Son Güncelleme: Cumartesi 21.01.2017
3 kategori 9 mekan 27 lezzet
İstanbul'un en şık restoranlarına uğradık; çorbamızı içtik, ardından bonfile ve tatlı söyledik. Zaman zaman kebap çekti canımız, Türkiye çapında rüştünü ispatlamış zincirlerde acılı Adana ziyafeti yaptık. Biraz da kafelerde sosyalleşelim dedik ardından... Pizza ve salata söylemeyi de ihmal etmedik.
Üç farklı kategoride üç mekana gittik ve üçer yemek söyledik anlayacağınız. Mekanların hepsi kategorisinde en iyiler. Peki öne çıkan yemekleri neler ve fiyatları ne kadar? İşte detaylı, iştah açan fotoğraflı bir mekan dosyası... Şimdiden herkese afiyet olsun!
Fine dining restoranlar
Sunset
1994 yılında Ulus'ta açılan Sunset Grill&Bar, İstanbul'un en iddialı fine dining restoranları arasında yer alıyor. Açıldığı ilk yıllarda steak ve Kaliforniya mutfağıyla öne çıkan mekan menüsüne sonraki yıllarda Türk lezzetleri ile suşi bar ve Japon mutfağı da ekledi.
Ulus 29
Şehrin en trendy mekanlarından biri Ulus 29. Fine dining restoranı kadar gece barı da popüler. Menüsü üç bölümden oluşuyor. Avangart cuisine olarak adlandırılan yenilikçi akım, Türk mutfağı ve suşiler...
Zuma
Londra merkezli fine dining restoranı Zuma, Ortaköy'den İstinye Park'a taşınınca popüler mekanlar arasındaki yerini aldı. Öğlen ve akşam servisinde dolu olan mekan son günlerde pazar brunch'larıyla da dikkat çekiyor.
Kafeler
Big Chefs
2007 yılının ilkbaharı... Big Chefs ilk kez 3 Mart'ta kapılarını açıyor. Bugün Adana'dan Diyarbakır'a, Denizli'den Dubai'ye uzanan bir başarı hikayesi. Yöresel lezzetlere yer verdiği menüsünde yumurtalı ekmek de var, kumru taco da.
Midpoint
'Herkesin buluşma noktası' sloganıyla yola çıkan ve ilk şubesini 2002'de Bağdat Caddesi'nde açan Midpoint'in bugün Mersin'den Ankara'ya onlarca farklı noktada şubesi bulunuyor. Pizzaları ve salataları en çok satanlar arasında.
The House Cafe
2002 yılında İstanbul'da açılan The House Cafe'nin bugün İstanbul ve Ankara'da toplam 11 şubesi bulunuyor. Menüsü yılda iki kez, yaz ve kış olarak değişen mekanın müdavimleri arasında sinema ve gazete dünyasından da pek çok isim bulunuyor.
Kebapçılar
Köşebaşı
İlk şubesi 1995 yılında açıldı Köşebaşı'nın. Adana ve Tarsus yöresel et yemeklerini modern şekilde sunuyor. Dubai'den Kazablanka'ya, Cidde'den Dubai'ye üç kıtada ve yedi ülkede toplam 30 şubesi bulunuyor.
Adana Yüzevler
Adını kurulduğu şehirden alan kebap zinciri, taze salata çeşitleriyle de dikkat çekiyor. Özellikle Etiler şubesi futbol maçı izlemek için tercih ediliyor.
Develi
Kuşaktan kuşağa geçen bir lezzet hikayesi Develi... İlk kez 1912 yılında Antep'te kuruldu. İstanbul'daki ilk şubesi ise Samatya'da açıldı. Sadece Gaziantep tatları yok menüsünde, Ege ve Akdeniz mutfağından da örnekler bulmak mümkün.
EN SON HABERLER
- 1 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 2 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 3 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler
- 4 Yelkovan kuşlarının peşi sıra
- 5 Üstümüz başımız leopar
- 6 Bu oyunun seyircileri, cesaretli insanlar
- 7 Zamanın ötesinde bir albüm
- 8 7/24 şehirde yaşam
- 9 Sınırları koruyalım
- 10 Dümdüz bir karın, incecik beden için bahar diyeti kılavuzu