Cumartesi 09.07.2016
Son Güncelleme: Cumartesi 09.07.2016

Euro 2016’nın en havalı futbolcuları Ronaldo-Buffon

Kimi spiker, kimi TV programcısı, kimi gazeteci... Futbolsever kadınlar EURO 2016’nın en havalı futbolcularını seçti. Jüriye göre Ronaldo’nun devri geçti, Buffon ve Emre Mor açık ara önde...

"Son bir aydır futbola doyduk" desek kimsenin itirazı olmaz herhalde. Sabah futbolla kalkıyoruz, akşam futbolla yatıyoruz. 'Futbolla ilgilenen' derken elbette sadece erkekleri kast etmiyoruz. Çünkü 90 dakika boyunca ekrana kilitlenen kadınların sayısı hiç de az değil. Konunun uzmanı kadınlara EURO 2016'nın en cool futbolcularını sorduk. Birbirinden ilginç yanıtlar geldi. Emre Mor, Antoine Griezmann, Dimitri Payet gibi listeye giren genç isimler var. Genç olmamasına rağmen tüm jürinin en karizmatik bulduğu isim Gianluigi Buffon. Anlaşıldı ki bazı starlar (Cristiano Ronaldo), eskisi kadar revaçta değil... İşte büyük kadınlar jürisinin seçtiği 'en havalı 5' sıralaması...
SETENAY CANKAT/ A SPOR SPİKERİ
OZAN TUFAN (TÜRKİYE): Hırvatistan karşılaşması sonrası özellikle dış basının hedefinde olan ama bir o kadar da Çek Cumhuriyeti karşılaşmasında attığı golle eleştirileri övgüye çeviren Ozan Tufan ve saçları benim bir numaram
GARETH BALE (GALLER):Galler milli takımının yıldızı Bale, sadece maçlarda değil turnuva süresince antrenmanlarda attığı gollerle de farkını konuşturdu.
GIANLUIGI BUFFON (İTALYA):Her turnuvanın vazgeçilmezi. İronik duruşu (yaşıyla performansı), yaptığı kurtarışlar kadar karşılaşma öncesi içten söylediği milli marşla da herkesin dikkatini çeken İtalya milli takımının kalecisi en cool'lar arasında.
GRAZIANO PELLE (İTALYA): Tarzıyla ve Belçika karşısında uzatma dakikalarında attığı golle, İtalya milli takımının vazgeçilmez ismi o.
XHERDAN SHAGIRI (İSVİÇRE): Müthiş röveşatasıyla turnuvanın en güzel golünü kaydettiği için...
YASEMİN YILDIRIM/ SABAH SPOR EDİTÖRÜ
RICARDO QUARESMA (PORTEKİZ): Havasına Beşiktaş'tan aşinayız zaten... Ama Hırvatistan maçının 117. dakikasında attığı golle Portekiz'i çeyrek finale taşırken, havalı futbolcular anketlerinin olmazsa olmazı takım arkadaşı Ronaldo'yu bile gölgede bıraktı.
KOLBEINN SIGTHORSSON (İZLANDA): İngiltere'yi turnuva dışında bırakan, ülkesini çeyrek finale taşıyan golüyle, bu saatten sonra EURO 2016'nın en havalıları arasında yer almayı hak ediyor.
ANTOINE GRIEZMANN (FRANSA): Şampiyonanın en erken penaltısıyla geriye düştükleri maçta İrlanda Cumhuriyeti'ne attığı iki golle takımını çeyrek finale taşıdı... Bu performansı takım arkadaşı Payet tarafından ayağının öpülmesine ve havasına hava katmaya yetti.
GARETH BALE (GALLER): Her topun başında o var. Takımın her şeyi ve bunun da farkında. Kimsenin bir şey beklemediği Galler'in çeyrek finali görmesinde büyük pay sahibi. Havasını sert şutlarına ve müthiş süratine borçlu.
GIANLUIGI BUFFON
(İTALYA): Çok şey söylemeye gerek yok... Karizması yeter. Kendine güveniyle ve tecrübesiyle takımının başarısında büyük pay sahibi.
CEYDA DÖNMEZ/ A SPOR MUHABİRİ
ARON GUNNARSSON (İZLANDA): EURO 2016'nın en büyük sürprizini yapan takım kuşkusuz İngiltere'yi eleyerek çeyrek finale yükselen İzlanda oldu. Oynadığı futbol ve özellikle İngiltere maçının ardından taraftarlara yaptırdığı tezahürat şovuyla takım kaptanı Aron Gunnarsson benim için EURO 2016'ın en havalı futbolcusu
OLIVIER GIROUD (FRANSA): Şampiyonanın ev sahibi Fransa'nın ve EURO 2016'nın en havalı futbolcuları sıralamasında Giroud'yu es geçmek olmaz
GERARD PIQUE (İSPANYA): İspanya'nın yıldız stoperi Gerard Pique, aynı zamanda iyi bir baba ve eş (Shakira ile evli), şampiyonanın en havalı futbolcularından
MARIO GOMEZ (ALMANYA): EURO 2016 ile tekrar Alman takımına dönen Mario Gomez futbolu ve havasıyla şampiyonada rüzgar çıkaranlardan. GABOR KIRALY (MACARİSTAN): Şampiyonanın en yaşlı futbolcusu Macaristan milli takımı kalecisi ve aynı zamanda kaptanı, Gabor Kiraly. Gri eşofmanıyla futbolseverlerin hafızasına kazınan ve tarzı olduğuna inandığım futbolcu için benim söyleyebileceğim: Tecrübe her şeydir.
DİLARA ENDİCAN/ TV PROGRAMCISI
ARDA TURAN (TÜRKİYE): EURO 2016 dan elenmiş olsak da Türkiye'nin gururu, milli takım kaptanımız ve Barcelonalı yıldızımız olarak ilk favorim tabii ki...
EMRE MOR (TÜRKİYE): 18 yaşında olmasına rağmen dünyayı kendine hayran bırakan yegane Türk!
ARON GUNNARSSON (İZLANDA): Küçücük ülkenin dev kaptanı. Bence Ronaldo kendisinden forma istemeli...
MARIO GOMEZ (ALMANYA): Beşiktaş'ta kendini buldu. Turnuvanın en önemli şampiyonluk adayı Almanya'nın da en karizmatik ve en etkili gol silahı. Son gol kralımız...
GIANLUIGI BUFFON (İTALYA): Gelmiş geçmiş en iyi kalecilerden bence... İlerleyen yaşına rağmen karizmatik ve etkili, tam bir profesyonel.
PAUL POGBA (FRANSA): Her maça farklı bir saç stiliyle çıktı, yeşil sahaların yeni stil ikonu bence...
SİMGE FISTIKOĞLU/ NTV SPOR SPİKERİ
ARON GUNNARSON (İZLANDA): Turnuvanın en büyük sürprizi İzlanda. Eleme gruplarındaki istikrarı ve performansı şaşkınlıkla karşılanmıştı bir çokları tarafından. O sürecin tesadüf olmadığını kanıtladılar. Takımın en karizmatik ismi bence 17 numaralı Aron Gunnarson. Özellikle İngiltere'yi eledikleri maçtan sonra tribün önündeki coşkusu ve hırsı kazanmaya ne kadar inandığını anlatıyordu.
BASTIAN SCWEINSTEIGER (ALMANYA): Yıllardır kendisi için aynı ifadeyi kullanırım, "Futbolcu gibi fubolcu." Akıllı, sezgisel ve çalışkan. Gördüğümüz kadarıyla yedek kalmayı falan da dert etmiyor. Uzatma dakikalarında giriyor, iki gol atıyor, farkını ortaya koyuyor. Daha ne yapsın! GIANLUIGI BUFFON (İTALYA): Yıllardır en sevdiğim isimlerden biri. İstikrar abidesi. Ve tarz sahibi. Kalecilerin flaşlardan, ilgiden nispeten mahrum kalması geleneğini bozan kişidir kanımca kendisi.
GARETH BALE (GALLER): Bir ülkenin alameti farikası olmak nasıl bir his acaba? Tanısam sormak isterdim. Kuzeylilere has mesafeli ve özgüvenli bir duruşu var. Tabii bunda uğruna ödenen rekor bedellerin de etkisi vardır muhakkak. İmajının olmazsa olmazı tepede topladığı saçlarıyla bana samurayları anımsatıyor.
EMRE MOR (TÜRKİYE): İyi ki var... Karizmanın kasım kasım kasılmak olduğunu sanan dünyaca ünlü yıldızlar bakıp örnek alsa keşke. Modriç ile fotoğraf çektirip sosyal medyadan paylaşması imaj derdinde olmadığının kanıtıydı. Hep böyle kalsın, hiç değişmesin.
CEYLA BÜYÜKUZUN/ A SPOR SPİKERİ
GARETH BALE (GALLER):Real Madrid'in başarılı oyuncusu Galler takımını da sırtlayan en önemli isim. Kendine olan güveni, başarısı ile pek çok oyuncunun çekindiği Bale, tarzıyla da kadınlar tarafından beğenilen bir isim. Başarı, onu karizmatik gösteriyor desek yanlış olmaz!
GIANLUIGI BUFFON (İTALYA):İtalya milli takım kaleciliğini yapan Buffon, turnuvanın karizmalarından. Milli futbolcu tam 38 yaşında! Ancak performans olarak turnuvanın en önemli kalecilerinden. Niye havalı diyorsanız, bu yaşına, bu performans onu karizmatik yapan, daha ne olsun! MAROUANE FELLAINI (BELÇİKA): Futbolcuların bir kısmı önemli turnuvalardan önce saç stillerinde değişikliğe gider. Onlardan biri de Fellaini. Fas asıllı Belçikalı oyuncu turnuva öncesi kıvırcık saçlarını sarıya boyatarak, en çok konuşulan isimlerden oldu. Onun da havası saçları.
CRISTIANO RONALDO (PORTEKİZ):Portekiz milli takımının önemli ayaklarından biri olan Ronaldo, Real Madrid'deki kadar havalı görünmese de o Ronaldo. Özellikle fiziksel özellikleri çok beğenilen Ronaldo, klasikleşen gol sevinci ile bile havalı olmayı başarıyor
ANTOINE GRIEZMANN (FRANSA): Beyaz ten, sarı saç, renkli göz beğeniyorsanız Griezmann işte onlardan biri! Fransa milli takımının en önemli oyunculardan biri ve aynı zamanda kadın taraftarların gözdelerinden.
ÇİĞDEM CEYLAN/ A SPOR SPİKERİ
JOE LEDLEY (GALLER): Maç sonunda yaptığı kutlama danslarıyla turnuvanın en havalı oyuncularının başını çekiyor. Düğün tarihi olarak "Nasıl olsa eleniriz" diye çeyrek final dönemini seçmesi de çok konuşuldu ve insanların sempatisini topladı.
GIANLUIGI BUFFON (İTALYA): O bir efsane. 38 yaşına gelmiş olabilir ama genç meslektaşlarını hâlâ cebinden çıkaracak kadar iyi oynuyor. Karizması da cabası. Onun gibisinin gelmesi bir daha çok zor.
EMRE MOR (TÜRKİYE): Hızı ve tekniği ile tüm dünyayı büyüledi, 1.60'lık boyu ve sevimli hareketleri ile oldukça havalıydı. Çek Cumhuriyeti maçında yaşadığı gol sevincinde gözlerinin içinin parladığı anları unutamıyorum. Gözlerim artık Borussia Dortmund maçlarında olacak.
DARIJO SRNA (HIRVATİSTAN):Babasının hayat hikayesini okuduğumda yüreğim burkulmuştu. Darijo, Hırvatistan Türkiye maçının bitiminde babasının vefat haberini aldı ama yine de "Babam oynamamı isterdi" diyerek takımını yalnız bırakmadı. Darijo'nun tecrübesi ve sahadaki iyi performansı kadar bu mental olgunluğu ve profesyonelliği de ona bambaşka bir hava katıyor.
DIMITRI PAYET(FRANSA): Futbola devam edebilmek için tezgahtarlık dahi yapmış Payet. EURO 2016'da iki kez takımını ipten alan golleri attı, gözyaşlarını durduramadı. Hayalini geç de olsa gerçekleştirdi 29 yaşındaki Payet. Duygularını herkese geçirerek herkesin gönlünü kazandı.
DENİZ TÜRE/ A SPOR SPİKERİ
GIANLUIGI BUFFON (İTALYA): 98 yılında oynadığı ilk turnuvadan beri İtalya takımında onun yerini doldurabilen kaleci olmadı.. İlerleyen yaşına rağmen çok yetenekli, formda ve karizmatik
GARETH BALE (GALLER): 91 milyon euro'luk bedeliyle dünyanın en pahalı iki futbolcusundan biri olan Bale en iyi frikikçiler arasında... EURO 2016'daki performansıyla futbol efsanesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
EMRE MOR (TÜRKİYE): EURO 2016'da Türk takımının şüphesiz en başarılı, en yetenekli futbolcusuydu. Attığı çalımlarla milli takımdaki abilerini kıskandırdı. Turnuvada spor camiası ve profesyoneller tarafından hayranlıkla izlenen Mor, gelecekte de hem Bundesliga'nın hem milli takımın vazgeçilmezi olacak bence.
DIMITRI PAYET(FRANSA): Fransa takımında aslında herkes Pogba'nın öne çıkacağını düşünüyordu ama Payet performansıyla Pogba'yı geride bıraktı ve Westham'daki ücretini ikiye katladı. Yaptığı asistler ve attığı gollerle belirleyici oldu
EDEN HAZARD (BELÇİKA): Tartışmasız Belçika takımının süratiyle en iyisi ve turnuvanın kilit açıcı forveti. Çeyrek finale kadar turnuvanın en iyi bireysel performansını sergiledi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.