Cumartesi 20.01.2018
Son Güncelleme: Cumartesi 20.01.2018

İstanbul geceleri cana geldi

Eğlence hayatı ne kadar canlandı fark ettiniz mi? Şehrin dört bir yanından canlı müzik sesleri yükseliyor. Alaturka da var, pop ve caz da. Yemekli, bol danslı canlı müzik yapan mekanlar bu sezonun kralları, en çok konuşulanları ve sabaha dek eğlence vaat edenleri

Arabesk, pop, caz, alaturka... Gerek yok sırtında yamalı bir hırkaya. İster fiyakalı kıyafetleri üstünüze geçirin, ister jeanspor ayakkabı ile eğlenin. Yeter ki hep bir ağızdan şarkılara eşlik edin. İstanbul eğlence hayatına deyim yerindeyse can geldi.
Sözü fazla uzatmayayım. Artık müziğin ustaları konuşsun.Yanı başımızdaki mekanlarda Deniz Seki "İyisin tabii" desin, Ümit Sayın "Sen tabii ki" ile bizi 90'lara geri götürsün.
Üstelik her an Cem Yılmaz, Demet Akbağ gibi isimler de sahneye fırlayabilir. Düşüncesi bile insanı heyecanlandırıyor. O halde gelin hangi mekanda, kim, saat kaçta sahne alıyor bir göz atalım. İster Frank Sinatra şarkıları, ister damardan Türkçe şarkılarla eğlenceye doyalım.
Yaşı yetenler 90'lı yıllardaki Türk pop müziği furyasına aşinadır. Ümit Sayın ve Metin Arolat'ın dillere pelesenk olan şarkılarını ezbere bilirler.
20 yıldır sahne almıyordu Ümit Sayın. Şimdi her çarşamba Nişantaşı Sofa Hotel'in terasındaki Frankie'de sahneye çıkıp gelenleri geçmişe götürüyor.
Cuma akşamları ise aynı sahne Metin Arolat ve orkestrasına emanet. Cumartesileri Funk Alaturka, pazartesileri Güvenç Dağüstün sahne alıyor. Yemekli değil de bara giderseniz müzik için ekstra 50 TL ödüyorsunuz.
USTALAR GEÇİDİ
Taksim'deki Intercontinental Oteli'nin içindeki People sezonun en çok konuşulan mekanı. Haftanın yedi günü farklı isimler sahne alıyor.
İki haftadır sahneye çıkan Deniz Seki salı akşamları müdavimlerini oluşturdu bile. Nükhet Duru, Mehmet Erdem, Alişan, Selen Servi gibi isimler de saat 22.30'da People sahnesinde oluyor. Eğlence 01.30'a kadar devam ediyor. Yemekli gitmek istemeyenler 100 TL canlı müzik ücreti ödüyor. İçkisiz fiks menü 280 TL.
LEVENT'İN POPÜLERLERİ
Levent'teki Hyatt Centric Otel'in içindeki L'assiette'de her cuma ve cumartesi farklı sanatçılar sahneye çıkıyor. Sahne öncesi bir de illüzyon şovu izliyorsunuz. Ciğer, mercimek köfteli sashimi gibi yemekleri ilginç ve iddialı.

Yine Levent'teki La Boucherie de canlı müziğiyle İstanbul'un en iddialı mekanları arasında. Fiks menü uygulaması var ve içeriye asla gazeteci alınmıyor. Geçen hafta Murat Dalkılıç sahnedeydi. Perşembe akşamlarıysa Defne Samyeli romantik şarkılar söylüyor.
Etiler'deki Sahne İstanbul'da ise bu akşam, bir klasik haline gelen Demet Akalın sahnesi var. Program 01.00'de başlıyor.

***

Deniz Seki
Her gün sahne alabilirim!

- Seyirci sevdiği sanatçıları mekanlarda canlı olarak dinlemeyi çok özlemiş belli ki. Siz yaşanan atmosferi nasıl buluyorsunuz?
- İnanılmaz samimi, sanki evime davet ettiğim misafirlerim gelmiş ve onları çok özlemişim gibi bir ortam oluyor. Sıcacık bir performans...
- Sahnedeyken neler hissediyorsunuz?
- Şarkı söylemeyi ne kadar çok özlediğimi hissediyorum. Ve şarkılarımın ne kadar kıymetli olduğunu...
- Gelen konuklarla aranızda nasıl bir etkileşim oluyor?
- Herkes hipnotize olmuş gibi beni seyrediyor ve bu da beni çok etkiliyor.

- Mekanda şarkı söylerken en çok neden keyif alıyorsunuz?
- En çok gelen seyircinin kalitesinden, seyircinin sanatçıya olan saygısından, işletmeden ve orkestramın A plus olmasından keyif alıyorum.
- Neden Türkçe müzikle eğlenmeyi bu kadar çok seviyoruz?
- Belki güzel şarkıları özlediğimiz için...
- Her hafta sahneye çıkmak yorucu oluyor mu?
- Her gün sahne alabilirim. Gün içinde matine suare de yapabilirim, hiç sorun değil. Ben şarkı söylemek için doğdum.
- Nasıl hazırlanıyorsunuz?
- Şahane bir ekibim var. Tek başıma ben sadece şarkı söylemeye yararım. Onlar olmadan hiçbir şeye yaramam. Hepsi eksik olmasınlar etrafımda kelebekler, melekler gibi uçuşup beni sahneye hazırlıyorlar.

***

Türkçe de var, yabancı
Nişantaşı Grey'in alt katındaki Carbon'da haftanın yedi gün canlı müzik var. Gece 01.00'de başlıyor 05.00'e kadar devam ediyor. Zeynep Bastık, Baran Bayraktar gibi isimler sahne alıyor. Yalın gibi tanıdık simalara burada rastlama ihtimaliniz yüksek.
Emirgan'daki Gizli Kalsın da popülerliğini devam ettiren bir mekan. Eğlence burada da gecenin ilerleyen saatlerinde başlıyor ve sabaha kadar devam ediyor. Cemiyetten tanıdığımız pek çok isim, gece eğlenmek için Gizli Kalsın'ı tercih ediyor.
Ulus'ta siteler arasında sessiz sedasız ilerleyen bir mekan Borgo. Her cuma saat 23.00'te Mert Davran pop müziğin sevilen parçalarını söylüyor. Mekan uygun fiyat politikasıyla da dikkat çekiyor.
Lezzetli yemeğin şu sıra en iddialı adresi Kuruçeşme'deki Toi. Didem Özgen işletmesi ve İsmet Saz'ın elinden çıkan yemekler dillere destan olmuş durumda. Üzerine bir de cuma akşamları Melisa Karakurt'un canlı performansı eklendi. Müzik 21.30'da başlıyor 23.30'da sona eriyor. İlk yarı yabancı, ikinci yarı Türkçe şarkılardan oluşan harika bir performansı var Karakurt'un.
Yazın Bodrum'a kışın İstanbul'a damga vuran bir mekan Cihangir'deki Hazine. İki gün Boygar, üç gün Özay Bakır ve iki gün de Yol Project sahne alıyor. Hepsinin sahnesi eğlenceli ve fıkır fıkır. Her gün dolu oluyor mekan. Yemekli gitmeyenler kişi başı 100 TL canlı müzik parası ödüyor.
Kabataş Setüstü'ne yeni bir soluk getirdi, Deli Meyhane. Hem hep pop, caz olmaz biraz da özümüze dönelim ve meyhane müzikleri dinleyelim değil mi! Cuma ve cumartesi canlı müzik var mekanda. Cuma akşamları sahne alan, moda piyasasının yakından tanıdığı Hakan Bahar'ı dinlemek için önceden rezervasyon yapmak şart. Bu arada mekanda fiks menü uygulaması bulunuyor. Avokadolu karidesten topiğe tüm tabaklar damak çatlatan cinsten.

***

Şarkıcılar çok memnun
Ümit Sayın
Kendimi evimde hissediyorum

"15-20 yıldır hiçbir mekanda program yapmıyordum. Sahne yaptığım dönemlerde, İstanbul'da gitmekten zevk duyduğumuz güzel kulüpler vardı. Aradığım lezzeti Frankie'de bulunca her çarşamba sahneye çıkmaya başladım. Benimle çalmaktan zevk ve şeref duyan genç bir ekibim var. Bu güzel enerji insana geçiyor. Sahneye çıkınca kendimi evimde gibi hissediyorum."
Ceynur
Beklentiler farklı olabiliyor

"Sahneye çıkmadan önce çaktırmadan mutlaka havayı kokluyorum. Her dinleyicinin beklentisi farklı olabiliyor. İlk yarım saat bunu algılamaya çalışıyorum. Eğer Türkçe söyleyeceksem herkesin senelerdir dinlemekten ve söylemekten keyif aldığı şarkıları seçiyorum."

Ödül (Funk Alaturka)
Eşlik edebildiği şarkıları seviyor

"İnanılmaz bir atmosfer oluyor mekanda, adeta sürreal diyebilirim. Kahkaha, dans, birlikte söylenen şarkılar, büyüdükçe büyüyen bir enerji... Bence insanlar hangi dilde olursa olsun eşlik edebileceği şarkılardan hoşlanıyor. Adele, Ed Sheeran, Vaya Con Dios, James Brown şarkılarına nasıl eşlik ediyorlar inanamazsınız."
Selen Servi
Seyircilerin arasına giriyorum

"Her hafta sahne almak için hazırlanıyorum. Şan dersi, spor, kıyafet seçimleri, repertuvar ve prova. Mikrofonla misafirlerin arasına girdiğim o an, en keyifli an oluyor. Birlikte söylemeyi ve teması güçlendirmeyi seviyorum."

Güvenç Dağüstün-Burçin Büke
Gözlerimizi kapatıp müzik yapıyoruz

"Konser atmosferinde geçiyor gecelerimiz. Sahnede gözlerimizi kapatıp müziğimizi yapıyoruz. Her seferinde ayrı dokunuşlar, yorumlar... Seyirci eşlik edebildiği için Türkçe parçalarda kendini daha iyi hissediyor."
Boygar
Ne hissedeceklerine karar veriyoruz

"İnsanlar sizi dinlemeye geliyor ve siz şarkı söylerken ruhlarını geçici olarak size emanet ediyorlar. Düşünsenize, sizi dinleyen misafirlerin ne hissedeceklerine siz karar veriyorsunuz. Bu gerçekten büyülü bir şey."
Baran Bayraktar
Daha eğlenceli iş mi var!

"Seyirciyle iç içe eğleniyor olmak işin en keyifli tarafı. Birbirimizin eğlencesine eşlik ediyoruz. Öyle bir duygu ki program bittiğinde kimi masalarla vedalaşmakta zorlanıyoruz. Dünyanın en eğlenceli işi."

***

Anadolu yakasının gözdesi
Yolunuz Kalamış Marina'ya düşerse Paysage restorana mutlaka uğrayın derim. Lezzetli ve zengin meze çeşidi damak çatlatan cinsten. Öyle müdavimleri oluşmuş ki Yeşilköy'den gelen bile var
Anadolu yakasındakiler genelde hayıflanır bize "Neden hiç bu yakayı yazmıyorsunuz?" diye. Aksine iyi bir mekan keşfettiğimde mutlaka kaleme alır hatta Avrupa yakasındaki dostlarıma bile öneririm.
Kalamış Marina içindeki Paysage bunlardan biri. Marinadaki bazı mekanların aksine Moda Burnu'na bakan enfes bir manzarası var.
Mekanın en büyük özelliği ise U şeklindeki binanın iki farklı hizmet anlayışıyla servis vermesi.
Ön taraftaki, yeşille mavinin buluştuğu manzaraya hakim tarafta Paysage Balık isimli restoran var.

Lezzetli ve zengin meze çeşidi damak çatlatan cinsten. Öyle ki Avrupa yakasından, Yeşilköy'den bile gelen müdavimleri var. Ne mi yemek için? Örneğin seramik buğulama kabında gelen ahtapotlu, karidesli balığı tatmak, ekmek banmak için. Ya da Selanik usulü enginarlı levrek buğulamayı.
Hem bu lezzeti tadabileceğiniz başka bir balık restoranı yok. Sıkılmıştık balıkçılarda servis edilen birbirinin kopyası mezelerden. Paysage tam da bu noktada farkını ortaya koyuyor, şehrin dört bir yanından yemek meraklılarını Kalamış'a taşıyor. Portakal soslu somon sarma, deniz mahsullü balık dolması, ahtapot beğendi, enginarlı karides spesiyallerinden öne çıkanları...
FİKS MENÜ UYGULANIYOR
Paysage'ın U şeklindeki binasının büyük kısmı ise canlı müzik merkezi. Bir de düğün, davet ve organizasyon yapılan kısmı var. Canlı müzik tarafında bugüne dek Mustafa Keser, Bülent Ersoy, Fatih Ürek gibi isimler sahne aldı. Almaya da devam ediyor.
Haftalık programı arayarak öğrenebilirsiniz. Normalde cumartesi akşamları Lara çıkıyor. Oldukça eğlenceli bir performansı var. Pop da söylüyor caz da. Arada R&B söylemeyi de ihmal etmiyor. Ama bu hafta sonu sahne Cenk Eren ve Gökhan Sezen'e emanet.
Paysage'ın canlı müzik tarafında fiks menü uygulaması var. Sanatçısına ve masasına göre fiyatlar 200 TL'den başlıyor 400 TL'ye kadar çıkıyor. Balık restoranından gece bara geçenlerden ise ekstra müzik parası alınmıyor.
Anlayacağınız Paysage Kalamış'ı canlandırmış.
Cenk Eren
Sesine güvenen şarkıcı yorulmaz

"Belli bir saatten sonra Türk insanının içinden şarkı söylemek gelir. Bir de sevdiği sanatçı varsa değmeyin keyfine... Sadece iyi müzik de yeterli değil. Mekanda yemek, servis ve fiyat politikası da iyi olmalı tabii. Yıllardır mekanlarda, kulüplerde sahne alıyorum. Sesine güvenen şarkıcı sahnede yorulmaz."

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.