Cumartesi 06.05.2017
Son Güncelleme: Cuma 05.05.2017

Dünyanın en pahalı tadım menüleri

Sadece yemek değil başlı başına bir deneyim. Dünyanın en iddialı şeflerinin hazırladığı tadım menüleri sizi derinden etkileyecek bir tecrübe vaat ederken kesenizde de epeyce büyük bir delik açıyor

Bir restoranda menüde bulunan yemeklerin ufak porsiyonlar halinde servis edilmesine tadım menüsü deniyor. Dünyanın en lüks restoranlarında tadım menülerinin fiyatı, yemeğin içinde kullanılan malzemelere ve pişiriliş şekline göre değişiyor. Tabii burada restoranın konumu ve kalitesi de belirleyici. Bir yemeğe 11 bin TL harcanır mı diyorsanız işte dünyanın en iddialı restoranlarının en pahalı tadım menüleri...

SUBLIMOTION / IBIZA, İSPANYA
3 bin 266 dolar (11 bin 600 TL)
13 tabaktan oluşan iki kişilik menü

Ibiza'daki Hard Rock Otel'de bulunan Sublimotion'ı şef Paco Roncero yönetiyor. Burada 12 kişilik bir tadım menüsü sunuluyor ve menüdeki tüm yiyecekleri tatmak yaklaşık üç saatinizi alıyor. Bu menüyü 25 kişilik bir garson ekibi ikram ediyor.

ULTRAVIOLET / ÇİN, ŞANGAY
Bin 742 dolar (6 bin 155 TL)
20 tabaktan oluşan iki kişilik menü

Ultraviolet şef Paul Pairet'nin Şangay'da bulunan deneysel restoranı. Burada perşembeden cumartesiye bir tadım menüsü sunuluyor. Yemesi dört saat kadar süren bu menüye ses ve görsel efektler eşlik ediyor. Farklı görüntü, ses ve kokular barındıran menünün temel amacı sizi doyurmak değil beş duyunuzu keskinleştirmek.
MASA / NEW YORK
Bin 190 dolar (4 bin 200)
Ortalama 25 tabaktan oluşan iki kişilik tadım menüsü

New York'un bu en ünlü restoranlarından birinin mutfağında suşi şefi Masa Takayama var. Takayama Japon mutfağının en özel ürünlerini Amerikalılara sunuyor. Mekanın gediklilerinin tavsiyesi restoranda bara oturmanız ve Masa'nın yemekleri nasıl hazırladığını seyretmeniz.

KITCHO ARASHIYAMA HONTEN / KYOTO, JAPONYA
978 dolar (3 bin 500)
12 tabaktan oluşan iki kişilik menü
Her yemeği bir sanat eserine benzeyen Kitcho'nun şefi Kunio Tokuaka. Yemekler paha biçilmez antika masaörtüleri üzerinde servis ediliyor. Sadece yerel malzemeler, mevsiminde kullanılıyor. Restoranın bir de muhteşem nehir manzarası var. Özel odaları da bulunan restoranın içinde minik bahçeler de yer alıyor.
JOEL ROBUCHON / LAS VEGAS, NEVADA
890 dolar (3 bin 155 TL)
17 tabaktan oluşan iki kişilik tadım menüsü

Çölün ortasında şef Joel Robuchon tarafından yaratılan bir yemek vahası. Restoranın en ünlü yemeği yumuşak karnabahar kreması ve kuşkonmaz jölesiyle servis edilen Ossetra havyarı.
Çeviren: Ceren Arseven

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.