Ucuz ama lezzetli
İstanbul gastronomi konusunda uçsuz bucaksız bir vaha gibi. Lüks ve dünyaca ünlü lokantaların hemen yanında yıllardır ayakta kalmayı başaran esnaf lokantalarını mercek altına aldık
Seorabeol Korean Restaurant
Turumuza tüm dünyada son iki yılın en hızlı yükselen trendi olan kore mutfağıyla başlayalım. Benim bildiğim Taksim'de ve Sultanahmet'te birer Kore restoranı daha var. Ama Şişli'deki Seorabel hem fiyat politikası olarak başarılı hem de çok lezzetli. Kişi başı 65 TL'ye ziyafet çekebilirsiniz. "Normal bir menu yer kalkarım" diyorsanız bu fiyat yarıya iniyor. Ne mi yemeli? Elbetteki bir tür turşuyu andiron kimçi mutlaka denemeli. Suşileri ve ramenleri de oldukça başarılı... Tel: (0212) 275 2595
Paçacı Mahmut Usta
Geçtiğimiz beş ayı kırık köprücük kemiği iyileşsin diye paça içerek geçiren biri olarak Paçacı Mahmut Usta'nın bu işi bildiğini söyleyebilirim. Üstelik bir dönem sadece kelle, paça ve pilav satan Usta'da artık günlük sulu yemekler de çıkıyor. Ama manda yoğurduyla yapılan paça çorbasını denemenizi tavsiye ederim. Bu arada mekan sabah saat 05.00'te aılıyor ve 17.00 olmadan kapanıyor. Tel: (0212) 635 4608
Seyhmus Kebap
Yaz da olsa kilolar sorun dayaratsa kebap yemeden olmaz. O halde istikamet Çemberlitaş'taki Seyhmus Kebap Lokantası. Sadece öğlenleri servis veren bu ufacık esnaf lokantasında her an bir ünlü simaya rastlamak da mümkün. Özellikle yazar-çizer tayfası kebaevini mesken eylemiş durumda. Lahmacunu, yoğurdu, ezmesi hatta salatası bile bir başka lezzetli. Fıstıklı seymus kebap mekanın spesiyali. Kişibaşı ortalama 30 TL'ye karnınızı doyurabilirsiniz. Tel: (0212) 526 1613
Cuma Usta
İşte size ufacık ama lezzet dolu bir mekan daha: Zeytinburnu'ndaki Cuma Usta'nın bici bici dondurmacısı. Kar toplayıcılığı Cuma Usta'ya atalarından miras. Hatta bunun için İstanbul yakınlarındaki dağlara gidiyorlar. Ama ne yalan söyleyeyim özellikle de bu sıcakta Adana'ya has olan bu serin tatlıyı yemek iyi geliyor. Tel: (0212) 41502 19
Kısmet Muhallebicisi
Aslında mekanın adı size yanıltmasın burası sadece bir muhallebici değil aksine tavuğun her halini bulabileceğiniz Küçükpazar'da küçücük bir mekan. Tavuksuyu çorbası, tavuk çevirme... Hepsi harika. Ama buranın en unutlmaz tadı şüphesiz tavukla hazırlanan muhallebisi: Tavuk göğsü... Tel: (0212) 513 6773
Kardeşler Lokantası
"Burada sınıf farkı yok, iyi yemek var" sloganıyla yola çıkan lokantanın cemiyet dergilerinde görmeye alışık olduğumuz pek çok müdavimi var. Birçok gurme 'kurufasulyenin tadılması gereken yer' olarak nitelendiriyor. Ama ben en çok döneini seviyorum. Bu arada mekan Kemerburgaz'ın bir köyünde konumlanmış durumda. Kardeşler'de servis sabahın 05.00'şnde çorbayla başlıyor. Akşama kadar açık olan lokantada öğlen kim nereye bulduysa oturuyor. Çoğu zaman başkalarıyla aynı masayı paylaşmak zorunda kalıyorsunuz. Bazı günlere özel spesiyal yemekler de çıkıyor. Denk gelirseniz elbesan tavayı ve sütlacını da deneyin derim. Tel: (0212) 360 1385
Café Bunka
Öğrencilerin Japon mutfağı söz konusu olunca en uğrak yerlerinden biri... Her gün saat 12.00'de açılıyor ve 23.00 gibi kapanıyor. Taksim civarında yaşayan Japonlar da müdavimleri arasında. Suşi dışında geleneksel Japon mutfağından da örnekler var. Zencefilli ton balığı, miso çorbası, Japon mantısı, karidesli pilav menüden öne çıkan. 30-40 TL fiyat aralığında menüleri de mevcut. Alkol olarak Jpon birası ve pirinç şarabı olan sake servis ediliyor. Buraya uğrarsanız yeşil çaylı profiterolü mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Tel: (0212) 251 15 80
EN SON HABERLER
- 1 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 2 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 3 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler
- 4 Yelkovan kuşlarının peşi sıra
- 5 Üstümüz başımız leopar
- 6 Bu oyunun seyircileri, cesaretli insanlar
- 7 Zamanın ötesinde bir albüm
- 8 7/24 şehirde yaşam
- 9 Sınırları koruyalım
- 10 Dümdüz bir karın, incecik beden için bahar diyeti kılavuzu