Cumartesi 21.01.2017
Son Güncelleme: Cumartesi 21.01.2017

3 kategori 9 mekan 27 lezzet

Bu haftayı gezerek geçirdik, hiç eve kapanmadık. Bol bol yedik, içtik...
İstanbul'un en şık restoranlarına uğradık; çorbamızı içtik, ardından bonfile ve tatlı söyledik. Zaman zaman kebap çekti canımız, Türkiye çapında rüştünü ispatlamış zincirlerde acılı Adana ziyafeti yaptık. Biraz da kafelerde sosyalleşelim dedik ardından... Pizza ve salata söylemeyi de ihmal etmedik.
Üç farklı kategoride üç mekana gittik ve üçer yemek söyledik anlayacağınız. Mekanların hepsi kategorisinde en iyiler. Peki öne çıkan yemekleri neler ve fiyatları ne kadar? İşte detaylı, iştah açan fotoğraflı bir mekan dosyası... Şimdiden herkese afiyet olsun!
Fine dining restoranlar
Sunset

1994 yılında Ulus'ta açılan Sunset Grill&Bar, İstanbul'un en iddialı fine dining restoranları arasında yer alıyor. Açıldığı ilk yıllarda steak ve Kaliforniya mutfağıyla öne çıkan mekan menüsüne sonraki yıllarda Türk lezzetleri ile suşi bar ve Japon mutfağı da ekledi.
Fesleğenli kuşkonmaz çorbası: Fesleğen kırıntıları ve fesleğenli süt köpüğü ile hazırlanıyor. Öğlen servis fiyatı 30, akşam servis fiyatı 33 TL.
Izgara bonfile dilimleri: Bonfile 250 gram. Birçok mekanda servis edilenden fazla olduğunu göz önünde bulundurmakta fayda var. Zeytin, kapari, biberiye ve şeri sirkesiyle hazırlanan zeytin tapenade ile servis ediliyor. Yanındaki armut dilimleri ise limon suyu, üzüm çekirdeği yağı, biberiye ve ardıç meyvesi tozu ile marine edildikten sonra fırınlanıyor. Kumkat yağı ise kumkat meyvesi ve üzüm çekirdeği yağı ile hazırlanıyor. Öğlen servisi fiyatı 98, akşam 115 TL.
Glutensiz limonlu tart: Limon mousse, limon ve Hindistan cevizi sorbe ve limonlu krema ile servis ediliyor. Öğlen 30, akşam servisinde 35 TL.
Ulus 29
Şehrin en trendy mekanlarından biri Ulus 29. Fine dining restoranı kadar gece barı da popüler. Menüsü üç bölümden oluşuyor. Avangart cuisine olarak adlandırılan yenilikçi akım, Türk mutfağı ve suşiler...
Meyhane usulü balık çorbası: 38 TL.
Kekikli dana bonfile: 180 gram bonfile ilik sosu ile servis ediliyor. 107 TL.
Frambuazlı milföy: 44 TL.
Zuma
Londra merkezli fine dining restoranı Zuma, Ortaköy'den İstinye Park'a taşınınca popüler mekanlar arasındaki yerini aldı. Öğlen ve akşam servisinde dolu olan mekan son günlerde pazar brunch'larıyla da dikkat çekiyor.
Yengeçli miso çorbası: Acılı çorba soya fasulyesiyle servis ediliyor. 29 TL.
Baharatlı bonfile: 190 gram baharatlı bonfile, pul biber ve tatlı soya sosu ile servis ediliyor. 79 TL.
Pekan cevizli, miso karamelli sundae: 32 TL.
Kafeler
Big Chefs

2007 yılının ilkbaharı... Big Chefs ilk kez 3 Mart'ta kapılarını açıyor. Bugün Adana'dan Diyarbakır'a, Denizli'den Dubai'ye uzanan bir başarı hikayesi. Yöresel lezzetlere yer verdiği menüsünde yumurtalı ekmek de var, kumru taco da.
Tantuni pizza: Kimisi Türkmenlerden ve Yörük geleneğinden geldiğini iddia eder, kimisi Arapça kolay yemek anlamına gelmesinden ötürü Araplara ait seyyar bir sokak yemeği olduğunu ileri sürer. Mersin'in en meşhur yemeği Big Chefs'te dürümde değil, pizzada karşımıza çıkıyor. 32 TL.
Izgara tavuklu salata: İçerisinde; antioksidan özelliği olan, kalp, damar hastalıkları, kolestrol, hafıza ve tabii ki kilo vermeye yardımcı mucizevi meyve kuru yaban mersini bulunuyor. Hardallı elma sos ile servis ediliyor. 26 TL.
Mürver çiçekli limonata: 11.75 TL.
Midpoint
'Herkesin buluşma noktası' sloganıyla yola çıkan ve ilk şubesini 2002'de Bağdat Caddesi'nde açan Midpoint'in bugün Mersin'den Ankara'ya onlarca farklı noktada şubesi bulunuyor. Pizzaları ve salataları en çok satanlar arasında.
Melanzana pizza: Mozzarella peyniri, ızgara patlıcan, karamelize soğan, renkli biberler, fesleğen, ceviz, roka ve parmesanlı pizzanın fiyatı 25.50 TL.
Mango soslu tavuk salata: Akdeniz yeşilliği, marine tavuk, portakal, badem ve salatalıktan oluşan salata mango sosu ile servis ediliyor. 29.90 TL.
Limonata: Dokuz çeşit limonla hazırlanan limonata 11 TL.
The House Cafe
2002 yılında İstanbul'da açılan The House Cafe'nin bugün İstanbul ve Ankara'da toplam 11 şubesi bulunuyor. Menüsü yılda iki kez, yaz ve kış olarak değişen mekanın müdavimleri arasında sinema ve gazete dünyasından da pek çok isim bulunuyor.
Dana carpaccio pizza: Ev yapımı carpaccio ile hazırlanıyor. Fiyatı 36 TL.
Tavuklu sezar salata: Tavuklar öncesinde su, tuz ve şekerle marine edilerek yumuşatılıyor. Krotonlar da günlük ekşi mayalı paniniden hazırlanıyor. 33 TL.
Avokadolu limonata: 12 TL.
Kebapçılar
Köşebaşı

İlk şubesi 1995 yılında açıldı Köşebaşı'nın. Adana ve Tarsus yöresel et yemeklerini modern şekilde sunuyor. Dubai'den Kazablanka'ya, Cidde'den Dubai'ye üç kıtada ve yedi ülkede toplam 30 şubesi bulunuyor.
Adana kebap: 180 gram servis edilen Adana kebap kuzunun boşluk kısmından yapılıyor. 37.50 TL.
Gavurdağı salatası: Tek porsiyon 12.50, duble 18 TL.
Kabak tatlısı: Kabaklar dondurma üzerinde servis ediliyor. Üzerine de tahin ve ceviz dökülüyor. 16 TL.
Adana Yüzevler
Adını kurulduğu şehirden alan kebap zinciri, taze salata çeşitleriyle de dikkat çekiyor. Özellikle Etiler şubesi futbol maçı izlemek için tercih ediliyor.
Adana kebap: 180 gram servis edilen kebabın fiyatı 29 TL.
Gavurdağı salatası: 15 TL.
İrmik tatlısı: Dondurmayla servis edilen irmik tatlısı 19 TL.
Develi
Kuşaktan kuşağa geçen bir lezzet hikayesi Develi... İlk kez 1912 yılında Antep'te kuruldu. İstanbul'daki ilk şubesi ise Samatya'da açıldı. Sadece Gaziantep tatları yok menüsünde, Ege ve Akdeniz mutfağından da örnekler bulmak mümkün.
Acılı Antep kebabı: Kıvırcık kuzu kıyma zırhta çekildikten sonra içine baharat olarak al biber, pul biber, tuz ile harmanladıktan sonra servise hazırlanıyor. 36 TL.
Gavurdağı salatası: 16 TL.
Kabak tatlısı: Kaymak, tahin ve cevizle servis ediliyor. 13 TL.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.