Cumartesi 24.09.2016
Son Güncelleme: Cuma 23.09.2016

Yeni sezonun en iyileri

Artık yaz rehaveti sona erdi ve yeni sezon başladı. Yeni mekanlar birbiri ardına açılıyor, bazıları menülerini ya da şeflerini değiştirerek taze bir kan getiriyorlar. Modada yeni kreasyonlar ve moda haftaları en önemli gündem maddesi... Sinemaseverler için yeni sezonun bombaları, çocuklu aileler için şehirdeki en yeni adresler, sporseverler için en favori rotalar, önümüzdeki aylarda gideceğimiz konserler... Artık herkes saklandığı yerden çıkıp kendini sokağa atsın. Yeni sezon gümbür gümbür açılıyor

Sanat Rotası
BURCU ALDİNÇ
Sanata doyacaksınız
Sanatın yeni merkezi Dolapdere'ye taşınıyor. Ve burada geçtiğimiz sezon kapılarını açan Drimart muhteşem bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Haluk Akakçe'nin dört yıl aradan sonra Türkiye'de gerçekleştirdiği ilk kişisel sergisinin adı The Dharma of All Things. Sergi 23 Ekim'e kadar devam ediyor.
Versus Art Project ise 22 Eylül - 15 Ekim 2016 tarihleri arasında Can Aytekin'in Tersyüz isimli sergisine ev sahipliği yapıyor. Galerideki yeni sergisi Tersyüz'de sanatçı, önceki sergilerinde yer alan soyutlama ve görme rejimi üzerinde durma geleneğini devam ettiriyor.
Metalleri paslandıran ve onları sanata dönüştüren sıra dışı sanatçı Berkay Buğdanoğlu ise yine sıra dışı bir sergiyle Reclamation ile Mixer'de karşımıza çıkıyor.
Elif Uras'ın Hayal Meyal sergisi 11 Kasım'a kadar Galerist'te görülebilir.
30 Eylül-2 Ekim tarihlerindeyse ilk kez İstanbul'da Gallery Weekend düzenleniyor. X-İST, Zilberman Gallery, Rampa gibi galerin katıldığı haftada sanata doymaya hazırlıklı olun.
Annelerin Rotası
PINAR YILDIZ YÜKSEL
Ultrason partisi moda
Son yıllarda henüz hamileyken yapılan baby shower tarzı hoş geldin bebek partileri çok modaydı. Şimdilerde ise bunun papucunu dama atan bir o kadar da ilginç bir yöntem trend oldu. Ultrason partisi. Evet, yanlış duymadınız bu partide eve bir ultrason teknikeri çağrılıyor. Eş, dost, akraba güle oynaya bebeğin görüntüsü izliyor, kalp atışını dinliyor, duygusal anlar yaşıyorlar. Kimileri ise bu partiyi bebeğin cinsiyetinin öğrenileceği hafta veriyor.
ANNELER İŞTE
Dünyada yükselen yeni bir trend var. Babalar evde oturup çocuk bakıyor, anneler işe gidip para kazanıyor. Ancak bu keyfi olarak değil, hayat şartlarının oluşturduğu bir trend. Ekonomik krizler nedeniyle işten çıkarılanlar genelde erkekler oldu. Kadınlar erkeklerden daha fazla kazanmaya başladı. İş bulmak da uzun zaman alınca evdeki roller de değişti. Şimdilerde daha çok Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya ve ABD'de bu tarz babaların sayısının artığını görüyoruz. Parklarda bebek arabası iten, kangurularıyla market alışverişi yapan, AVM'lerde bebek bezi değiştiren MR. Anneler'i Türkiye'de de çok göreceğiz gibi...
YENİLENME ESTETİĞİ
Doğumdan sonra eski vücuduma kavuşabilecek miyim? Şu sıralar 'Yenilenen anne ya da annelik estetiği' anlamına gelen 'Mommy makeover' yöntemi. Karın bölgesi ve göğüslerin toparlanmasını hedefleyen bu yöntem için doğumun üzerinden biraz zamanın geçmesi gerekiyor. Annelik estetiğini daha çok 30-40 yaş arası, bir daha çocuk yapmayı düşünmeye anneler tercih ediyor.
HİPNODOĞUM
Cambridge Düşesi Kate Middleton ile gündeme gelen hipnodoğum son yıllarda pek çok ülkede de trend oldu. Bu yöntem kadına, negatif şartlanmaları yıkıp doğumu normal bir süreç olarak görmesi konusunda yardımcı oluyor. Doğum esnasındaki ağrının başa çıkılabilir olduğunu kadının bilinçaltına işliyor.
Mekan Rotası
BURCU ALDİNÇ
Brunch partileri, canlı müzik ve sokak yemekleri
Tatil bitti, havalar bu hafta itibariyle titretti. Sandaletlerin yerini botlar almaya başladı, İstanbul'daki işletmecilerin beklediği an geldi çattı. Yaz boyu sinek avlayan mekanlar şimdi kapıdan çeviriyor. Bebek, Karaköy ve Nişantaşı hattından kazma kürek sesleri yükseliyor. Eski mekanlar yenileniyor, ilk kez açılacaklar sürprizler hazırlıyor. Sözü fazla uzatmayalım, gelin sonbahar itibariyle başlayan sezonda neler var bir bakalım.
SEZONUN YENİLERİ
Şüphesiz sezonun en merak edileni Turgay Yıldız'ın Bebek Lokal'i... "Nerede?" diye fazla aramaya gerek yok. Baylan Pastanesi'nin hemen yan kapısı. Eskiden Özgür Şef'in olduğu yer... Ama içerisi epey değişmiş, güzelleşmiş. İki katlı mekan ufak da değil. Hemen önünde tekneyle gelmek isteyenler unutulmamış, iskele yapılmış.
Kim demiş Ortaköy geride kaldı diye. Evet biraz düşüş yaşadı. Ama şimdi iddialı bir mekanla semt hareketlenmeye başlıyor. Zuma'nın olduğu yere açılan ve haftanın yedi günü 12.00-07.00 arası servis verecek olan Capricorn deniz mahsulü düşkünleri için iyi bir alternatif olacak gibi görünüyor.
Kapalıçarşı da cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Anadolu'nun yöresel lezzetlerini yanı başımıza taşıyan Kiva, kadim lezzetlerini İstanbul'un tarihi lokasyonu Sandal Bedesteni'ne taşıyor.
Bir dönem City's Alışveriş Merkezi'nin içinde açılan Barcode Abdi İpekçi Caddesi'nde, Cento Per Cento'nun olduğu yere yeniden açıldı. Öğlen ve akşam servisinde açık olan mekanın alt katı ise sabah 04.00'e kadar açık bir bar.
Teşvikiye'nin yeni Meksikalısı Moro da dikkat çeken mekanlardan. Hafta sonları kalabalık sokağa taşıyor. YER DEĞİŞTİRENLER
Müdavimler mekanın yeri değişince küser derler. Ama Kantin bu kaideyi bozmuş. Bu sezon Reasürans Pasajı'na taşınınca buraya da hareket getirmiş. Şemsa Denizsel yine mutfağın başında, harika lezzetler yaratıyor.
İlk kez Akaretler'de tanıdık, yemeklerini pek bir sevdik İsmail Saz'ın. Ama restoranı Toi kısa zamanda kapandı, hayal kırıklığı yarattı. Meğer yeni mekanına taşınıyormuş. Çok yakında Kuruçeşme'de eskiden Arşipel'in olduğu yerde yeniden açılıyor. BU KÖ YDE EĞLENCE VAR
Elbette Arnavutköy'den bahsediyorum. Hudson yeni sezona yepyeni bir menüyle girdi. Şef Nihat Sancar'dan danışmanlık alan mekanın menüsüne zencefil ponzu soslu somon tataki, dana carpaccio, ızgara somon gibi lezzetler var.
Arnavutköy'ün yeni sakini ise Robin's Kitchen oldu. Üstelik sürpriz bir işbirliğiyle Alexandra Coctails Bar'ın içine açıldı. Tüm katlarda Robins'in yaratıcısı ve şefi Bilal Mert'in elinden çıkan yemekleri yiyebiliyorsunuz. Bu arada yeni sezonda mekana yurtdışından ünlü miksolojistler gelip yemek kokteyl eşleşmeleri yapacakmış.
Whisper'ın bombası ise partili pazar brunchları. 12.00'de başlayacak ve 17.00'e kadar devam edecek. Buzlarda istiridyeler, karidesler brunch'ın vazgeçilmezleri olacak.
Bu mekanlara dikkat!
Le Baron yenilendi. Menüye suşiler ve atıştırmalıklar girdi.
Karaköy'de Pearl Otel'in terasına açılan Palomar dikkat çekiyor.
Sortie 8 Ekim'de tadilata giriyor. 14 Ekim'de kışlık modda açılacak.
Spor Rotası
NEBAHAT KOÇ
Bu sezon herkes koşacak
Sonbahar, keyfi ve güzelliğiyle özel olduğu gibi spor için de en uygun bir dönemdir. O nedenle şimdi hareket zamanı. Koşmak için bahane çok: Stres atmak, form tutmak, rahatlamak... İster zeytin ağaçları arasında ister Kapadokya güzelliklerinin içinde koşun...
2 Ekim- Turkcell Gelibolu Yarı Maratonu. Çanakkale'de gerçekleşecek organizasyon, maraton, yarı maraton, 5 ve 10 km'lik halk koşusu olarak planlanmış. Halk koşusu ücretsiz, diğer koşulara katılım 60 TL.
16 Ekim- Göbeklitepe Yarı Maratonu, Şanlıurfa'da. Meraklıları, www. sanliurfayarimaraton.com adresinden başvurabilir. Tarihin içinde koşmanın bedeli 30 TL.
22-23 Ekim- Kapadokya Ultra Trail. 110, 60 ve 30 km olarak üç etaplı bir organizasyon. Bölge tarihi ve doğasını tam anlamıyla keşfedeceğiniz bir etkinlik. Tabii, bunun için dayanıklı ve sabırlı olmalısınız. Çünkü, parkurlar zorlu. Bu ultra patika koşularına katılım 230 TL.
Kaz Dağları Ultra Maratonu da, tarih, doğa, bol oksijen isteyenler için önemli bir seçenek. 500 yılı aşkın tarihi, taş evleri ve zeytin bahçeleri arasında koşma fırsatına sahip olacağınız bu koşu, 3-4 Aralık'ta. 80 km ve 14 km'lik bu koşulara katılım 30 Eylül'e kadar 175, 15 Kasım'a kadar 200 TL.
EN RENKLİ KOŞU
Koşarken her bir kilometrede üzerinize farklı renklerde toz boya atılacak. Bitiş noktasında beyaz tişörtünüz bir renk cümbüşüne dönüşecek. Color Sky 5K beş ayakta yapılacak. İzmir ayağı, 1 Ekim'de Eskişehir'de, Bursa ayağı 2 Ekim'de, İstanbul ayağı ise 9 Ekim'de koşulacak.
Sinefil Rotası
OLKAN ÖZYURT
Sinemada bereketli bir sezon bekliyor bizi
Festivaller, vizyon derken sinema dünyası iyice hareketlenecek. Yeni filmler, yeni yönetmenler, kaçırılmaması gereken yapımlar, Oscar'a göz kırpanlar...
FESTİVALLERE HAZIR OLUN
Adana Film Festivali ile festival sezonu açıldı. Arkasından 30 Eylül'de Suç ve Ceza Festivali var. Ekimin mini festivali Filmekimi'nin programı açıklandı. 7 Ekim'de başlıyor. Sonra sırada 16 Ekim'de Antalya Film Festivali var. Festival takvimi ekim ile sınırlı değil. 4 Kasım'da Malatya Film Festivali başlayacak. 26 Kasım'da ise Gezici Festival her zamanki gibi şehir şehir dolaşıp sinemaseverlere film götürecek. Bu yıl Maren Ade imzalı Toni Erdmann, Ken Loach'un I Daniel Blake herhalde festivallerin gözdesi. Ayrıca Nate Parker'ın, The Birth of a Nation ve Terrence Malick'in belgeseli Voyage of Time listenizde bulunsun. Antalya Film Festivali'nde yerli yabancı pek çok film izleyeceğiz. Gael Garcia Bernal'in oynadığı Neruda'ya özel dikkat derim. Yerli ayakta ise katıldıkları uluslararası festivallerden ödüllerle dönen Albüm, Babamın Kanatları keşifçilerin kaçırmayacağı filmler. Bize iki yeni yönetmen (Mehmet Can Mertoğlu, Kıvanç Sezer) müjdeleyen iki film. Bu iki filme ek olarak İstanbul Film Festivali'nde de gösterilen Çiğdem Sezgin'in Kasap Havası'na (2 Aralık'ta vizyonda) özel bir dikkat çekmek isterim.
HZ. MUHAMMED FİLMİ
Gelelim vizyon filmlerine... Vizyon gayet çeşitli... Dan Brown'ın kitabından uyarlanan bir kısmı Türkiye'de çekilen Cehennem (14 Ekim), Tom Hanks'li Jack Reacher: Asla Geri Dönme (21 Ekim) nitelikli vizyon filmleri olarak merak ettiriyor kendilerini. Ama ekimin sürprizi açıkçası Mecid Mecidi'nin merakla beklenen Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi (28 Ekim). Yılın iddialı bilimkurgularından Arrival (11 Kasım), Mel Gibson'ın yönettiği Hacksaw Ridge (4 Kasım) gümbür gümbür geliyor. Sezonun bir diğer savaş draması ise Brad Pitt ile Marion Cottilard'ın başrol oynadığı Müttefik (2 Aralık).
Sezonun ilk ayağında yerli ayakta merak edilen filmlere gelince. Yılmaz Erdoğan'ın yazıp, yönettiği ve oynadığı Ekşi Elmalar'ın (28 Ekim), bir süre gündemi etkisi altına alacağı muhakkak.
Çağan Irmak'ın çektiği, Halil Sezai'nin başrol oynadığı Benim Adım Feridun (11 Kasım) aşk acısı üzerine... Yine Serenay Sarıkaya ile Nejat İşler'in başrol oynadığı Umur Turagay filmi İkimizin Yeri de (21 Ekim) ses getirecek yerli aşk filmlerinden.
Derviş Zaim'in Rüya, Reha Erdem'in Koca Dünya, Yeşim Ustaoğlu'nun Toronto Film Festivali'nde övgüler alan Tereddüt mutlaka izlenmesi gerekenler listesine alınası filmler.
Moda Rotası
İDİL DEMİREL
Her devrin deseni: Leopar
Şehrin dört bir yanı yeni butiklerle, yeni markalar süslenmişken sezon trendlerine bir göz atın ve alışveriş poşetlerinizi doldurun...
Genç Türk tasarımcıları keşfetmenizde fayda var. Bilstore'da kısa süre önce satılmaya başlanan Outkastpeople tam olarak farklı ve taze bir şeyler satın almak isteyenlere göre. Emre Aktuna'nın koleksiyonuna bir göz atıp, dolabınıza yepyeni parçalar ekleyebilirsiniz. Bu sezon genç Türk tasarımcılar ve markalar için parlak bir sezondu... Nihal Topaloğlu, L'atelier Cache markasına ait son koleksiyonunu New York Moda Haftası sırasında sergileme imkanı buldu.
Bu sonbahar-kış sezonunda hepimiz birer balerine dönüşeceğiz. Tütülerimizi, dantel elbiselerimizi, tül eteklerimizi ve point'ları aratmayan babetlerimizi giyip gideceğiz yeni trendy mekanlara... "Bu işi bu sezon en iyi kim yaptı?" derseniz Valentino olacak cevabımız...
Trendler sadece kıyafetlerde değil makyaj tarzımızda da değişiyor bu sezon... Daha romantik ve duyarlı bir yüze sahip olmaya çalışırken kesinlikle vazgeçmemeniz gereken şey eye liner'lar...
Leopar desen bu sezon hiç olmadığı kadar popüler... İsterseniz Mango'dan leopar desenli bir ceket, isterseniz Prada'dan şık bir leopar palto, isterseniz de Dolce&Gabbana'dan bir çanta alın... Ancak muhakkak leopar desenli bir ürünü dolabınıza katın!
Müzik Rotası
MELTEM FIRATLI
Müzik her yerde
Zorlu PSM, Salon, Babylon... Müziğin kalbinin attığı mekanlar yeni sezon programlarını bir bir açıkladı. Önümüzdeki günlerde harika konserler izleyeceğiz. Bunun yanında kafelerden galerilere müziğin sesi her mekanda ayrı yankılanacak.
YEPYENİ FESTİVAL
Zorlu Performans Sanatları Merkezi (PSM), sezona ilklerle merhaba dedi. Bu yıl ilk kez 30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde iki günlük MIX adlı festivali düzenliyor. Adı üzerinde farklı müzik türlerinin bir arada olacağı bir festival bu. Rap, rock, pop, reggae, funk, soul... Baba Zula'dan Elif Çağlar'a, Oi Va Voi'dan Sattas'a, Ceza'dan The Ringo Jets'e birçok isim festivalde farklı sahnelerde performans sergileyecek. Festivalde atölyeler, sergiler, plak ve dergi standları da yer alacak. PSM ayrıca festivale paralel bir aktivite olarak 'dünyanın en küçük diskosunu' da açacak. Herkesin akıllı cihazının aux kablosu ile giriş yapabileceği ve dijital kütüphanesinden istediği şarkıyı çalabileceği bir mekan olan enstalasyon sezon boyunca ziyaret edilebilecek.
SALON 'DAN FUAYEYE
Sezona güçlü bir programla giren Salon İKSV'nin bu yılki yeniliklerinden biri fuaye bölümünün ayaküstü bir şeyler içip sohbet edilebilecek bir yere dönüştürülmüş olması. Fuayenin arkasındaki açık alan da üstü tenteyle kapatılıp yine konser öncesi ve sonrası bir buluşma noktası haline getiriliyor.
MÜZİK VE LEZZET
Müzik dostu bir mekan Bomonti'deki Cross Fingers. Sokak lezzetlerinin hakim olduğu menüsüyle yaz sonunda kapılarını açtı. Yakınlığı nedeniyle Babylon konserleri öncesinde buluşup bir şeyler atıştırmak için ideal. Çalınan müziklerde de hassasiyet hakim. Woody Guthrie, Jack Elliot gibi müzisyenlerin yön verdiği müzikal türlerde -folk'tan soul'a, günün farklı saatlerine göre hazırlanmış playlist'ler çalıyor.
İKİ GÜZEL ALBÜM
Jack White-Jack White Acoustic Recordings 1998-2016: Jack White'ın Eylül başında çıkan son albümü müzisyenin kariyerinde bir yolculuk niteliği taşıyor. Albümde White'ın farklı projelerinden parçaların akustik versiyonları ve hiç yayınlanmamış çeşitli kayıtları yer alıyor. Albümde 26 şarkı bulunuyor.
Lady Gaga-Joanne: Geçen hafta yeni albümü Joanne'in ilk single'ını yayınlayan Lady Gaga, albümün çıkış tarihini 21 Ekim olarak açıkladı. Gaga, albümü prodüktör Mark Ronson, Tame Impala grubundan Kevin Parker ve Bloodpop ile birlikte hazırladı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.