Son Güncelleme: Cumartesi 14.10.2017
Dört mevsim lezzetin adı dondurma
7’den 70’e herkesin sevgilisi dondurmanın lezzeti de keyfi de bir başkadır. Enerjisi, düşük kalorisi ve sağlığa katkıları ile her mevsimin vazgeçilmezidir dondurma
MASUM BİR TATLI
Dondurmayı sadece bir tatlı olarak değerlendirmek haksızlık olur. Yoğun bir günün ardından modunuzu yükseltecek, size keyif verecek lezzetli bir besindir aslında. Masum bir sütlü tatlıdır. Hafiftir, formuna özen gösteren herkes için çekinmeden tüketilecek bir lezzettir. Çünkü bir porsiyondaki kalori miktarı geleneksel tatlılardan çok daha düşüktür. Özellikle akşam yemeklerinden sonra aile içinde, hatta misafirlere hiç düşünmeden rahatlıkla ikram edilebilecek bir lezzettir.
HİJYENE DİKKAT
Büyük bir keyif ve lezzet veren dondurma tüketirken uzmanlar, hijyenik koşullarda hazırlanmış olması, eriyip tekrar dondurulmasına izin verilmemiş olması ile üzerinde buz ve kristal parçaları oluşmamasına özen gösterilmesi konusunda uyarıyor. Ayrıca dondurmaların son kullanma tarihine, yırtık ambalajlı olmamasına da dikkat edilmeli.
Damakta bıraktığı tat, haz ve lezzetin yanı sıra dondurma doğru seçimde sağlıklı tatlı alternatiflerinin başında geliyor. Adeta vitamin ve mineral deposu. Ayrıca enerji kaynağıdır. Kimi uzmanlar üç top dondurmadaki kalsiyumun bir bardak sütle eşdeğer olduğunun altını çizerken süt ve yoğurt gibi gıdaları fazla tüketmeyen çocukların gerekli mineral ve vitamin ihtiyacını karşılayacağının altını çiziyor. Seçeneği bol dondurma küçükler için eşsiz bir besin kaynağı olurken yetişkinlerin gün içindeki küçük tatlı molaları için de isabetli bir seçimdir.
MUTLULUĞU BİLİMSEL OLARAK KANITLANDI
Dondurmanın faydaları saymakla bitmiyor. Bu faydalarından biri de insana verdiği mutluluk. Geçtiğimiz yıllarda yapılan araştırmayla dondurmanın beyindeki keyif bölgelerine dokunduğu, stresi azalttığı bilimsel olarak kanıtlandı. İnsanların dondurmayı keyif almak ve sosyalleşme aracı olarak kullandığı biliniyor artık.
ŞIK SUNUMLAR
İster ara öğün ister yemeklerden sonra tatlı olarak tüketin, dondurmada seçeneğiniz çok. Meyvelisi, sütlüsü, çikolatalısı, vanilyalısı, karamellisi... Bununla da bitmiyor. Sevdiğiniz bir tatlının yanında enfes bir ikili oluşturarak tatlıya ayrı bir lezzet katıyor. Dondurmanın lezzeti ve keyfi kadar sunumu da adeta bir şölen. Hem sofraları süslüyor, renklendiriyor hem insanın ruhuna hitap ediyor. Çeşit çeşit rengarenk dondurmaları ister şık bir porselen tabağına top top ister kare kare keserek isterseniz de cam bir kasede taze meyvelerle servis edin sofranızın daha da renkleneceği garanti.
SAKLAMA KOŞULLARI ÖNEMLİ
Dondurmanın hangi koşullarda hazırlandığı ve saklandığı da önemli bir nokta. Çünkü içeriğindeki besinler nedeniyle soğuk zincirinin bozulmaması gerekiyor. Dondurma tüketirken ya da satın alırken bu koşullara önem gösterilmeli. Dondurmada dikkat edilmesi gereken bir başka konu da, etiket okuma alışkanlığının edinilmesi. Besin ve kalori değerleri dondurmanın çeşidine göre farklılık gösterdiği için bu alışkanlığın sürdürülmesi büyük önem taşıyor.
EN SON HABERLER
- 1 Sanal dünya çocuklara okuldan tatlı geliyor
- 2 Öğrendiğinizde şaşıracağınız 4 önemli beslenme bilgisi
- 3 Oysa her şey çok iyi gidiyordu
- 4 Sokaklar tenis kortuna döndü
- 5 Her şey bu ülkenin çocukları için
- 6 Bir rüyanın peşinde
- 7 7/24 şehirde yaşam
- 8 Hiçbir doğruluğu olmayan beslenme önerileri
- 9 İnsana güvenmekten vazgeçmeyin
- 10 Küçük sanatçılar için büyük deneyimler