıdır. Kullanılacak zeytinyağının iyi kalitede olduğuna dikkat edilmelidir. Zeytinyağı ocakta kızgın ateşte uzun süre bekletilmemelidir. Zeytinyağlı yemeklere bir kaşık şeker eklemek yemeğin lezzetinin artmasını sağlar. Yemek piştikten sonra oda sıcaklığında servis edilmeli ve buzdolabında uzun süre bekletilmemelidir.
Zeytinyağlı barbunya (6 kişilik)
Malzemeler
YAPILIŞI
Soğan ve sivri biberleri yemeklik doğrayın. Sarmısakları incecik kıyın. Soğan, sivri biber ve sarmısakları 1 çorba kaşığı salçayla birlikte, 1 çay bardağı zeytinyağında 5 dakika kavurun. Barbunya ve halka doğradığınız havuçları ilave edin. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su, birer tatlı kaşığı tozşeker ve tuz ekleyin. Suyunu arada bir kontrol ederek, normal tencerede 45 dakika, düdüklü tencerede 12 dakika pişirin. Soğutup, limon ve maydanozla süsleyin ve servis yapın.
EN SON HABERLER
- 1 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 2 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 3 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler
- 4 Yelkovan kuşlarının peşi sıra
- 5 Üstümüz başımız leopar
- 6 Bu oyunun seyircileri, cesaretli insanlar
- 7 Zamanın ötesinde bir albüm
- 8 7/24 şehirde yaşam
- 9 Sınırları koruyalım
- 10 Dümdüz bir karın, incecik beden için bahar diyeti kılavuzu